Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,05/11/1999 (ΚΥΠΕ) Οι μετακινήσεις στην Αστυνομία Λεμεσού, το θέμα των αγνοουμένων και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδης στο εργαστήριο όπου φυλάσσονται τα λείψανα των εκταφέντων καθώς και η αντιπαράθεση του Γενικού Εισαγγελέα με την Επιτροπή Νομικών της Βουλής είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ο Μαρκίδης προκαλεί την Επιτροπή Νομικών" γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης που από καιρό τώρα βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με την Επιτροπή Νομικών της Βουλής σε ό,τι αφορά το δίκαιο της απόδειξης, προκάλεσε χθες την Επιτροπή να θέσει το θέμα ενώπιον της ολομέλειας. Αλλού γράφει ότι από τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου συνάγεται ότι η σύγκληση συνομιλιών δεν είναι ικανοποιητική πρόοδος που να δικαιολογεί τη μεταβολή της ελληνικής στάσης έναντι της Τουρκίας στο Ελσίνκι.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Θέμα αγνοουμένων" γράφει ότι το θέμα των αγνοουμένων θα συζητηθεί στη σύνοδο του ΟΑΣΕ που θα αρχίσει στις 18 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και για το σκοπό αυτό βρισκόταν πρόσφατα στη Βιένη ο Νίκος Θεοδοσίου, Συμπρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων, όπου έλαβε μέρος στην προπαρασκευαστική συνεδρία του οργανισμού. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί αύριο το επιστημονικό εργαστήριο στο οποίο φυλάσσονται τα λείψανα των εκταφέντων από το στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας και το κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο "Πολίτης" τιτλοφορεί το κύριο θέμα του "Ετσι βόλεψαν τις 'τουρίστριες'" γράφει ότι με τις ευλογίες των αρχών "τουρίστριες" εργάζονται σε μπιραρίες και προσθέτει ότι πρόκειται για τις αλλοδαπές που είχαν συλληφθεί πρόσφατα για τις παράνομες βίζες στη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αφήνει σοβαρότατες αιχμές ότι το Κρατικό Χημείο έχει κατά καιρούς καταστρέψει, αλλοιώσει, μολύνει ή ακόμη και απωλέσει τεκμήρια αστυνομικών υποθέσεων.

"Η Σημερινή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Κτυπούν την Ελλάδα" γράφει ότι προβοκατόρικη ενέργεια της "Ουάσιγκτον Ποστ" που στόχο έχει να πλήξει την Ελλάδα προς όφελος της Τουρκίας, πυροδότησε διπλωματική αναστάτωση και παρολίγον κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μερικές μόνο μέρες πριν από την επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Αθήνα. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο νόμος που διέλυσε τη μαφία στην Ιταλία θα εφαρμοστεί στα δεδομένα της Κύπρου για να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε να παταχθεί το έγκλημα.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Βαρύ το κλίμα στην Αθήνα" αναφέρεται σε όξυνση του κλίματος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις λόγω δημοσιεύματος της "Ουάσινγκτον Πόστ" που υποστήριξε ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης και της οργάνωσης "17 Νοέμβρη." Το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται ως "υποβολιμαίο" λόγω των σχέσεων της εφημερίδας με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στοχεύει στο να εκβιάσει την Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία κατά της τρομοκρατίας. Αλλού αναφέρει ότι ο προεδρικός απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Κλίντον σε Αθήνα και Αγκυρα.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριο της θέμα "Μετακινήσεις αποπροσανατολισμού" και γράφει ότι ως κίνηση εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κρίνονται οι χθεσινές ανακατατάξεις στις οποίες προέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Αλλού γράφει ότι σε διάβημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη θα προβεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτηρης Χριστόφιας με σκοπό να μην εγκατασταθεί ο νέος σταθμός αφαλάτωσης στην περιοχή του Λέιντις Μάιλ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Η Αστυνομία Λεμεσού πληρώνει το τίμημα για το σκάνδαλο με τις βίζες" αναφέρεται στις μεταθέσεις στο αστυνομικό σώμα. Αλλού γράφει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε χθες όπως συζητά το κυπριακό πρόβλημα κάθε εβδομάδα. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα τεθεί σε ισχύ από την 25η Νοεμβρίου.

Η εβδομαδιαία "The Cyprus Weekly" αναφέρει ότι ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νικος Ρολάνδης σκοπεύει να φέρει στην Κύπρο το άγαλμα της Αφροδίτης της Μύλου για το διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe 2000. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει ρίξη στις σχέσεις Λευκωσίας- Αθήνας λόγω των χειρισμών της ελληνικής πλευράς ενόψει της διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 5 November 1999 - 8:24:11 UTC