Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ "ΟΜΗΡΟΣ"
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Κ. ΜΑΤΣΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [04] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ "ΟΜΗΡΟΣ"

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα μεταβεί τη Δευτέρα το πρωί στην πλατφόρμα «Ομηρός», από όπου διεξάγονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον Πρόεδρο Χριστόφια θα συνοδεύουν η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανο Στεφάνου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Κ. ΜΑΤΣΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το καθήκον μας σήμερα είναι η αποτροπή των κινδύνων που απεργάζονται στην πατρίδα μας οι εχθροί της ελευθερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε επιμνημόσυνο λόγο του κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου του ήρωα Κυριάκου Μάτση, στο Παλαιχώρι.

    «Η βαριά κληρονομιά που τιμούμε σήμερα μας υπαγορεύει άλλα καθήκοντα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι πρέπει «να αγωνιστούμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα για τον τερματισμό της κατοχής, την ενότητα του κράτους, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού».

    «Να δώσουμε το μήνυμα ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα γονατίσει», είπε, «ναι, με σωφροσύνη. Ασφαλώς με υπευθυνότητα. Αλλά και με απόρριψη της λογικής της αποδοχής της υπέρτερης δύναμης του κατακτητή. Και με άρνηση συνεχών υποχωρήσεων στις πιέσεις ξένων που αντί να στρέφονται προς την πλευρά του κατακτητή και παραβάτη του διεθνούς δικαίου εξακολουθούν, υιοθετώντας κυνικά πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, να ανατρέπουν καθημερινά κάθε έννοια ηθικής και δικαιοσύνης».

    Ο κ. Ομήρου συνέχισε λέγοντας ότι «το καθήκον μας σήμερα απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας είναι η με κάθε κόπο και κάθε θυσία αποτροπή των κινδύνων που απεργάζονται στην πατρίδα μας, οι εχθροί της ελευθερίας».

    [03] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή καθώς και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ο κ. Δήμας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β` και θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

    [04] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

    Ησυχος και ευδιάθετος είναι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης καθώς συνεχίζεται η προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση του τη Δευτέρα σύμφωνα με δηλώσεις του προσωπικού του γιατρού Ιωσήφ Κάσιου στο ΚΥΠΕ.

    Κληθείς να πει αν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο για την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου, ο κ. Κάσιος ανέφερε ότι «η μέρα είναι ήσυχη», προσθέτοντας: «εις αύριο τα σπουδαία».

    Ο Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος νοσηλεύεται στην κλινική "Ευαγγελίστρια", στη Λευκωσία, θα υποβληθεί τη Δευτέρα σε επέμβαση, αφού έχει εντοπιστεί κακοήθης όγκος στο παχύ του έντερο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 20 November 2011 - 10:29:12 UTC