Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/09/1998 (ΚΥΠΕ) Η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, οι αναμενόμενες επαφές της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπραϊτ, με τον Πρόεδρο Κληρίδη, η συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με τις συντεχνίες των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές βιομηχανίες και η γνωμοδότητη του Γενικού Εισαγγελέα για τον έλεγχο της ΕΜΕ είναι τα κυριότερα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο. Προβάλλονται επίσης η υπόθεση της αγοράς του κτήματος στη Μέσα Γειτονιά από την ΑΗΚ και η σχετική συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Επαφές Ολπμραϊτ θα προετοιμάσει ο Μίλερ", γράφει ότι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό προετοιμάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και προς αυτό το σκοπό θα υπάρξουν επαφές της Υπουργού Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπραϊτ με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρο Πάγκαλο. Αλλού γράφει ότι κρίσιμη και καθοριστική συνάντηση θα έχουν σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ με τον Υπουργό Εμπορίου, Νίκο Ρολάνδη, για το θέμα της αγοράς του κτήματος της Μητρόπολης από την Αρχή.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Κρίσιμες Αποφάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο", γράφει ότι εξετάζεται ήδη σοβαρά η σκέψη για αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 αντί των S300 ενώ σήμερα το πρωϊ αρχίζει η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι έντονη αντίθεση στην οργανωνμένη επίσκεψη στον Απόστολο Ανδρέα, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, εξέφρασαν τα μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, του σωματείου "Αδούλωτη Κερύνεια" και συγγενείς των αγνοουμένων, στη διάρκεια χθεσινής αντικατοχικής εκδήλωσης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "ΕΜΕ: Τέρμα ο έλεγχος της Αρχιεπισκοπής" γράφει ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, φεύγει από τον απόλυτο έλεγχο της Αρχιεπισκοπής η ανεξέλεκτη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας. Αλλού αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Ομήρου στην Πάφο, ο οποίος είπε ότι η πρόταση Ντενκτάς για συνομοσπονδία παρέχει ευκαιρία για πολιτική και διπλωματική αντεπίθεση, ώστε το Κυπριακό να προβληθεί στο διεθνές προσκήνιο στη σωστή του πολιτκή διάσταση.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ολα τα κρίσιμα θέματα επί τάπητος σήμερα" γράφει ότι όλα τα κρίσιμα θέματα γύρω από το Κυπριακό και τους ρωσικούς πυραύλους θα τεθούν επί τάπητος σήμερα στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει της μετάβασης του Προέδρου Κληρίδη και της πολιτικής ηγεσίας στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Κόση, σε ενέργειες που στοχεύουν στην παραπλάνηση της Αστυνομίας άρχισαν να προβαίνουν κάποια στοιχεία του υποκόσμου, στα πλαίσια προφανώς εγκληματικών τους σχεδίων.

""Η Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Γκράντ Φινάλε της Κυπριακής Δημοκρατίας", γράφει ότι έντονα επικριτικός κατά της πολιτικής Κληρίδη στο Κυπριακό και εκφράζοντας για πολλοστή φορά σαφείς και δραματικές προειδοποιήσεις για οριστικοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου αντί επίλυσης του κυπριακού πρόβλήματος, εμφανίστηκε σε χθεσινή ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας. Αλλού γράφει ότι ο Υφυπουργός Αμυνας της Ρωσίας Λεονίντ Ιβάσοφ είπε ότι η Ρωσία έχει τη δύναμη και τη βούληση να εγγυηθεί, παρά τις απειλές της Τουρκίας, τη μεταφορά και εγκατάσταση των S300 στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 7 September 1998 - 7:24:07 UTC