Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,22/08/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα ασχολούνται κυρίως με το θέμα του σεισμού στην Τουρκία και τις επιπτώσεις, καθώς και τις ευχαριστίες που εκφράστηκαν προς την Ελλάδα και την Κύπρο για τη βοήθεια που παρείχαν για ανακούφιση των θυμάτων. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η επικείμενη πρωτοβουλία στο Κυπριακό, το συνέδριο των αποδήμων Κυπρίων που αρχίζει σήμερα, και η παραλαβή μετοχών από κυβερνώντες.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Οι Τούρκοι ευχαριστούν Ελλάδα και Κύπρο", γράφει ότι στην Τουρκία και τα κατεχόμενα, καθώς και διεθνώς, διατυπώνονται τα τελευταία 24ωρα άκρως εγκωμιαστικά σχόλια για την Ελλάδα και την Κύπρο, που αψηφώντας τις διαφορές τους με την Τουρκία, απέστειλαν από τους πρώτους ανθρωπιστική βοήθεια για ανακούφιση των θυμάτων του σεισμού. Γράφει, επίσης, ότι μέσα σε ένα μήνα άνδρες της Τροχαίας κατάγγειλαν περίπου 400 άτομα που ενώ οδηγούσαν μιλούσαν σε κινητό τηλέφωνο.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Ηφαίστειο η Τουρκία", γράφει ότι η Τουρκία μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, καθώς οι εξαγριωμένοι κάτοικοι των περιοχών που πλήγηκαν από το σεισμό, συνεπικουρούμενοι και από τα ΜΜΕ, βάλλουν εξοργισμένοι ανοικτά πια τόσο κατά του στρατού όσο και κατά της κυβέρνησης. Γράφει, επίσης, ότι αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δύο μπουκάλια που κατακράτησε το Τμήμα Τελωνείων, το περιεχόμενο των οποίων εκ πρώτης όψης παρουσίαζε γνωρίσματα ερυθροποιητίνης.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Στα ερείπια και το μέλλον", γράφει ότι ο σεισμός στην Τουρκία έχει βαρύτατο κόστος όχι μόνο στον πληθυσμό, αλλά και στην οικονομία της χώρας. Γράφει, επίσης, ότι αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, στο επίκεντρο του οποίου θα είναι όλες οι πτυχές του Κυπριακού, κθαώς και η σημασία της νεολαίας, όπως αυτή αντανακλάται μέσα από την παροικιακή παιδεία.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Τρίτη Ζώνη", γράφει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν σταδιακή αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, που θα συνοδευτεί από μια διευρυμένη τρίτη αποστρατικοποιημένη ζώνη, η οποία θα περιλαμβάνει μέρος των κατεχομένων και των ελεύθερων περιοχών, στην πιθανή περίπτωση ενός πρώτου διακανονισμού στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι η Επιτροπή Αγνοουμένων επιδιώκει διερεύνηση όλων των πληροφοριών που δόθηκαν κατά καιρούς για ζώντες αγνοούμενους.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Γενική συμφωνία με μεταβατικές διατάξεις", γράφει ότι ο αγγλοαμερικανικός παράγοντας θα επιδιώξει στην επικείμενη πρωτοβουλία στο Κυπριακό τη συμφωνία επί των αρχών με υιοθέτηση μεταβατικών διατάξεων. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Μουσιούττα ότι "δεν μένουμε αδιάφοροι στο επίμαχο θέμα αυξητικής τάσης της ανεργίας, που παρουσιάστηκε σε διάφορους κλάδους".

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Και κυβερνώντες πήραν μετοχές", γράφει ότι δεν είναι μόνο κόμματα και η Αρχιεπισκοπή που πήραν μετοχές από την εταιρεία Louis Cruise Lines, αλλά και κυβερνώντες με τη μέθοδο της ιδιωτικής επένδυσης. Γράφει, επίσης, ότι πίσω από τη μεταχείριση των ξένων οικιακών βοηθών στην Κύπρο κρύβονται κυκλώματα, τα οποία παίρνουν προμήθεια από τις αλλοδαπές και τις ελέγχουν μέχρις ότου φύγουν από την Κύπρο.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στην έκθεση του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον προς το Κογκρέσο, στην οποία αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι η "έκπληξη" που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φαίνεται ότι θα είναι η παρουσία των πυραύλων TOR M1 του ελληνικού στρατού.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 22 August 1999 - 9:24:21 UTC