Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-07-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 05/07/2000 Η έναρξη του τρίτου γύρου των συνομιλιών για το Κυπριακό με ελάχιστες ελπίδες προόδου, οι εξελίξεις στην υπόθεση του φόνου στις Κυβίδες, το κύμα καύσωνα που επηρεάζει την Κύπρο και η συνέχιση της κρίσης που ξέσπασε στους κόλπους της Εκκλησίας με δηλώσεις του Αρχιμανδρίτη Κωνσταντινίδη κατά του Μητροπολίτη Αθανασίου είναι μερικά από τα κύρια θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Συνομιλίες χωρίς προσδοκίες" αναφέρει ότι καμιά πλευρά δεν δίνει ελπίδες προόδου στις συνομιλίες της Γενεύης μέσα στις διαμορφωθείσες συνθήκες, αφού η όλη προσπάθεια επισκιάζεται από την απόσυρση της προσθήκης στο ψήφισμα 1303 του Συμβουλίου Ασφαλείας και την παραβίαση του στάτους κβο από τους Τούρκους στα Στροβίλια. Αλλού γράφει ότι ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης διατύπωσε χθες βαριές κατηγορίες κατά του Μητροπολίτη Αθανασίου και τον κάλεσε για δημόσια συζήτηση.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Ιερόσυλοι τα 'Νιντζάκια'" αναφέρει ότι οι αδελφοί Στέλιος και Χρίστος Χρίστου που προχθές έγιναν στόχοι δολοφονικής επίθεσης, είχαν στήσει "κανονική επιχείρηση" εμπορίας κλεμμένων εκκλησιαστικών εικόνων. Αλλού γράφει ότι σε ώρα καθήκοντος νοσοκόμα από τη Σρι - Λάνκα βρήκε χθες τραγικό θάνατο σε δυστύχημα που συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι στο δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού κοντά στην αερογέφυρα του χωριού Σια.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Επιφυλακή" αναφέρει ότι θα υπάρχει καύσωνας μέχρι το Σάββατο με τη θερμοκρασία να ξεπερνά του 41 βαθμούς Κελσίου, λόγω καυτής αέριας μάζας από την Αφρική. Ο "Π" επισημαίνει πως μεγάλος κίνδυνος εγκυμονεί για τους εργαζόμενους, που δεν προστατεύονται από κανέναν νόμο. Αλλού γράφει ότι ο αστυνομικός ανακριτής για το φόνο στις Κυβίδες, ζητώντας την προσωποκράτηση του υπόπτου Σταύρου Μουσκή, ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου πως ανάμεσα στον ύποπτο και στα θύματα υπήρχαν παλιές οικογενειακές διαφορές.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Τορπίλες Ντενκτάς" αναφέρει ότι από σήμερα στη Γενεύη τα Ηνωμένα Έθνη θα επιχειρήσουν να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες όμως "δέχονται τις τουρκικές τορπίλες και κρύβουν παγίδες". Αλλού γράφει ότι τραγικό θάνατο βρήκε ψες ο 12χρονος Χρυσοβαλάντης Ηλία από τη Λεμεσό, ο οποίος πνίγηκε στην πισίνα του ξενοδοχείου "Ακουάριους", όπου πήγε με τον πατέρα του για δουλειά.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Γενεύη: Πόλεμος χαρακωμάτων" αναφέρει ότι λίγο πριν την έναρξη του τρίτου γύρου των συνομιλιών και ενόψει της δήλωσης του Κόφι Ανάν μετά τις συναντήσεις του με Κληρίδη και Ντενκτάς, η Λευκωσία κινητοποιείται για αποσόβηση "μέσων λύσεων", ενώ η Τουρκία καταβάλλει προσπάθεια αναγνώρισης χωριστής οντότητας. Αλλού γράφει ότι απόψε 500 περίπου σπουδαστές θα λάβουν μέρος στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ την ίδια ώρα η ΦΕΠΑΝ θα προβεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη διαγραφή φοιτητών.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Στον αναπνευστήρα οι συνομιλίες" αναφέρει ότι "με ελάχιστες έως μηδαμινές" πιθανότητες για ουσιαστική συζήτηση των βασικών πτυχών του Κυπριακού αρχίζει σήμερα ο τρίτος γύρος των συνομιλιών, με την προσοχή των μεσολαβητών να εστιάζεται στη συνέχιση της διαδικασίας "με τεχνητές αναπνοές". Αλλού γράφει πως ανακοίνωση της ΠΕΟ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν απώλεια 1,95% στις συνολικές απολαβές τους λόγω του τρόπου με τον οποίο υπολογίζει η κυβέρνηση την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Αρχισε η ζέστη" αναφέρει ότι οι ειδικοί προειδοποίησαν χθες το κοινό να παραμένει σε δροσερούς χώρους, αφού αναμένεται καύσωνας μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 41 βαθμούς Κελσίου. Αλλού γράφει ότι η κυπριακή Αστυνομία υπέγραψε χθες συμφωνία ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για αγορά συστήματος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, με σκοπό την ευκολότερη αναγνώριση και σύλληψη των εγκληματιών.

Η εβδομαδιαία οικονομική "Financial Mirror" υπό τον τίτλο "Τη Libra Aviation αγοράζει η Astarti" γράφει ότι η Libra Aviation θα αγοράσει το 100% των μετοχών της Astarti και θα καταστεί η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα εξασφαλίσει την ένταξή της στο ΧΑΚ. Αλλού γράφει ότι με ένα νέο κατάστημα στη Λακατάμεια και ένα στη Γερμασόγεια η Domino Pizza υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο επέκτασής της σε ολόκληρη την Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 5 July 2000 - 6:24:11 UTC