Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κυβέρνηση καταδικάζει δηλώσεις Τούρκων για σχέδιο β
  • [02] Σύσκεψη με εμπειρογνώμονες στο Προεδρικό για το φυσικό αέριο
  • [03] Εκπρόσωπος: Υπό μελέτη νέα μέτρα στήριξης της ανάπτυξης
  • [04] Στην 28η θέση παγκόσμια το κυπριακό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα

  • [01] Η Κυβέρνηση καταδικάζει δηλώσεις Τούρκων για σχέδιο β

    Η Κυβέρνηση καταδίκασε τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί σχεδίου β` και για λύση στη βάση δύο χωριστών κρατών, καλώντας παράλληλα τη διεθνή κοινότητα να υποδείξει στην Αγκυρα ότι ήρθε ο καιρός να υλοποιήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί σχεδίων β` και για λύση στη βάση δύο χωριστών κρατών αποκαλύπτουν ξανά τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής της Τουρκίας στο Κυπριακό που δεν είναι η λύση και η επανένωση της Κύπρου, αλλά η διχοτόμηση``.

    ``Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την πολιτική της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει και βρίσκεται σε κάθετη σύγκρουση με τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ που προνοούν για λύση επανένωσης της Κύπρου και του λαού της στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Εθνη, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια``.

    Οπως ανέφερε, η απάντηση στην τουρκική πολιτική είναι η συνέπεια στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας από την οποία η Τουρκία επιχειρεί να αποδεσμευτεί, καθώς και η ανάληψη συνεχών πρωτοβουλιών για να μην επιτρέπεται στην Τουρκία να επενδύει στην άγονη παρέλευση του χρόνου για να παγιώνει τα τετελεσμένα της παράνομης εισβολής και κατοχής.

    Αναφερόμενος στην πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι η ``πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια, τερματίζοντας την τετράχρονη στασιμότητα στο Κυπριακό, εκθέτει την παρελκυστική και κωλυσιεργό στάση της τουρκικής πλευράς αποδεικνύοντας στην πράξη την καλή θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίτευξη λύσης σύντομα``.

    ``Καλούμε τη διεθνή κοινότητα όπως στραφεί προς την Τουρκία και της υποδείξει ότι η πολιτική και η συμπεριφορά της στο Κυπριακό συγκρούεται με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Καλείται η διεθνής κοινότητα να στραφεί προς την Τουρκία και να της υποδείξει ότι ήρθε ο καιρός να υλοποιήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο``, τόνισε.

    Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, με συνέπεια στις αρχές λύσης και την επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης που θα τερματίζει την παράνομη κατοχή και τον εποικισμό και θα επανενώνει τη χώρα και το λαό.

    Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ότι μόνο με διεθνή διάσκεψη θα υπάρξει κατάληξη των συνομιλιών, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «είναι γνωστή η θέση της Κυβέρνησης, η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς εδώ και καιρό ότι, στο πλαίσιο μιας διεθνούς διάσκεψης θα επιλυθούν οι διεθνείς πτυχές του Κυπριακού``.

    ``Πριν, όμως, φτάσουμε στη διεθνή διάσκεψη θα πρέπει να επιλυθούν οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού. Είναι αυτό που επιδιώκουμε να πετύχουμε μέχρι τώρα και που, δυστυχώς, δεν έχει επιτευχθεί ένεκα της παρελκυστικής και αρνητικής στάσης της τουρκικής πλευράς. Οτι θα πρέπει πρώτα να επιλυθούν οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού πριν πάμε σε διεθνή διάσκεψη αυτό είναι θέση, επίσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως πολύ ρητά την έχει διατυπώσει στο τελευταίο ψήφισμα του για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

    [02] Σύσκεψη με εμπειρογνώμονες στο Προεδρικό για το φυσικό αέριο

    Συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι συναντήσεις της Κυβέρνησης με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων για το θέμα του φυσικού αερίου και, όπως δήλωσε η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου, την Πέμπτη θα παραλάβει τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την ερευνητική γεώτρηση, και αναμένεται προς το τέλος του μήνα να γίνει μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ανάλυσης των δεδομένων από την εταιρεία Noble Energy.

    Μιλώντας στο περιθώριο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Αντωνιάδου είπε ότι ``συνεχίστηκαν οι συναντήσεις με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων, η οποία συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση ευρύτερα για τα θέματα αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κύπρου, ιδιαίτερα σε σχέση με τον τομέα της ενέργειας``.

    ``Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται στην Κύπρο από τις αρχές αυτής της εβδομάδας. Είχε μία σειρά συναντήσεων και με την αρμόδια υπουργική επιτροπή, με την εταιρεία Noble, που είναι η πρώτη που έχει κάνει ερευνητική γεώτρηση στην Κύπρο, με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Την Παρασκευή έχουμε μία συνάντηση, οι εμπειρογνώμονες με την ομάδα εργασίας που έχει δημιουργηθεί στο Υπουργείο Εμπορίου για να επιτελεί την καθημερινή εργασία που έχει να κάνει με τον τομέα των υδρογονανθράκων``, είπε.

    [03] Εκπρόσωπος: Υπό μελέτη νέα μέτρα στήριξης της ανάπτυξης

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας, προσθέτοντας ότι μελετούνται νέα μέτρα στήριξης της ανάπτυξης.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Κύπρος έλαβε επαρκή μέτρα για διόρθωση των δημοσίων οικονομικών της.

    «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι η αποτελεσματικότητα των οικονομικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση έτυχαν της αποδοχής και της αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαπιστώνει ότι η Κύπρος έχει ισχυρή δέσμευση και ικανότητα να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών», είπε ο Εκπρόσωπος.

    Υπογράμμισε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας «επιλύοντας συσσωρευμένα για δεκαετίες διαρθρωτικά προβλήματα και στρεβλώσεις στηρίζοντας το κοινωνικό κράτος και δίδοντας ώθηση στην ανάπτυξη».

    Οπως είπε, η Κυβέρνηση εργάζεται για την επεξεργασία νέων μέτρων στήριξης της ανάπτυξης.

    [04] Στην 28η θέση παγκόσμια το κυπριακό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Στατιστικής, κατατάσσει το κυπριακό πρωτάθλημα στην 28η θέση των καλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου. Σε σχέση με την αντίστοιχη αξιολόγηση της περιόδου 2010, το κυπριακό πρωτάθλημα κέρδισε επτά θέσεις και από την 35η την περίοδο 2011 ανέβηκε στην 28η θέση με 490 βαθμούς.

    Οπως αναφέρει η ΚΟΠ, η σχετική αξιολόγηση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Στατιστικής (IFFHS), συμπεριλαμβάνει 122 χώρες και η Κύπρος στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη κατάταξη, κέρδισε 81 βαθμούς.

    Το ισπανικό πρωτάθλημα παραμένει το καλύτερο του κόσμου, αυξάνοντας μάλιστα τις αποστάσεις από το αγγλικό πρωτάθλημα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Πέρσι η διαφορά ήταν στους 53 βαθμούς και φέτος ανέβηκε στους 91 βαθμούς προς όφελος της Ισπανίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 12 January 2012 - 16:29:13 UTC