Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-05-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,28/05/1998 (ΚΥΠΕ) Το Κυπριακό ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Κάρντιφ, οι πληροφορίες για κατάθεση φορολογικού πακέτου νομοσχεδίων σήμερα από την κυβέρνηση στη βουλή, η είδηση για κατασκοπεία Βρετανών σε βάρος της Εθνικής Φρουράς, η εισαγωγή του νέου θεσμού αυτοχρηματοδότησης στα μεγάλα έργα του δημοσίου, κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες του κυπριακού Τύπου.

"Ο Αγών" με τίτλο "Κατασκοπεία Βρετανών σε βάρος της Εθνικής Φρουράς", γράφει ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, τις οποίες επιβεβαίωσε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου, δύο βρετανικά ελικόπτερα από τις Βάσεις Ακρωτηρίου, εντοπίσθηκαν να φωτογραφίζουν νύκτα την περιοχή Ζυγίου. Αλλού, γράφει ότι η βουλή αμφισβητεί την Εκθεση Ντίλον για τους τέσσερις αμερικανικής υπηκοότητας αγνοουμένους και ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η τύχη τους.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Φορολογικό πακέτο και κοινωνικές παροχές σήμερα στο Υπουργικό", γράφει σήμερα θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ενώπιον του οποίου θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση που ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών και μεταξύ άλλων, προνοεί αύξηση του ΦΠΑ από 8% σε 12%. Αλλού, γράφει ότι υπάρχει στασιμότητα στο Κυπριακό, εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κάρντιφ και υποστηρίζει ότι αυτό πιστοποιεί ότι ο αμερικανικός παράγοντας εξαρτά την πρωτοβουλία του από την προώθηση των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ.

"Η Μάχη" με τίτλο "Φορολογίες έτοιμες για επιβολή" γράφει ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει πακέτο φορολογικών νομοσχεδίων, το οποίο μεταξύ άλλων προνοεί αυξήσεις στα τέλη μεταβιβάσεων ακινήτων, κυκλοφορίας οχημάτων, δασμών και του ΦΠΑ. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι ο ΔΗΣΥ "έριξε το γάντι" στα άλλα κόμματα για το "πόθεν έσχες", αποφασίζοντας να προωθήσει το εκρεμές εδώ και πολύ καιρό, σχετικό νομοσχέδιο.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Θερμό επεισόδιο", γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, οι δηλώσεις του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Γιώργου Βασιλείου, στο Παρίσι, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα είναι έτοιμη να άρει το βέτο για χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκάλεσαν την "έντονη δυσφορία" των Αθηνών. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι βρίσκεται στα σκαριά δεύτερο χρηματιστήριο στην Κύπρο, που θα εξυπηρετεί, όμως, μόνο υπεράκτιες εταιρείες.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Βελτίωση του κλίματος επιχειρεί η Λευκωσία", γράφει ότι η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν αναμένει δυσάρεστες εξελίξεις λόγω των πυραύλων S - 300 και προσπαθεί να αποτρέψει τυχόν αρνητικές επιπτώσεις εξαιτίας του θέματος, σε οικονομία και τουρισμό. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι με απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Λάκης Χριστοδούλου, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενόψει πειθαρχικής έρευνας για διερεύνηση των εναντίον του καταγγελιών.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Στο ξεπούλημα και τα αεροδρόμια", αναφέρεται σε απόφαση της κυβέρνησης για ίδρυση εταιρείας ιδιωτικού δικαίου που θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα αεροδρόμια και εκτιμά ότι η απόφαση αυτή αποτελεί απαρχή για την ιδιωτικοποίησή τους. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει στροφή στην αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό, ενώ η απόδοση ευθυνών από τον Τόμας Μίλερ στον Ραούφ Ντενκτάς, έγινε μόνο για να μπορέσει ο Αμερικανός αξιωματούχος να συνεχίσει την αποστολή του.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι η αναβάθμιση και η διαχείριση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα μέσα στα πλαίσια της υιοθέτησης των διεθνών τάσεων για μείωση του ρόλου του κράτους στην οικονομία. Αλλού γράφει ότι ο Δικαστής στη δίκη του 28χρονου φορέα του AIDS στη Λάρνακα απαγόρευσε στους εκπροσώπους του Τύπου να παρακολουθήσουν τη δίκη, ύστερα από επεισόδια συγγενών του κατηγορουμένου με τους δημοσιογράφους. (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΓ/ΔΠ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 28 May 1998 - 6:24:05 UTC