Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας για Γεωργία

    και Αλιεία

  • [02] Η Κύπρος ανάμεσα στις χώρες με τα καθαρότερα νερά στην ΕΕ
  • [03] Πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες κανόνων οδικής κυκλοφορίας

  • [01] Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας για Γεωργία και Αλιεία

    Η Κύπρος αντιμετωπίζει θετικά τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), δίνοντας έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών στήριξης των μικρών γεωργών και στις ιδιαιτερότητες των μικρών – κρατών, όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας για τα θέματα Γεωργίας και Αλιείας.

    Ο Υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης δήλωσε ότι κύρια προτεραιότητα του Υπουργείου Γεωργίας κατά τη διάρκεια της Προεδρίας είναι η επίτευξη σημαντικής προόδου στις συζητήσεις για την ΚΑΠ που ήδη διεξάγονται εντατικά επί δανικής Προεδρίας.

    Ανέφερε ότι η συζήτηση για την ΚΑΠ θα μπορούσε να προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία επί των δημοσιονομικών προοπτικών για το 2014-2020 σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Οι τρεις βασικοί στόχοι της νέας μεταρρύθμισης είναι η βιώσιμη παραγωγή τροφίμων, η αειφόρος διαχείριση των φυσικών πόρων και η ισορροπημένη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

    [02] Η Κύπρος ανάμεσα στις χώρες με τα καθαρότερα νερά στην ΕΕ

    Για «καλά νέα για όσους προγραμματίζουν διακοπές σε παραλία στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι» κάνει λόγο σε δελτίο Τύπου της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς όπως αναφέρει «ποσοστό 92,1% των υδάτων κολύμβησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση πληρούν πλέον τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας των υδάτων που προβλέπονται από την οδηγία για τα ύδατα κολύμβησης».

    Μάλιστα η Κύπρος μαζί με τη Μάλτα και την Ελλάδα εμφανίζονται ως οι χώρες με τα πιο καθαρά νερά αφού και στις τρεις χώρες ποσοστό πάνω από το 90% των τόπων κολύμβησης ανταποκρίνονταν στις πλέον αυστηρές ενδεικτικές τιμές ενώ και οι υπόλοιπες περιοχές συμμορφώνονταν με τις υποχρεωτικές τιμές.

    Οπως αναφέρεται αυτό ισχύει για τη λίμνη Serpentine στο Λονδίνο, όπου θα φιλοξενηθούν διάφορα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του ανοικτού μαραθώνιου κολύμβησης και της κολύμβησης στο πλαίσιο του τριάθλου.

    Τα στοιχεία προέρχονται από την πλέον πρόσφατη ετήσια έκθεση για τα ύδατα κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία περιγράφεται η ποιότητα των υδάτων σε πάνω από 22.000 τόπους κολύμβησης σε παραλίες, ποταμούς και λίμνες ανά την Ευρώπη το παρελθόν έτος.

    [03] Πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες κανόνων οδικής κυκλοφορίας

    Σε δεκαπέντε μέρες αναμένεται ότι η εξώδικη ρύθμιση για οδήγηση με υπέρβαση της επιτρεπόμενης περιεκτικότητας αλκοόλης στον οργανισμό και για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, θα καταστεί νόμος, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Νομικών Ιωνά Νικολάου φαίνεται ότι επιτυγχάνεται ομοφωνία.

    Σε ό,τι αφορά την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η εξώδικη ρύθμιση θα γίνεται για υπέρβαση μέχρι τα 175 χιλιόμετρα την ώρα και για ψηλότερη υπέρβαση ο παραβάτης θα οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου, είπε ο κ. Νικολάου που επανέλαβε ότι με βάση την κλιμακωτή ρύθμιση που θα εισαχθεί για παράβαση του ορίου ταχύτητας μέχρι τα 30 χιλιόμετρα (130km/h) το πρόστιμο θα είναι ένα ευρώ το χιλιόμετρο, από τα 31 χιλ. μέχρι τα 50 χιλ, (131km/h μέχρι 150 km/h) υπέρβαση θα είναι 2 ευρώ το χιλιόμετρο από τα 51 χιλιόμετρα μέχρι τα 75 χιλιόμετρα υπέρβαση 3 ευρώ το χιλιόμετρο (151km/h μέχρι 175 km/h) ενώ για ταχύτητα πέραν των 175 χιλιομέτρων η παράβαση δεν θα ρυθμίζεται εξώδικα.

    Σε ό,τι αφορά την εξώδικη ρύθμιση για την υπέρβαση του ορίου αλκοόλης είπε πως μέχρι και τα 35 μικρογραμμάρια περιλαμβανόμενα το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ, από τα 36 μικρογραμμάρια μέχρι 55 μικρογραμμάρια θα είναι 200 ευρώ, από τα 56 μικρογραμμάρια μέχρι και 70 μικρογραμμάρια θα είναι 300, ευρώ ενώ για περιεκτικότητα πέραν των 70 μικρογραμμαρίων, οι οδηγοί θα οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 24 May 2012 - 15:29:10 UTC