Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,02/03/2000 (ΚΥΠΕ) Οι πληροφορίες γύρω από τις προσπάθειες για διευθέτηση του Κυπριακού, η πτώση του δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου, η σημερινή επίσκεψη του Αλβαρο ντε Σότο στην Καρπασία και η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Ακάμα είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ενδιάμεση συμφωνία σε 6 μήνες" πως πολύ καλύτερα από ό,τι πολλοί αναμένουν εκτιμούν οι Αμερικανοί ότι θα είναι τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου των συνομιλιών για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρει πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε εφαρμογή του Διαχειριστικού Σχεδίου για τον Ακάμα και όρισε ειδική επιτροπή, η οποία θα αρχίσει διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς με στόχο την κατάληξη σε συναινετική απόφαση σε περίοδο τριών μηνών.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "'Σκοτώνουν' την ΚΥΠ" πως "σε κατάσταση αποσύνθεσης έχει περιέλθει η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) της οποίας τα στελέχη έχουν αποψιλωθεί σε μεγάλο βαθμό με άμεσο κίνδυνο πάνω στον τομέα της ασφάλειας του κράτους". Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε πως "είτε το θέλει είτε όχι ο Κληρίδης δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη συμφωνία που θα στηρίζεται στην αρχή των δυο κρατών".

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "'Αιμορραγία' στο πάτωμα" πως το φράγμα των 600 μονάδων στο "πάτωμα" του Χρηματιστηρίου δείχνει πλέον να αποτελεί παρελθόν αφού χθες σημειώθηκε νέα βουτιά και όπως όλα δείχνουν θα αναζητηθεί νέο επίπεδο στήριξης κοντά στις 560 - 570 μονάδες. Αλλού σημειώνει πως την επίσημη και πανηγυρική είσοδό του στην πόλη της Λεμεσού θα κάνει σήμερα το απόγευμα "ο βασιλιάς Καρνάβαλος" σημαίνοντας ταυτόχρονα και την έναρξη των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Βουτιά απόγνωσης" γράφει ότι "τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου βουτιά απόγνωσης, με τις τιμές ορισμένων μετοχών να φτάνουν σε εξευτελιστικά επίπεδα". Αλλού γράφει ότι "με άγριες διαθέσεις" για βαρύ χειμώνα έκανε "ποδαρικό" ο Μάρτης, αφού από το βράδυ της Τρίτης άρχισε πυκνή χιονόπτωση στο Τρόοδος και βροχές σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Νερό σε τιμή πετρελαίου" γράφει ότι ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής "ανατιμάται το τρεχούμενο νερό από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και αυξάνεται κατά 25% όταν η κατανάλωση κυμανθεί μεταξύ 10 - 20 τόννους", στη Λεμεσό η αύξηση ανέρχεται στο 40% και στη Λάρνακα στο 25%. Αλλού γράφει ότι η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο πίσω από την εξαφάνιση Σαουδάραβα επιχειρηματία στη Λεμεσό να κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Προσωπική ήττα Προέδρου ΔΗΣΥ" γράφει ότι η απόρριψη της πρότασης του Συναγερμού από την πλειοψηφία των κομμάτων για τροποποίηση του εκλογικού νόμου θεωρείται ως "προσωπική ήττα του Προέδρου" του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος ως χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ δεν θα μετέχει στο λεγόμενο ευρωπαϊκό στρατό που προετοιμάζεται στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του ΚΕΠΠΑ - Αμυνα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να επιτρέψει "ήπια και ελεγχόμενη" τουριστική ανάπτυξη σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή του Ακάμα, "συνθλίβοντας τις ελπίδες των περιβαλλοντιστών ότι η άθικτη απομακρυσμένη χερσόνησος θα προστατευθεί". Αλλού γράφει ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο Ντε Σότο θα επισκεφθεί σήμερα την κατεχόμενη Καρπασία, συνοδευόμενος από δημοσιογράφους, προκειμένου να μάθει περισσότερα πράγματα για την κατάσταση στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 2 March 2000 - 7:24:10 UTC