Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1998 (ΚΥΠΕ) Τα χθεσινά επεισόδια στο Πέργαμος, κατά την επιχείρηση των Βρετανικών Βάσεων να βοηθήσουν τους Λυσιώτες να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους τα οποία εκμεταλλεύονται μέχρι τώρα έποικοι και Τ/Κ, είναι το θέμα που δεσπόζει σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προβάλλεται, επίσης, η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις καταγγελίες κατά του Υπουργού Εσωτερικών, καθώς και άλλα εσωτερικά θέματα.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Προσφυγή Λυσιωτών κατά των Βρετανών", αναφέρεται στα επεισόδια που έγιναν χθες μεταξύ Λυσιωτών γεωργών και Τούρκων, όταν οι Λυσιώτες επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους που βρίσκονται μέσα στην περιοχή της Βρετανικής Βάσης Δεκέλειας, σημειώνοντας ότι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διότι οι Βρετανοί δεν κατάφεραν να τους παράσχουν ασφάλεια. Γράφει, επίσης, ότι ο Βρετανός υπήκοος Ντείβιντ Ρόμπινσον, 51 χρόνων, παντρεμένος με Κύπρια, απαγχονίστηκε στο μπαλκόνι του.

"Η Μάχη", υπό τον τίτλο "Μόλις γλύτωσαν το λιντσάρισμα", αναφέρεται και αυτή στα χθεσινά επεισόδια, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται έποικοι και Τ/Κ να επιτίθενται στους Λυσιώτες με ρόπαλα. Γράφει, επίσης, ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη μετά την έκθεση και το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή, και ως εκ τούτου ούτε και πολιτικές ευθύνες, κάτι που αναμένεται να γνωματεύσει και ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης τις επόμενες μέρες.

"Η Σημερινή", υπό τον τίτλο "Ποιός θα κρίνει τον Ντίνο Μιχαηλίδη;", γράφει ότι τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν από το απόγευμα της Παρασκευής την κοινή γνώμη είναι ποιός θα αποφασίσει αν μέσα από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή προκύπτουν ή όχι πολιτικές ευθύνες για τον Υπουργό Εσωτερικών και ποιός θα τις δημοσιοποιήσει για να ακολουθήσουν τα δέοντα. Γράφει, επίσης, ότι οι διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών στο θέμα των κοινωνικών ασφαλίσεων θα εξαλειφθούν σύντομα, στο πλαίσιο της εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

"Ο Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Στο Φόρο Εισοδήματος οι περιουσίες Υπουργών", γράφει ότι δίδεται παράταση μερικών ημερών στους υπουργούς και πολιτειακούς αξιωματούχους, προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεών τους για τα περιουσιακά τους στοιχεία, οι οποίες θα καταλήξουν στο Τμημα Εσωτερικών Προσδότων για το τελικό "ξεσκόνισμα". Γράφει, επίσης, ότι ο ΔΗΣΥ πιστεύει στην ανανέωση της Κυβέρνησης, γι' αυτό και τοποθετεί ένα ευρύ ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου αρχές του 1999.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Φοβούνται ποινικές ευθύνες", γράφει ότι οι κρατούντες είναι αμήχανοι έως πανικοβλημένοι για την επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνουν σχετικά με το χειρισμό των καταγγελιών κατά του Υπουργού Εσωτερικών για αθέμιτο πλουτισμό, ενώ εμφανής είναι η προσπάθειά τους να παρακάμψουν ακόμα μια φορά τις νόμιμες διαδικασίες για ποινική έρευνα. Γράφει, επίσης, ότι το Συνεργατικό Κίνημα αποδέχεται τη φιλελευθεροποίηση των επιτοκίων, αλλά διαφωνεί έντονα με την άμεση κατάργηση του περί Τόκου Νόμου.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται σε έκθεση του βουλευτή Μάριου Ματσάκη για την κατάσταση υγείας των δεκάδων λαθρομεταναστών που κτυπήθηκαν από άνδρες της ΜΜΑΔ, στην οποία αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν υπερβολική βία στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αναφέρεται, επίσης, στο διήμερο σεμινάριο που άρχισε χθες στις Βρυξέλλες, στο οποίο Ε/Κ και Τ/Κ συζητούν το μέλλον της Κύπρου, μετά την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 1 November 1998 - 9:24:19 UTC