Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,03/03/2000 (ΚΥΠΕ) Η επίσκεψη του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο στην κατεχόμενη Καρπασία, ο διορισμός του εκπαιδευτικού Λούη Ηγουμενίδη στη θέση του συμβούλου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πληροφορίες για επιμονή των Αμερικανών και των Βρετανών στην εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι αντιδράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Πράσινη Ειρήνη" για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Ακάμα είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Αθλια η κατάσταση στην Καρπασία" αναφέρει ότι κατά την επίσκεψή του στην κατεχόμενη "Χερσόνησο των Αγίων" ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Αλβαρο ντε Σότο πήρε μια πρώτη γεύση της κατάστασης. Αλλού γράφει ότι νομοσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 7,5 εκατομμυρίων λιρών κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί από το δημόσιο ταμείο η ζημιά που προβλέπεται να υποστούν από την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου οι εταιρείες πετρελαιοειδών για την περίοδο Μαρτίου - Μαϊου 2000.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Εξέγερση στο ΔΗΣΥ" αναφέρει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να διορίσει τον εκπαιδευτικό Λούη Ηγουμενίδη στη θέση του Συμβούλου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προκάλεσε εσωκομματική εξέγερση στο ΔΗΣΥ, "λόγω των προχωρημένων θέσεων του κ. Ηγουμενίδη στο Κυπριακό". Αλλού γράφει ότι χθες σε κοινή σύσκεψη των κομμάτων υπό τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Αναστασιάδη συζητήθηκε θέμα λειτουργικότητας του Σώματος λόγω της παρατεινόμενης απουσίας του Προέδρου του, Σπύρου Κυπριανού.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Καβγάς για το σύγαμπρο" αναφέρει ότι νέα ένταση στις σχέσεις ΔΗΣΥ - ΕΔΗ προκαλεί η ενέργεια του Κυβερνητικού Επροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου να αποσπάσει στο γραφείο του στη θέση του συμβούλου τον σύγαμπρό του Λούη Ηγουμενίδη. Αλλού γράφει ότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, "σταγόνα στο ωκεανό της απάτης" στην οποία έχει εμπλακεί το όνομα του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθου αποτελεί η υπόθεση των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την οποία έχει προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Οργή στο ΔΗΣΥ" αναφέρει ότι οι βουλευτές του ΔΗΣΥ δηλώνουν άγνοια για την απόφαση διορισμού του κ. Λούη Ηγουμενίδη στη θέση του συμβούλου του Κυβ. Εκπροσώπου και στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του επειδή οι θέσεις του στο Κυπριακό "πόρρω απέχουν από τις δικές τους και έχουν συνομοσπονδιακό χαρακτήρα". Αλλού γράφει ότι σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Ανδρέας Ταλιαδώρος ανέφερε πως εκατόν και πλέον ηρωινομανείς ζήτησαν βοήθεια για απεξάρτηση μέσα στο 1999, σε αντίθεση με το 1994 που κανείς δεν αποτάθηκε για αποτοξίνωση.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Επιμένουν σε διαδικασία ΜΟΕ" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, Αμερικανοί και Βρετανοί θα χρησιμοποιήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως μέτρο συντήρησης της διαδικασίας και αποτροπής κατάρρευσής της. Αλλού γράφει ότι το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου επισύρει την προσοχή του επενδυτικού κοινού που αγοράζει μετοχές πρώτης έκδοσης από εταιρείες που προβαίνουν σε προσκλήσεις για εγγραφή και που δεν έχουν εξασφαλίσει την έγκριση των αιτήσεών τους για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "ΑΚΕΛ προς ΔΗΣΥ: 'Φτάνει πια'" παραθέτει τη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ στην οποία το κόμμα αναφέρει πως "είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απώλεσε την ψυχραιμία του και θυμήθηκε τις προεδρικές εκλογές. Φαίνεται ότι αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα, και το λαϊκό αίσθημα λέει: Φτάνει πια". Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο αναλογιστής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας εισηγείται αύξηση της εισφοράς προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων πριν από το 2020, ώστε να εξασφαλιστεί έγκαιρα η βιωσιμότητα του Ταμείου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Οργή για τον Ακάμα: τώρα η Γκρίνπις εξαγγέλλει άμεση δράση" γράφει ότι χθες η οικολογική οργάνωση "Γκρίνπις" δήλωσε ότι θα αναλάβει άμεση δράση για να μπλοκάρει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για "ελαφρά και λογική" τουριστική ανάπτυξη στις ακτές του Ακάμα. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία πιστεύει ότι ο Σαουδάραβας Ρακάν Χαλίεντ Χαθλίν που ελλείπει από τις 18 Φεβρουαρίου πιθανό να έχει δολοφονηθεί και προσθέτει ότι έχει ζητηθεί η βοήθεια της Ιντερπόλ για να εντοπιστεί Ρωσίδα και ο γιος της που διέμεναν μαζί του.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" κάτω από τον τίτλο "Ο ντε Σότο επισκέφθηκε τους εγκλωβισμένους" γράφει ότι χθες ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο επισκέφθηκε τους εγκλωβισμένους για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής τους, υπό τουρκική κατοχή. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η τιμή του νερού στη Λευκωσία θα αυξηθεί αν εγκριθεί από τη Βουλή αύξηση που εκκρεμεί στο Σώμα εδώ και επτά χρόνια και προσθέτει ότι αξιωματούχοι της Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας εξέφρασαν χθες την άποψη ότι οι περιορισμοί στην παροχή νερού θα αυξηθούν κατά τους ερχόμενους μήνες.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 3 March 2000 - 7:24:09 UTC