Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/01/1998 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή υποβολή των επίσημων υποψηφιοτήτων των επτά υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές, η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων και οι χθεσινές αποκαλύψεις του Προέδρου Κληρίδη σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τη μελλοντική διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Επτά μονομάχοι ρίχνονται στη μάχη των εκλογών", αναφέρεται στη χθεσινή επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές, με την οποία, όπως εκτιμά, εγκαινιάζεται η τελευταία και πιο σκληρή φάση της προεκλογικής εκστρατείας. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι η Τουρκία ανέλαβε δέσμευση έναντι των ΗΠΑ και της Βρετανίας, να μην προχωρήσει σε ενσωμάτωση των κατεχομένων.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Με τάχιστους ρυθμούς θα αναπτυχθεί η πρωτοβουλία των ΗΠΑ", αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι η πρωτοβουλία θα γίνεται με μηνιαίες διαδοχικές συναντήσεις στη Γενεύη. Αλλού γράφει ότι η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου εισάγεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, γεγονός που προωθεί το όραμα της Τράπεζας, για μετατροπή της σε διεθνή τράπεζα.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Κλειστή πόρτα βρήκε ο Ιακώβου", γράφει ότι αυτός, στη μυστική του συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλείου, του πρότεινε συνεργασία με την παραχώρηση υπουργείου, την οποία όμως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε. Αλλού γράφει ότι ο Βρετανός Ειδικός Αντιπρόσωπος στο Κυπριακό, Σερ Ντέϊβιντ Χάνεϊ, συζητά με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης και της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Στη Γενεύη οι συνομιλίες για το Κυπριακό", αναφέρεται σε χθεσινές αποκαλύψεις του Προέδρου Κληρίδη, ότι μετά τις προεδρικές εκλογές, οι συνομιλίες θα διεξάγονται μηνιαία και σε αυτές σημαντικό ρόλο, αναμένεται να διαδραματίσουν οι Βρετανοί, διά του Σερ Ντέϊβιντ. Αλλού γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς, δεν επέτρεψε χθες στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ να επισκεφθεί τον Ελλαδίτη Γιώργο Κανταράκη, που έχει απαχθεί από τις κατοχικές αρχές.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Στην τελική ευθεία η εκλογική μάχη", γράφει ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές με την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων, και σημειώνει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, είναι για εκλογές ενός γύρου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι συνέρχεται σήμερα το Εκτελεστικό Γραγείο του ΔΗΚΟ, το οποίο αναμένεται να αρχίσει διαδικασίες για αποβολή του Αλέξη Γαλανού από το κόμμα.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Γιώργος Ιακώβου:Θα εργασθώ για ενότητα - συναίνεση", αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του κ. Ιακώβου κατά την επίσημη υποβολή της υποψηφιότητάς του, ότι θα εργαστεί για ενότητα και συλλογικότητα, και ότι με διεκδικητικότητα θα προωθήσει τα συμφέροντα της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ και μέλος της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, Μάριος Ματσάκης, δήλωσε χθες ότι η αεροπορική βάση της Πάφου δεν είναι έτοιμη.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου ότι η μετοχή της εισάγεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και γράφει ότι το 15% του μετοχικού της κεφαλαίου, θα προσφέρεται στο Χρηματιστήριο της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι η Αστυνομία αναζητεί Γαλλίδα επισκέπτρια, της οποίας η τύχη αγνοείται, ύστερα που αυτή έχασε τη πτήση της για τη Γαλλία, την 1η Ιανουαρίου.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 10 January 1998 - 14:29:45 UTC