Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,02/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το θέμα της εγκατάστασης του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S300, οι προσπάθειες για διαλεύκανση της δολοφονίας του Αντρου Αεροπόρου και η υπόθεση οικονομικής απάτης, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου απασχολούν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" έχει τίτλο "Αγνωστο ποιά ομάδα δολοφόνησε τον Αεροπόρο" και σημειώνει ότι ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας συνεχίζονται χωρίς μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είπε ότι πρόκειται για το πλέον οργανωμένο έγκλημα. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών με τις οποίες ξεκαθαρίζει ότι η Λευκωσία δεν ζητά πολιτικοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Τιτίνα Λοϊζίδου, αλλά τονίζει ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί.

"Η Μάχη" με τίτλο "Ταχυδρόμος προτάσεων για την Κύπρο ο Νίκολας Μπερνς" γράφει ότι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα ανέλαβε να παίξει το ρόλο του Εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Μίλερ, μετά την άρνηση του Ελληνα ΥΠΕΞ, Θεόδωρου Πάγκαλου να τον συναντήσει. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στη δολοφονία του Αντρου Αεροπόρου και σημειώνει ότι άτομα του υποκόσμου που έχουν έντονες διαφορές με τους Αεροπόρους ζήτησαν προστασία από την Αστυνομία, φοβούμενοι μήπως θεωρηθούν ένοχοι για τη δολοφονία.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Αθωώνει το Χρύσανθο ο Αρχιεπίσκοπος" γράφει ότι μετά από 45λεπτη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λεμεσού ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο, προκαταλαμβάνοντας την κυπριακή Αστυνομία και τους Βρετανούς ανακριτές. Αλλού προβάλλει δηλώσεις των Προέδρων του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ, Νίκου Αναστασιάδη και Βάσου Λυσσαρίδη με τις οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή των επιχειρηματιών στο Κυπριακό με τον τρόπο που γίνεται σήμερα.

"Ο Φιλελεύθερος" έχει τίτλο "Σε νέα πορεία ο διάλογος για τους S300" και γράφει ότι η διαφωνία ΗΠΑ με την πρόταση Κληρίδη για αναβολή της εκατάστασης των S300 στην Κύπρο οδηγεί στην παρασκηνιακή διαπραγμάτευση επί του θέματος στη διαμόρφωση ενός πακέτου ανταλλαγμάτων που θα ικανοποιούν τη Λευκωσία. Σε άλλο σημείο γράφει ότι κυριολεκτικά με το δάκτυλο στη σκανδάλη ξαγρυπνούν οι αστυνομικοί που διατάχθηκαν να αποτρέψουν συνέχιση του αιματοκυλίσματος μεταξύ των ανθρώπων του υποκόσμου.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Ν'αποτραπεί η κλιμάκωση της έντασης" προβάλλει πρωτοσέλιδα δηλώσεις τοου ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια σε εκδήλωση Μνήμης για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στην Παναγιά, με τις οποίες χαρακτηρίζει απομακρυσμένες όσο ποτέ άλλοτε τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού και εκφράζει ανησυχία για την ένταση που έντεχνα καλλιεργεί η Τουρκία. Αλλού γράφει ότι παράθυρο για να μην φέρει τους S300 ψάχνει η κυβέρνηση και επικαλούμενη έγκυρες πηγές αναφέρει ότι οι πύραυλοι δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με κύριο τίτλο "Η Αστυνομία ψάχνει απεγνωσμένα για ίχνη στο κυνήγι των κουκουλοφόρων δολοφόνων" γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δεν ήταν καθόλου αισιόδοξος για την πιθανότητα συλλήψεων για τη δολοφονία του Αντρου Αεροπόρου σύντομα και σημειώνει ότι σχεδόν καμιά από τις δολοφονίες μεταξύ φατριών δεν έχουν διαλευκανθεί. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι ένας στους έξι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας εργοδοτούνται στο δημόσιο τομέα.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 2 August 1998 - 8:24:06 UTC