Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-04-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του Πρέσβη της Ελλάδας για το θέμα της ομοσπονδιακής λύσης, τα μέτρα ασφαλείας της βρετανικής αστυνομίαα κατά την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση στο Λονδίνο, η σημερινή σύσκεψη αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό και η επιστροφή σήμερα στο "πάτωμα" πέντε χρηματιστηριακών γραφείων είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ιντερπόλ: Σχέδιο δολοφονίας Κόση στο Λονδίνο" ότι οκτακόσιοι άνδρες των ειδικών σωμάτων ασφαλείας της βρετανικής αστυνομίας επιστρατεύθηκαν το σαββατοκυρίακο για την προστασία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση, μετά τις πληροφορίες ότι είχε σχεδιαστεί δολοφονική απόπειρα εναντίον του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο. Αλλού αναφέρεται ότι στην τελική ευθεία για κατάρτηση του μονοπωλίου στις τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία μπαίνει η κυβέρνηση.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Αποικία της θα κάνει την Κύπρο η Τουρκία" αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επανέλαβε και χθες την αντίθεσή του σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα οδηγήσει στο χωρισμό της πατρίδας μας και δεν θα διασφαλίσει την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι για κινδύνους σε περίπτωση αλλαγής του πλαισίου λύσης του Κυπριακού μίλησε χθες από την Πάφο ο Πρέσβης της Ελλάδος Κυριάκος Ροδουσάκης.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Παρανομίες στη μεταστέγαση του ΧΑΚ" ότι "παράνομες είναι οι εργασίες για τροποποιήσεις στο κτίριο του εμπορικού κέντρου IMC αλλά καταφανώς παράνομη είναι και η μεταστέγαση σε αυτό το Χρηματιστηρίου, η οποία προγραμματίζεται να γίνει πριν από το τέλος Απριλίου". Αλλού αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες αναχωρώντας για τις ΗΠΑ ότι επιδίωξη της πλευράς μας είναι η επίτευξη μιας λύσης ομοσπονδίας διζωνικής και δικοινοτικής, που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ε/Κ και των Τ/Κ και θα συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Διχάζει η ανεργία" αναφέρει ότι εκ διαμέτρου αντίθετες παρουσιάζονται οι απόψεις των εργοδοτικών οργανώσεων και των συντεχνιών για το θέμα της ανεργίας, γεγονός που ερμηνεύεται ως προμήνυνα σύγκρουσης, με επίκεντρο την αύξηση ή μη του ανεργιακού επιδόματος. Αλλού γράφει ότι σε πλήρη απαρτία θα βρίσκονται, τελικά σήμερα, τα μέλη του ΧΑΚ, αφού, μετά από δεύτερες σκέψεις του, το Συμβούλιο του ΧΑΚ, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανέστειλε την απόφασή του για παραμονή εκτός "πατώματος" πέντε χρηματιστηριακών γραφείων.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Η ΕΕ θέτει και θέμα βάσεων" ότι το καθεστώς των βρετανικών βάσεων μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ έχουν εγείρει προς τη Λευκωσία οι Βρυξέλλες και το όλο ζήτημα είναι προφανές ότι θα απασχολήσει προσεχώς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Αλλού αναφέρεται ότι τράπεζα ανθρωπίνων οργάνων προτίθεται να δημιουργήσει σύντομα το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Παρασκευαϊδειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Αποφασίζουν τα επόμενα βήματα" αναφέρει ότι σημαντική σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη, για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στο Κυπριακό στην οποία θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Εθνών οι οποίοι θα προβούν σε εκτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Εμπι Αντερσον στο Χιούστον του Τέξας εισάγεται σήμερα ο 6χρονος Αντρέας Βασιλείου, για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, εν αναμονή εξεύρεσης δότη μυελού των οστών.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 3 April 2000 - 6:24:08 UTC