Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,31/10/1998 (ΚΥΠΕ) Η επίδοση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, Σπύρου Χρίστου, για τις καταγγελίες εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, απασχολεί το σύνολο του σημερινού κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης η δήλωση του Ρώσου Πρέσβη, Γκεόρκι Μουράτοφ, για πολέμιους της συνεργασίας Ρωσίας - Κύπρου και ο θάνατος του Ελλαδίτη εμπόρου όπλων, Βασίλη Βρανά.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Στην κρίση Κληρίδη - Μαρκίδη η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για Ντίνο" γράφει ότι την ερχόμενη εβδομάδα όταν ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, θα δώσει τη γνωμοδότησή του κατά πόσον οι κατηγορίες Πουργουρίδη εναντίον του Υπουργού Εσωτερικων, Ντίνου Μιχαηλίδη, αποδεικνύονται ή όχι βάσει της έκθεσης που ετοίμασε και απέδωσε χθες ο Γενικός Ελεγκτής, αναμένεται να παιχτεί η τελευταία φάση της περιβόητης υπόθεσης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης κάλεσε ψες το ΑΚΕΛ να δηλώσει αν διαφωνεί ή όχι με την αγορά και εγκατάσταση των πυραύλων S300.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Δικαιώνει τον Ντίνο η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή" γράφει ότι αβάσιμες και αστήρικτες αποδεικνύονται τελικά οι καταγγελίες σε βάρος του Υπουργού Εσωτερικών, σε σχεση με τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, Σπύρου Χρίστου. Αλλού γράφει ότι αντίτυπα μερικών επιταγών από τον αποθανόντα Γιάγκο Παπαδόπουλο προς κόμμα που υποστήριξε την υποψηφιότητα του Γιώργου Ιακώβου, κατέχει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος απεκάλυψε, προσθέτοντας ότι αν παραστεί ανάγκη θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ερευνα στο Φόρο Εισοδήματος" γράφει ότι η έρευνα θα διεξαχθεί μεθαύριο από κλιμάκιο λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με σκοπό να διαπιστώσει πιθανή φοροδιαφυγή του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, και της οικογένειας του. Αλλού γράφει ότι ο Βασίλης Βρανάς, ο Ελλαδίτης έμπορος όπλων που οι καταγγελίες του στη "Σ" για την αγορά των ρωσικών οπλικών συστημάτων προκαλούν σάλο και πολιτική αντιπαράθεση, πέθανε την περασμένη Κυριακή από καρδιακή προσβολή. Ο θάνατος του Βρανά γνωστοποιήθηκε χθες από το δικηγόρο του Ιωάννη Μητρογιάννη.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "S300: Αναψε φωτιές η δήλωση Μουράτοφ" γράφει ότι η πυραυλολογία παίρνει διαστάσεις με σημείο αιχμής τη γραπτή δήλωση του Ρώσου Πρέσβη στη Λευκωσία και ειδικότερα την αναφορά του σε πολέμιους της συνεργασίας Ρωσίας - Κύπρου που στόχο έχουν την υπονόμευση των διμερών σχέσεων και τη δημιουργία θορύβου για να περιπλακεί η υλοποίηση του συμβολαίου. Αλλού γράφει ότι έκθεση καταπέλτη για τα διαδραματισθέντα από άνδρες της ΜΜΑΔ εις βάρος των λαθρομεταναστών, ετοίμασε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος διαπίστωσε ότι 38 από τους 41 λαθρομετανάστες που εξέτασε, φέρουν σοβαρές και πολλαπλές κακώσεις.

"Η Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους" γράφει ότι η ολομέλεια της ΚΕ του ΑΚΕΛ συνήλθε χθες και ενέκρινε τους μέχρι τώρα χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματος γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και αποφάσισε όπως σε προσεχή συνεδρία της συζητήσει ολοκληρωμένα και εξ' υπαρχής το όλο φάσμα του κυπριακού προβλήματος. Αλλού προβάλλει την επισήμανση της Εθνικής Επιτροπής Αγώνα για τους Αγνοούμενους ότι μη ανατρέψιμες θα είναι οι συνέπειες για το ζήτημα των αιχμαλώτων και αγνοουμένων εάν δεν αντικρισθεί τώρα ως θέμα προτεραιότητας και δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να βγει από το ουσιαστικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Πρέσβης της Ιταλίας στη Λευκωσία προειδοποίησε χθες ότι η Κύπρος θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον κατά την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προσθέτοντας ότι παρόλο που η Ιταλία δεν προγραμματίζει να εμποδίσει την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτική κατάσταση στο νησί δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Αλλού γράφει ότι οι συνομιλίες "πήγαινε - έλα" για το Κυπριακό κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνεχίστηκαν χθες αφού η Αναπληρωτής Ειδικός Ατιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 31 October 1998 - 8:24:07 UTC