Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-12-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,05/12/1998 (ΚΥΠΕ) Ο σημερινός Τύπος ασχολείται στα πρωτοσέλιδά του με τη σύλληψη δύο Κινέζων ως ύποπτων για τη δολοφονία των δύο συμπατριωτών τους και στο γεγονός ότι η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στη πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Επίσης, προβάλλονται οι δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη, Γκεόργκι Μουράτοφ οι οποίες έγιναν σε απάντηση των δηλώσεων του Αμερικανού ομολόγου του, το Κυπριακό και η έναρξη της δίκης του Διευθυντή του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Τους στραγγάλισαν με κορδόνια δερμάτινης τσάντας" γράφει ότι πλήρως εξιχνιασθείσα θεωρεί η Αστυνομία τη διπλή στυγερή δολοφονία, των δυο νεαρών Κινέζων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν προχθές το μεσημέρι σε χαράδρα κοντά στην Ιερά Μονή Τροοδίτισσας. Χθες συνελήφθηκαν ένας νεαρός Κινέζος και μια φίλη του, συμφοιτητές των θυμάτων. Προηγήθηκε σεξουαλική κακοποίηση των θυμάτων με διάφορα αντικείμενα. Αλλού, η "Α" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Προεδρικό απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος φαίνεται να τον πληροφόρησε για την αναμενόμενη ανάπτυξη πρωτοβουλίας εκ μέρους των ΗΠΑ.

Η "Μάχη", με πηχυαίο τίτλο "Εξιχνιάστηκε ο φόνος - Μέλη συμμορίας οι εκτελεστές" γράφει ότι οι εκδορές στο πρόσωπο του νεαρού Κινέζου που συνελήφθηκε τον "καρφώνουν", όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Κόσης, είπε ότι η αστυνομία θα ειδοποιήσει και τη διεθνή Ιντερπόλ για το φονικό. Αλλού, η "Μ" αναφέρεται στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση του Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Λάκη Χριστοδούλου, ο οποίος αντιμετωπίζει 29 κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, δόλο και παρεμπόδιση αστυνομικής έρευνας.

Η "Σημερινή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Διπλωματικοί διαξιφισμοί για τους S300". Γράφει ότι οι πύραυλοι πυροδοτούν πλέον φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των υπερδυνάμεων καθώς ο Ρώσος Πρέσβης Γκεόργκι Μουράτοφ αντέδρασε χθες έντονα στην έμμεση παραδοχή του Αμερικανού Πρέσβη, Κένεθ Μπριλ ότι η ιδέα για μεταφορά των πυραύλων στην Κρήτη εκπορεύθηκε από την Ουάσιγκτον. Αλλού, η "Σ" γράφει ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος και εκπρόσωπος του κόμματος στο Εθνικό Συμβούλιο μαζί με τον Πρόεδρο του κόμματος, Σπύρο Κυπριανού.

"Ο Φιλελεύθερος" προβάλει το πρώτο του θέμα κάτω από τον τίτλο "Αντιπαράθεση Μόσχας με Ουάσιγκτον". Οπως γράφει οι "S300 προκαλούν αντιπαράθεση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας. Ο Ρώσος Πρέσβης Γκεόργκι Μουράτοφ είπε ότι η Ρωσία δεν είναι αποικία κανενός. Εξάλλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννος Κρανιδιώτης εξέφρασε χθες συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν εξελίξεις στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ είναι αποφασισμένη να βάλει λουκέτο στη δημόσια υπηρεσία μετά την απόφαση της εξ Υπουργών Επιτροπής να αναγνωρίσει τη νέα συντεχνία των κυβερνητικών γιατρών και να παραγνωρίσει την ίδια.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Εντονη Ρωσική αντίδραση". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "για ύπαρξη ενδείξεων ενδιαφέροντος από πλευράς του διεθνούς παράγοντα για τα θέματα που συζητήθηκαν στην Αθήνα κάνει λόγο τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, λίγες ημέρες πριν τη λήψη τελικής απόφασης για τους S300". Την ίδια στιγμή, η Ρωσία απαντά ότι θα υλοποιήσει το συμβόλαιο για τους πυραύλους. Αλλού, η "Χ" γράφει ότι "ιδιαίτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η μείωση διεθνώς της τιμής των περελαιοειδών. Αν συνεχιστεί η μείωση, αναφέρει η "Χ", τότε τα επιπλέον έσοδα στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης θα ξεπερνούν τα 70 εκ. λίρες.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι οι δύο Κινέζοι που συνελήφθηκαν χθες σχετικά με το φόνο δύο συμπατριωτών τους φαίνεται να είναι μέλη της κινεζικής μαφίας. Οπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία τα οποία είναι σίγουρος ότι θα οδηγήσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Η "CM" γράφει επίσης ότι ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, πρόκειται να επισκεφθεί την Κύπρο στις 15 Δεκεμβρίου για απονομή διπλωμάτων σε 11 Κύπριους επιχειρηματίες.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΚ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 5 December 1998 - 8:24:08 UTC