Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,13/11/1999 (ΚΥΠΕ) Ο νέος ισχυρός σεισμός που έπληξε χθες βράδυ την Τουρκία, οι επικρίσεις που εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ εναντίον της κυβέρνησης, οι αποκαλύψεις του πρώην Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κάλαχαν για την Κύπρο, η εκδίκαση των υποθέσεων δύο λειτουργών Μετανάστευσης για το γνωστό θέμα της παράνομης θεώρησης διαβατηρίων σε αλλοδαπούς και ο τερματισμός της εισαγωγής στην Κύπρο επικίνδυνων παιχνιδιών για την υγεία των παιδιών, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Και συνάντηση Κλίντον - Κληρίδη" γράφει ότι "δεν αποκλείεται συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Κλίντον με Ελληνες, Τούρκους ή Κύπριους ηγέτες, δηλαδή τον Πρόεδρο Κληρίδη στην επικείμενη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Τ. Μπλίκεν, σε συνέντευξή του σε ελλαδικό τηλεοπτικό κανάλι". Αλλού γράφει ότι για τις 17 Ιανουαρίου του 2000 ορίστηκε η ακρόαση της υπόθεσης του λειτουργού Μετανάστευσης Χριστόδουλου Νικολαίδη, ο οποίος αρνήθηκε τις 19 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Χιλιάδες υπό τα ερείπια" γράφει ότι "λιγότερες από 7 ημέρες πριν τη συγκρότηση της Συνόδου Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία δέχθηκε χθες στις 7 το βράδυ , νέο ισχυρό πλήγμα από τον Εγκέλαδο" μετατρέποντας πολλά κτίρια σε διάφορες πόλεις σε ερείπια και εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από αυτά. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού δήλωσε προς τους αμφισβητίες του που διαρρέουν και ανώνυμα έγγραφα όπου καταγράφεται η δυσαρέσκεια κάποιων προς το πρόσωπό του, ότι "δεν φεύγω... εσείς να φύγετε".

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Αποσύρονται τα παιγνίδια" γράφει ότι "τερματίζονται άμεσα οι εισαγωγές των επικίνδυνων για την υγεία μαλακών μασητικών πλαστικών ειδών" ενώ η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας καταναλωτών "καλεί τους γονείς να σταματήσουν να δίνουν στα παιδιά τους τα επικίνδυνα αυτά είδη". Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ επέκρινε χθες την κυβέρνηση για αδράνεια, η οποία οδήγησε σε αδιέξοδο το Κυπριακό, ενώ ο Πρόεδρος Κληρίδης απάντησε με γραπτή δήλωσή του απευθύνοντας έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό και για σφυρηλάτηση της ενότητας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Αλλοθι στην Τουρκία" γράφει ότι "οι πιθανές συνομιλίες για το Κυπριακό που θα διεξαχθούν, προφανώς για το θεαθήναι στο τέλος Δεκεμβρίου, εγκυμονούν τον κίνδυνο να εξουδετερώσουν τα ελληνικά αιτήματα στην ΕΕ, και να αποδιοργανώσουν την ήδη οργανωμένη και εν εξελίξει εξωτερική πολιτική της Ελλάδας". Αλλού γράφει ότι ο πρώην Γενικός Οργανωτικός του ΔΗΣΥ Ανδρέας Τσαγγαρίδης δεν έδωσε χθες απάντηση στις 27 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για παράνομη παραμονή και εργοδότηση αλλοδαπών.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Επιπλοκές με τις προσκλήσεις" γράφει ότι "έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το θέμα των προσκλήσεων για την έναρξη συνομιλιών στο οποίο φαίνεται να υπάρχουν επιπλοκές", ενώ διπλωματική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα ότι εκφράζονται "ανησυχίες και από τις δύο πλευρές". Αλλού γράφει ότι όπως δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων χθες ότι πιθανοί χώροι για να στεγαστεί η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι το παλιό στάδιο ΓΣΠ, ο χώρος του παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ο χώρος του πρώην ψυχιατρείου.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Υπνώττει η κυβέρνηση" γράφει ότι "το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ επέκρινε χθες την αδράνεια της κυπριακής κυβέρνησης" την οποία, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Νίκου Κατσουρίδη κατηγόρησε πως "στα κρίσιμα θέματα κρύβεται πίσω από τους χειρισμούς της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης". Αλλού γράφει ότι απούσες από το Χρηματιστήριο θα είναι τη Δευτέρα επτά συνολικά εταιρείες που συγκεντρώνουν περίπου το 70% του όγκου συναλλαγών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα της αναφέρεται στο σεισμό που έπληξε χθες βράδυ την Τουρκία, τον οποίον ο Πρόεδρος της χώρας χαρακτήρισε "νέα καταστροφή για την Τουρκίας". Αλλούξ προβάλλει τη χθεσινή δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ότι το Κυπριακό δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αναφέρει ακόμα ο πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας Τζέιμς Κάλαχαν απεκάλυψε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τimes" του Λονδίνου ότι οι ΗΠΑ εμπόδισαν τη Βρετανία να αποστείλει πλοία στην Κύπρο το 1974 όταν έγινε η τουρκική εισβολή.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 13 November 1999 - 8:24:12 UTC