Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-10-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ – 22/10/00

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η διακοπή της ΝΑΤΟϊκής Άσκησης "Ντέστιντ Γκλόρι" και το πλήγμα που δέχθηκε η ελληνοτουρκική φιλία, η ολοκλήρωση της άσκησης "Νικηφόρος" και οι αποκαλύψεις ότι υπάρχει έτοιμο πλαίσιο λύσης για το Κυπριακό, είναι ορισμένα από τα θέματα που δεσπόζουν στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Αχρείαστη συζήτηση στη Βουλή" γράφει ότι η συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή ήταν "αχρειάστη" και εξελίχθηκε σε συζήτηση "χωρίς λόγο", αφού ο Πρόεδρος της Βουλής και οι αρχηγοί των κομμάτων "επανέλαβαν τις επαναλήψεις". Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι η τσιμεντοποιϊα Βασιλικού είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένει την άρση των εμποδίων στο πλαίσιο της εναρμόνισης.

Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Νικηφόρο όχι στη συνομοσπονδία", γράφει ότι η επιτυχία της άσκησης "Νικηφόρος", που ολοκληρώθηκε χθες, προσφέρει δύναμη στους πολιτικούς ηγέτες του τόπου ενώ αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ότι η Εθνική Φρουρά έχει γίνει ένα αποτελεσματικό όργανο άμυνας για την Κύπρο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στον Θεολόγο Συμεών Συμεού ο οποίος κατηγορείται για απάτες εις βάρος ηλικιωμένων ατόμων και γράφει πως χθες οδηγήθηκε για πέμπτη φορά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Έπεσαν οι μάσκες" γράφει ότι η ΝΑΤΟϊκή Άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι" στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα διακόπηκε με υπαιτιότητα της Τουρκίας βυθίζοντας την ελληνοτουρκική προσέγγιση σε νέα περίοδο αβεβαιότητας. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα αναφέρεται σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε η εταιρεία ΑΜΕΡ για τον "Πολίτη" αναφορικά με το ποιός θα κέρδιζε αν είχαμε αύριο προεδρικές εκλογές.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Ξεφούσκωσε η ΄φιλία΄", γράφει ότι χθες η ελληνοτουρκική φιλία όπως την εννοούσαν ο Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου δέχθηκε "τελειωτικό χτύπημα" την παρενόχληση ελληνικών πολεμικών στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκή Άσκησης "Ντέστιντ Γκλόρι" που τελικά διεκόπη. Αλλού η εφημερίδα πως το σκάνδαλο των ερυθροποιητίνων παραμένει ξεχασμένο στα συρτάρια της Γενικής Εισαγγελίας παρόλου που έχουν περάσει έξι μήνες από την απόφαση του Γενικού εισαγγελέα να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Κοινή Πλατφόρμα" αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και γράφει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας πρότεινε την ανάγκη επεξεργασίας από το Εθνικό Συμβούλιο κοινής πλατφόρμας καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει η Κύπρος από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως οι εργαζόμενοι κατέρχονται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου σε απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο την υπεράσπιση του θεσμού της ΑΤΑ.

Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Εξελικτική Ομοσπονδία" γράφει ότι ανώτερος διπλωμάτης απεκάλυψε στην εφημερίδα ότι υπάρχει τελικό πλαίσιο λύσης για το Κυπριακό και πως το μόνο που έχει απομείνει είναι μια διαδικασία "πάρε-δώσε". Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει το Υπουργείο Συγκοινωνιών ετοίμασε δύο νέα νομοσχέδια βάση των οποίων οι καμπίνες θα είναι υποχρεωτικές στα γεωργικά τρακτέρ και θα αντιστοιχεί μία θέση για κάθε απιδί στα λεωφορεία.

Η Αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στην πτώση του δείκτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και γράφει ότι η Βουλή μπορεί να νοιώθει ότι "έκανε το καθήκον της" με την εισαγωγή τριών νέων νομοθετημάτων για προστασία του θεσμού την περασμένη Πέμπτη, αλλά σημειώνει πως οι επενδυτές δεν νοιώθουν το ίδιο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δύο F-16 της ελληνικής αεροπορίας προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στο πλαίσιο της άσκησης Νικηφόρος.

(ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 23 October 2000 - 11:36:07 UTC