Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-09-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,22/09/1999 (ΚΥΠΕ) Οι μετοχές της εταιρείας Λούης σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα της δημόσιας ζωής στην Κύπρο και οι αντιδράσεις που εξακολουθούν να προκαλούν είναι από τα κύρια θέμα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης οι διαβουλεύσεις για επίλυση του Κυπριακού με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Σάλος στον ΚΟΤ", γράφει ότι ο θόρυβος, που εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει από τη διάθεση μετοχών του Οργανισμού Λούης μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης σε δημόσια πρόσωπα, όχι μόνον δεν έχει ακόμη κοπάσει, αλλά παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και αναφέρεται σε μετοχές που φαίρεται να πήρε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Ανδρέας Ερωτοκρίτου. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας έχει εντοπίσει, τις τελευταίες ημέρες, σοβαρό θέμα υπερτιμολόγησης φαρμάκων από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα με τίτλο "Σατανιστές θυσίασαν 21χρονη στην Τουρκία", αναφέρεται στη συγκλονιστική είδηση σχετικά με το φρικιαστικό έγκλημα που διέπραξαν σατανιστές στην Τουρκία, οι οποίοι θυσίασαν 21χρονη κοπέλα για να "εξορκίσουν" τους σεισμούς. Αλλού γράφει ότι, όπως αναφέρθηκε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σε αρκετά χωριά της Κύπρου ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων και πράκτορες ΠΡΟ-ΠΟ έχουν μετατραπεί σε χρηματιστές, κερδίζοντας εκατομμύρια λίρες.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τον τίτλο "Ετσι στήνονται απάτες στο ΧΑΚ", γράφει ότι σε στημένα παιχνίδια και μηχανισμούς απάτης αναφέρθηκαν χθες βουλευτές στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σχετικά με τη λειτουργία του ΧΑΚ, επιβεβαιώνοντας τις αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη για το χρηματιστηριακό παιχνίδι. Αλλού γράφει ότι παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, όπως το ΓΓ των ΗΕ προχθές, έτσι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στην ομιλία του χθες στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ δεν έκανε αναφορά στο Κυπριακό.

"Η Σημερινή" στο κύριο δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Παζάρι στη Ν. Υόρκη" γράφει ότι στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σε εξέλιξη έντονο διπλωματικό "παζάρι" για το Κυπριακό. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Κλίντον έδωσε τη διαβεβαίωση προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί για την επίλυση του Κυπριακού. Η διαβεβαίωση δόθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχαν στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στους αρχηγούς των αντιπροσωπειών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο "Θα συνομιλούν αλλά από χωριστά δωμάτια" γράφει ότι οι Αγγλοαμερικανοί καταλήγουν σε διαδικαστική φόρμουλα στο Κυπριακό, η οποία παραπέμπει ευθέως σε διάλογο τύπου Καμπ Ντέιβιντ που υιοθετήθηκε στο Μεσανατολικό. Αλλού αναφέρει ότι από τις 11 Αυγούστου, ημέρα που εκδηλώθηκε ο σεισμός μεγέθους 5,8 στην κλίμακα Ρίχτερ, με επίκεντρο τη Γεράσα στη Λεμεσό, έχουν εκδηλωθεί 330 μετασεισμοί στην ίδια περιοχή.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Οι τίμιοι πρέπει και να φαίνονται" προβάλλει δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος είπε όσοι έχουν επενδύσει στο Χρηματιστήριο με τη γνωστή μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης πρέπει είτε να αποποιούνται τη δυνατότητα την οποίαν απέκτησαν είτε αν βρίσκονται σε θέσεις που επηρεάζουν τον ίδιο το θεσμό να πάρουν διαζύγιο από τη θέση. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού, οι οποίοι είπαν ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι για τις πιθανολογούμενες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" έχει ως κύριο θέμα το φονικό σεισμό στην Ταϊβάν κάτω από τον τίτλο "1.700 οι νεκροί στην Ταϊβάν". Σε άλλη είδηση αναφέρεται σε δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη ότι έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη του λαού μετά τις αποκαλύψεις για τον τρόπο απόκτησης μετοχών της εταιρείας Λούης από πολιτικά πρόσωπα και ανώτερους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΝΜΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 22 September 1999 - 7:24:09 UTC