Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/08/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες προβάλλουν και σήμερα τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία την περασμένη Τρίτη. Αλλα θέματα αφορούν το Κυπριακό, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, την εισαγωγή ερυθροποιητίνης από τη Ρωσία και το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, που αρχίζει αύριο στη Λευκωσία.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Φόβοι και για 40 χιλιάδες θύματα", γράφει ότι το μέγεθος της τραγωδίας στην Τουρκία καθημερινά αυξάνεται και ότι εκπρόσωπος του ΟΗΕ εξέφρασε χθες φόβους, με βάση επίσημα τουρκικά στοιχεία, ότι ο αριθμός των νεκρών θα υπερβεί τελικά τις 40 χιλιάδες. Γράφει, επίσης, ότι η χθεσινή χρηματιστηριακή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα προβληματική και άρχισε με αρκετή καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των επενδυτών και των χρηματιστών.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Ιερό πόλεμο κηρύσσουν οι Ισλαμιστές" κι επικαλούμενη υψηλά ιστάμενες αρχές ασφαλείας χώρας της Ευρώπης, γράφει ότι συνήλθαν πολύ πρόσφατα σε μουσουλμανική πρωτεύουσα εκπρόσωποι διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων φανατικών Ισλαμιστών και αποφάσισαν να ενταθεί ο πόλεμος εναντίον του Ισραήλ, να κτυπηθούν αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα και να προκληθούν ένοπλες συγκρούσεις σε χώρες όπου υπάρχουν διαφορές Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από την 1 Σεπτεμβρίου 1999 ο "Λόγος" θα βρίσκεται στα χέρια του "Μέγα".

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Πόλεις τάφοι", γράφει ότι ο πόνος και η οργή του λαού της Τουρκίας ξεχείλισαν για την αδυναμία του κράτους να παράσχει τα απαιτούμενα μέσα για τη διάσωση των 35 χιλιάδων ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα που προκάλεσε ο σεισμός της Τρίτης. Γράφει, επίσης, ότι το Τμήμα Τελωνείων διερευνά υπόθεση παράνομης εισαγωγής στην Κύπρο μεγάλης ποσότητας ερυθροποιητίνης από τη Ρωσία.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Στήριξη του ΧΑΚ", γράφει ότι το βάρος της δημιουργίας σταθερών οικονομικών συνθηκών πέφτει τώρα στην κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σε επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, διατυπώνει την ισχυρή άποψη ότι οδεύουμε προς εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και προειδοποιεί ότι δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε τέτοια διαδικασία.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Σε ισλαμική σύσκεψη στον ΟΗΕ το Κυπριακό", γράφει ότι το Κυπριακό θα συζητηθεί σε σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Ισλαμικής Διάσκεψης, που θα πραμγατοποιηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Γράφει, επίσης, ότι η ειδική επιτροπή, που πήρε εντολές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, διαπίστωσε την ανυπαρξία στοιχειώδους ασφάλειας σε δημόσια κτίρια.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "35.000 θαμμένοι στα ερείπια", γράφει ότι η τουρκική ηγεσία χαρακτήρισε πρωτοφανή τραγωδία στην ιστορία της τον καταστροφικό σεισμό, ο απολογισμός του οποίου ξεπέρασε τις 10.000. Γράφει, επίσης, ότι το 11 Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, που αρχίζει αύριο, θα επικεντρωθεί στα θέματα της διαφώτισης, της νεολαίας και τα προβλήματα των επαναπατρισθέντων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι τέσσερις νεαροί από τη Νορβηγία και τη Σουηδία καταδικάστηκαν χθες σε πρόστιμο 750 λιρών έκαστος για παρενόχληση 16χρονης Σουηδής στην Αγία Νάπα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές προτίθενται να μειώσουν τα ναύλα προς την Αθήνα τον ερχόμενο μήνα, ως αποτέλεσμα της ελευθεροποίησης των αερομεταφορών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 21 August 1999 - 8:24:06 UTC