Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,06/11/1999 (ΚΥΠΕ) Η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα σχεδόν μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι το εκείνο που προέκυψε με τη διακρίβωση της τύχης του αγνοούμενου Ζήνωνα Ζήνωνος, οι δηλώσεις του Ελληνα Πρέσβη στη Λευκωσία Κυριάκου Ροδουσάκη κατά την άφιξή του χθες στην Κύπρο από την Αθήνα και το θέμα του καταλόγου για τις τιμές των φαρμάκων.

Η "Αλήθεια" έχει τίτλο "Συστράτευση όλων ζήτησε ο Σημίτης" και γράφει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός ζήτησε τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων για έλεγχο των μαζικών αντιαμερικανικών εκδηλώσεων που προγραμματίζουν κομματικές οργανώσεις της Αριστεράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μπιλ Κλίντον. Σε άλλο σημείο προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεώργιου Πική για ελλείψεις στη νομοθεσία σε σχέση με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες για το Δίκαιο της Απόδειξης.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Κίνδυνος - Θάνατος" γράφει ότι "βόμβα" 150 τόνων "Ασκαρέλ" απειλεί επικίνδυνα τη Λεμεσό και πως το θανατηφόρο υγρό μεταφέρθηκε στην πόλη και θάφτηκε σε ανοικτό χώρο δυτικά της βιομηχανικής περιοχής Υψωνα, χωρίς να υπολογίζονται οι σοβαροί κίνδυνοι που εγκυμονούνται για την υγεία των πολιτών. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα διατάξει έρευνα λόγω των νέων μαρτυριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την υπόθεση του 16χρονου Ζήνωνα Ζήνωνος.

Ο "Πολίτης" γράφει κάτω από τον τίτλο "Ψηλά το Κυπριακό στην ατζέντα Κλίντον", ότι ο θόρυβος για την τρομοκρατία που προκάλεσε το δημοσίευμα της "Ουάσινκτον Ποστ" αποδείκτηκε τελικά ευεργετικός για την επιμονή της Ελλάδας να προταχθούν το Κυπριακό και τα προβλήματα που δημιουργούν οι επεκτατικές τάσεις της Τουρκίας στην ατζέντα των συνομιλιών του Αμερικανού Προέδρου. Αλλού γράφει ότι αρχές του νέου χρόνου θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού ο κατάλογος με τις τιμές των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά.

"Η Σημερινή" έχει τίτλο "Οι 'άσοι' του Σημίτη" και γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει τα χαρτιά της ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα και σημειώνει ότι στην ατζέντα των επαφών Κλίντον - Σημίτη θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις που αφορούν τη συνεργασία στα Βαλκάνια, το Κυπριακό και τις ελλαδοτουρκικές σχέσεις στο σύνολό τους. Σε άλλη είδηση προβάλλει δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου για νέες επικείμενες μεταθέσεις στην Αστυνομία Λεμεσού.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Πονοκέφαλος η πρόσκληση" γράφει ότι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αναπτύσσεται έντονο παρασκήνιο για τη διαμόρφωση κειμένου προσκλήσεως για συνομιλίες, που θα διαβιβασθεί προς τα μέρη τις επόμενες εβδομάδες και επικαλούμενος καλά ενημερωμένες πηγές προσθέτει ότι έχουν αρχίσει διαβουλεύσεις γύρω από τη φρασεολογία που θα υιοθετηθεί, ώστε να αποτραπούν αντιδράσεις. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Ελληνα Πρέσβη στην Κύπρο Κυριάκου Ροδουσάκη με τις οποίες τονίζει ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας.

Η "Χαραυγή" έχει κύριο τίτλο "Ασυμβίβαστοι με τη σήψη" και προβάλλει δήλωση εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, με την οποία υπογραμμίζει πως το κόμμα έχει αποδείξει ότι είναι ασυμβίβαστο με τη διαφθορά και τα σκάνδαλα και πως η κυβέρνηση θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα και όχι από τις φραστικές διακηρύξεις. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ογκούται η δυσαρέσκεια μέσα στο ΔΗΚΟ για τη στάση που τήρησε η πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος στις τελευταίες φορολογίες, ενώ έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και για παρόμοια στάση που τήρησαν σχετικά με την αναβολή των εκλογών στην Παγκύπρια Επιτροπή Προσφύγων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα κάτω από τον τίτλο "Επίσκεψη Κλίντον: Ο Πρωθυπουργός καλεί για ηρεμία" και γράφει ότι ο Κώστας Σημίτης κάλεσε τα πολιτικά κόμματα που αντιτίθενται στην επίσκεψη Κλίντον, να αποφύγουν τις έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Αλλού αναφέρεται στην απεργία των υπερασικών ταξί, η οποία έχει φθάσει στην πέμπτη μέρα της.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΓ)
(Μ.Χ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 6 November 1999 - 7:24:09 UTC