Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-02-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/02/1998 (ΚΥΠΕ) Το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, καθώς και ονόματα υποψηφίων υπουργών, δεσπόζει και σήμερα της θεματογραφίας του κυπριακού Τύπου.

"Ο Αγών" με τίτλο "Πρώτα σύννεφα στο σχηματισμό της κυβέρνησης" υποστηρίζει ότι αιτία είναι η αξίωση κόμματος, το οποίο δεν κατονομάζει, για παραχώρηση περισσότερων υπουργείων. Σε άλλο θέμα, προβάλλει δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει με επιτυχία το πρόβλημα των ναρκωτικών, το οποίο μέχρι τώρα ήταν ανεξέλεκτο.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Η ΕΔΕΚ θα πει ναι, σε συμμετοχή της στην κυβέρνηση ευρείας αποδοχής", αναφέρει ότι αυτό προκύπτει από πληροφορίες που η εφημερίδα κατέχει, από τις χθεσινές συνεδρίες των συλλογικών της οργάνων. Αλλού γράφει, ότι η πρόθεση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, είναι να δημιουργήσει θέμα στη βουλή για τις θέσεις Αλέξη Γαλανού και Κατερίνας Παντελίδου, τους οποίους πρόσφατα έθεσε εκτός κόμματος.

Η "Επιλογή" με τίτλο "Μορατόριουμ δηλώσεων", αναφέρεται στην πρωτοβουλία Τάσσου Παπαδόπουλου, για συμβιβασμό και ενότητα στο ΔΗΚΟ και για ένα "καθαρό συνέδριο". Γράφει ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ θα εισηγηθεί σχέδιο δράσης για εκτόνωση της κρίσης. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται η κόντρα ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ, προβάλλοντας τις χθεσινές δηλώσεις στελεχών των δύο κομμάτων.

"Η Μάχη" με τίτλο "Συνωστισμός στο προεδρικό", αναφέρεται στις διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης "για την ώρα... ακούει", ενώ γράφει ότι παραμένουν Υπουργοί οι Ιωάννης Κασουλίδης, Λεόντιος Ιεροδιακόνου και Νίκος Κόσης. Σε άλλη είδηση, προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη, υπό τον τίτλο "Το ΑΚΕΛ δολοφονεί χαρακτήρες".

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Δυστοκία στα κόμματα για συμμετοχή στην κυβέρνηση", γράφει ότι υπάρχουν προβλήματα στη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, που είναι ο στόχος του Προέδρου Κληρίδη, ο οποίος αναμένει τις απαντήσεις των κομμάτων. Σε άλλο σημείο γράφει ότι αναμένεται να προκύψουν σοβαρά προβλήμτα στην ομαλή λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, από την απόφαση του ΔΗΚΟ να περάσει στην αντιπολίτευση.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Την άλλη βδομάδα πλέον η κυβέρνηση", γράφει ότι ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις επαφές του και ο Βάσος Λυσσαρίδης αναλαμβάνει μεσολαβητικές προσπάθειες, ο ΔΗΣΥ λέει όχι σε υπουργοποίηση ανώτατων κομματικών αξιωματούχων. Αλλού γράφει ότι ο Μάρτιος θα είναι μήνας κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αφού μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν την Κύπρο ο Εκπρόσωπος της βρετανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο Αμερικανός ειδικός συντονιστής, Τόμας Μίλερ και ο Κοινοτικός Επίτροπος Χανς Βαν ντεν Μπρουκ.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Α. Χρίστου: Πολιτικά νικητές σε μια άνιση μάχη", αναφέρεται σε ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, στην οποία απαντούσε στις κατηγορίες της ΕΔΕΚ περί ευθυνών για την επανεκλογή Κληρίδη. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες των συντεχνιών, υπάρχουν δυο χιλιάδες άνεργοι στην οικοδομική βιομηχανία, ενώ "οργιάζει" η παράνομη εργοδότηση ξένων στον κλάδο.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στο χθεσινό θάνατο 66χρονου Βρετανού στην Πάφο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο διπλανό δωμάτιο από το δικό του, στο ξενοδοχείο "Φαέθων" στην Πάφο και γράφει ότι σύμφωνα με την αστυνομία, ο άτυχος τουρίστας πέθανε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο. Αλλού γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τροποποιήσεις του νόμου, με βάση τις οποίες οι υπεράκτιες εταιρείες μπορούν να επενδύουν στο κυπριακό Χρηματιστήριο, χωρίς να χάνουν το καθεστώς τους ως υπεράκτιες.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 19 February 1998 - 7:24:10 UTC