Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωβουλευτές προσβλέπουν σε επιτυχή κυπριακή προεδρία
  • [02] Υπ. Εργασίας: Εργο για 1200 αδρανείς γυναίκες
  • [03] Στους 35.398 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

  • [01] Ευρωβουλευτές προσβλέπουν σε επιτυχή κυπριακή προεδρία

    Η κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα κληθεί να χειριστεί ένα πρωτοφανή αριθμό θεμάτων, που αφορούν άμεσα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, όπως η ενίσχυση των κεφαλαίων των τραπεζών και η διαχείριση κρίσεως των τραπεζών, σύμφωνα με δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σάρον Μπόουλς.

    Σε διάσκεψη Τύπου που έγινε μετά από συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή στο Σπίτι της Ευρώπης, η κ. Μπόουλς εξέφρασε τη θέση ότι «η επίσκεψη ήταν εξαιρετικά επιτυχής και θεωρώ ότι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια πολύ επιτυχή προεδρία».

    Την πεποίθησή του ότι «η Κύπρος μπορεί να έχει μια επιτυχή προεδρία μετά από την προετοιμασία που έγινε κατά τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν και την εμφανή υποστήριξη της Ευρώπης γενικά, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», εξέφρασε από πλευράς του ο Υπουργός Οικονομικών.

    [02] Υπ. Εργασίας: Εργο για 1200 αδρανείς γυναίκες

    Στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε απασχόληση οικονομικά αδρανών και άνεργων γυναικών που έχουν την ευθύνη φροντίδας των εξαρτώμενων μελών της οικογένειάς τους, στοχεύει το έργο «Επιδότηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας στο Πλαίσιο Συμφιλίωσης της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους στην παρουσίαση του συγχρηματοδοτούμενου αυτού έργου.

    Οι οικονομικά αδρανείς ή άνεργες γυναίκες, αφού ενταχθούν στην αγορά εργασίας, θα επιδοτούνται για το κόστος φροντίδας των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας τους με βάση το μηνιαίο ακαθάριστο εισόδημά τους από εργασία και με καθορισμένα ανώτατα ποσά, πρόσθεσε.

    Το σχέδιο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.171.600 ευρώ, ανέφερε η κ. Χαραλάμπους, και στόχος είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργασία 1.200 οικονομικά αδρανών γυναικών. Την ευθύνη υλοποίησης του έργου, σημείωσε, έχουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

    [03] Στους 35.398 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

    Τα 35.398 άτομα έφθασε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Απριλίου, καταγράφοντας αύξηση 31,5% σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο.

    Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Απριλίου 2012, έφτασε τα 35.398 πρόσωπα.

    Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Απρίλιο 2012 αυξήθηκε στα 35.330 πρόσωπα σε σύγκριση με 34.270 τον προηγούμενο μήνα.

    Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2011 σημειώθηκε αύξηση 8.487 προσώπων ή 31,5%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 May 2012 - 13:29:12 UTC