Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,28/01/1999 (ΚΥΠΕ) Οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με τη μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ και την ελευθεροποίηση των επιτοκίων, οι εξελίξεις στο θέμα της εργατικής διαφοράς και στη στάση εργασίας των Κυπριακών Αερογραμμών, η επιστροφή του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στα καθήκοντά του, μετά από απουσία ενός μηνός για λόγους υγείας, καθώς και οι έρευνες της Αστυνομίας για το φόνο του Κοτσούθκια στη Λεμεσό, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Εκσυγχρονίζεται η οικονομία", γράφει ότι σημαντικές αποφάσεις που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό της κυπριακής οικονομίας, αλλά και που προδιαγράφουν τους μελλοντικούς χειρισμούς και προθέσεις της σε παρόμοιας φύσης θέματα, πήρε χθες η κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι με την κυβέρνηση να τηρεί σκληρή σταση έναντι των συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών, πραγματοποιείται σήμερα τετράωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΣΥΝΥΚΑ.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Ετοιμάζει διάδοχό του ο Χριστόφιας", αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας θα "φωτογραφήσει" το διάδοχό του στη θέση του ΓΓ με τη θεσμοθέτηση θέσεως Αναπληρωτή ΓΓ του κόμματος. Αλλού γράφει ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται η μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ και η ελευθεροποίηση των επιτοκίων, ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις του των Υπουργών Συγκοινωνιών και Οικονομικών για τα θέματα αυτά.

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδό της θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Κυβερνητικά αντίμετρα", αναφέρεται στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών και γράφει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μέτρα για να διασφαλίσει τα ευρύτερα συμφέροντα της οικονομίας και του τόπου και να διασφαλίσει τις αεροσυγκοινωνίες της Κύπρου. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της "φτωχά" στοιχεία και τεκμήρια αναφορικά με το φόνο του Γιώργου Ιωάννου άλλως Κοτσούθκιας, που διεπράχθη στη Λεμεσό.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριό του θέμα, κάτω από τον τίτλο, "Επαναφέρουν τα ΜΟΕ οι Αμερικανοί και πάλι", γράφει ότι οι Αμερικανοί επαναφέρουν στο προσκήνιο Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με στόχο να ενισχύσουν και προωθήσουν τις εν εξελίξει προσπάθειες των ΗΕ στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η υπόθεση κατασκοπείας με εμπλεκόμενους τους δύο Ισραηλινούς θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και δεν τίθεται θέμα αναστολής της ποινικής δίωξης, σύμφωνα με το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκο Μαρκίδη.

Η "Χαραυγή", στο βασικό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Μάχιμος και σιδερένιος", αναφέρεται στην επιστροφή του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στα καθήκοντά του ύστερα από ένα μήνα απουσία για λόγους υγείας και στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε για το σκοπό αυτό. Αλλού γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης "επιβεβαίωσε χθες ακόμη ένα δείγμα αναξιοκρατίας" με τις προαγωγές που ανακοινώθηκαν για το βαθμό του Λοχία στο Αστυνομικό Σώμα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", γράφει ότι η ΑΤΗΚ προχωρεί προς ιδιωτικοποίηση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιου Ιεροδιακόνου για το θέμα, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες σχέδια που θα οδηγήσουν στη μετοχοποίηση της Υπηρεσίας. Αλλού αναφέρεται στην αποτυχημένη ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει τη σημερινή στάση εργασίας στις Κυπριακές Αερογραμμές.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 28 January 1999 - 8:24:06 UTC