Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώην Υπουργοί διώκονται για το Μαρί
  • [02] ΕCO-FIN: Η Κύπρος έλαβε ικανοποιητικά μέτρα
  • [03] Πάνω από 10% η αύξηση στον τουρισμό το 2011

  • [01] Πρώην Υπουργοί διώκονται για το Μαρί

    Οι δύο πρώην Υπουργοί Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ατόμων που θα διωχθούν σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011.

    Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και ο τέως Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας περιλαμβάνονται στη λίστα των οκτώ ατόμων που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση.

    Νωρίτερα την Τρίτη, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε πως μέχρι το μεσημέρι κάποια πρόσωπα κλήθηκαν στο Αρχηγείο και κατηγορήθηκαν σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

    Ο κ. Παπαγεωργίου είχε δηλώσει επίσης πως η Αστυνομία έλαβε χθες επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα με συγκεκριμένες οδηγίες για το θέμα. «Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής έχουμε δώσει άμεσα οδηγίες προς τους υφιστάμενους μας για να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κ. Παπαγεωργίου.

    [02] ΕCO-FIN: Η Κύπρος έλαβε ικανοποιητικά μέτρα

    Ακολουθώντας την εισήγηση της Κομισιόν, το Συμβούλιο ΕCO-FIN της ΕΕ αποφάνθηκε την Τρίτη ότι η Κύπρος και άλλες τρεις χώρες (Βέλγιο, Μάλτα, Πολωνία), έλαβαν αποτελεσματικά μέτρα για τη διόρθωση του ελλείμματος εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί (από το Συμβούλιο). Αντίθετα, για την Ουγγαρία κρίθηκε ότι τα μέτρα δεν ήταν επαρκή και για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η επόμενη φάση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος.

    Στην παρέμβασή του στη συζήτηση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, αφού παρουσίασε τα μέτρα που έλαβε η Κύπρος για αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προκλήσεων, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυπριακής Κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Ο κ. Καζαμίας ανέφερε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία συνοδεύεται από μέτρα προώθησης της ανάπτυξης, η οποία, σημείωσε, δεν αποτελεί προαιρετική επιλογή, αλλά είναι απαραίτητο στοιχείο της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

    Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε, επίσης, στην πολιτική για αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τραπεζικό τομέα, ενώ επισήμανε το ρόλο που διαδραματίζουν οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στην κρίση χρέους. Πρέπει να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις, με συγκεκριμένα βήματα προόδου, ώστε να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων της Ευρωζώνης, κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

    [03] Πάνω από 10% η αύξηση στον τουρισμό το 2011

    Αύξηση της τάξης του 10,1% σε σχέση με το 2010, σημείωσαν το 2011 οι συνολικές αφίξεις τουριστών, φτάνοντας τα 2,39 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

    Με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Ταξιδιωτών, οι αφίξεις τουριστών το Δεκέμβριο 2011, ανήλθαν σε 65.339 σε σύγκριση με 61.199 το Δεκέμβριο 2010, σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 6,8%. Το Δεκέμβριο σημειώθηκε αύξηση 7,1% στις αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο (από 19.661 το Δεκέμβριο του 2010 σε 21.054 το Δεκέμβριο του 2011) και 3,4% αύξηση από την Ελλάδα (από 9.850 σε 10.182 φέτος ).

    Για την περίοδο Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2011 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 2.392.228 σε σύγκριση με 2.172.998 την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σημειώνοντας αύξηση 10,1%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 24 January 2012 - 16:29:17 UTC