Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-09-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 4/09/2000 Πληροφορίες για διεξαγωγή λαθρεμπορίου τσιγάρων μέσω του αεροδρομίου Πάφου και του λιμανιού Λεμεσού, το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Αγία Νάπα, πληροφορίες για σενάρια για το Κυπριακό ενόψει του τέταρτου γύρου των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, η αντιπαράθεση του βουλευτή Πάφου Νίκου Πιττοκοπίτη με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και το ψήφισμα που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Αριστερά για το Κυπριακό είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Βαθιά μπλεγμένοι στο λαθρεμπόριο" γράφει ότι το αεροδρόμιο Πάφου και το λιμάνι Λεμεσού "είναι μπλεγμένα στην απάτη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέσω λαθρεμπορίου τσιγάρων". Ο Κύπριος επιχειρηματίας που φέρεται μπλεγμένος στην υπόθεση, προσθέτει η "Α", απέρριψε κάθε σχέση με αυτή και απέδωσε τα δημοσιεύματα σε "εχθρούς" του και "σπείρα δημοσιογράφων". Αλλού δημοσιεύει τις θέσεις που παραθέτει στην επιστολή του προς τους 15 της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ Ισμαϊλ Τζεμ, ο οποίος ζητά να μην συμπεριληφθεί το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά στο κείμενο της εταιρικής σχέσης της Τουρκίας με την Ένωση.

"Το Θάρρος" κάτω από τον τίτλο "Κίνδυνος από μηνιγγίτιδα" αναφέρει ότι νεαρός Σουηδός τουρίστας, που περνούσε τις διακοπές του στην Αγία Νάπα, υπέστη ελαφριάς μορφής μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Οι υγειονομικές υπηρεσίες, προσθέτει το "Θ", τέθηκαν σε συναγερμό. Αλλού γράφει ότι, με τις ευχές όλων μας να το συνοδεύουν, χθες έφυγε για το Σίδνεϊ το πρώτο κλιμάκιο της Ολυμπιακής Ομάδας της Κύπρου, που αναμένεται να φτάσει στην Αυστραλία σήμερα το απόγευμα.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Ρουσφετιού το ανάγνωσμα..." αναφέρει ότι ο βουλευτής Πάφου Νίκος Πιττοκοπίτης κατηγόρησε τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου για "αναξιοκρατικές" προσλήψεις σε διάφορα κρατικά τμήματα της Πάφου, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός επέστρεψε τις κατηγορίες δηλώνοντας πως ο κ. Πιττοκοπίτης "τη νύκτα μαγειρεύει προσλήψεις και την ημέρα καταγγέλλει". Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Χρίστος Πουργουρίδης δήλωσε πως μέχρι τέλους του έτους θα υπάρξουν απτά δείγματα των επιχειρούμενων τομών στη Δημόσια Υπηρεσία με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την ακριβοδίκαιη αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο "Δημογραφικός 'Αττίλας'" γράφει ότι ως ένας "νέος Αττίλας" άρχισε πλέον να προβάλλει το δημογραφικό πρόβλημα, αφού για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια ο δείκτης γονιμότητας στην Κύπρο έπεσε κατά το 1999 στο 1,9 παιδιά ανά οικογένεια. Γράφει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απηύθυνε μήνυμα στον Πρόεδρο Κληρίδη να μην επιχειρήσει να εγκαταλείψει την ακολουθούμενη διαδικασία για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Θα παρέμβουν με χάρτες" γράφει ότι σύμφωνα με ξένη διπλωματική πηγή θα κατατεθούν αυτή τη φορά στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες χάρτες που έχουν εκπονηθεί από ειδική ομάδα τεχνοκρατών του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Γράφει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει τη μέχρι τώρα πρακτική συμπερίληψης σε διπλωματικές επετηρίδες ξένων χωρών ή διεθνών οργανισμών ονομάτων συνταξιούχων πρέσβεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Σύμμαχος μας η ευρωπαϊκή αριστερά" αναφέρεται σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι είναι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι οι αριστερές δυνάμεις της Ευρώπης επαναβεβαίωσαν τη θέλησή τους να αγωνιστούν για λύση του Κυπριακού. Γράφει ότι το λαθρεμπόριο ζώων με τα κατεχόμενα βρίσκεται σε έξαρση, με τους εμπλεκόμενους να δρουν ανενόχλητοι κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης και να αποφεύγουν με χαρακτηριστική ευκολία τον αστυνομικό έλεγχο.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΙΤΣ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 4 September 2000 - 7:24:06 UTC