Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΤΕΛΕΤΗ

    ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ

  • [02] ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
  • [03] ΠΑΙΔΟΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ
  • [04] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ

    Μήνυμα συνεργασίας της Κυβέρνησης για μια αστυνομία που θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στο κοινό και θα ικανοποιεί το δημόσιο αίσθημα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Ιατρόπουλου.

    Για μια πιο τίμια, αξιόμαχη και ανθρώπινη Αστυνομία δήλωσε από πλευράς του ότι θα εργαστεί ο νέος Υπαρχηγός.

    «Από πλευράς της Κυβέρνησης, θα ήθελα να μεταφέρω το μήνυμα ότι, σε συνεργασία με την ηγεσία της Αστυνομίας, εργαζόμαστε συνειδητά για μια Αστυνομία με ψηλούς και αναβαθμισμένους στόχους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Μια αστυνομία, είπε, «που θα ενεργεί κατά τρόπο που να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στο κοινό και που θα ικανοποιεί το δημόσιο αίσθημα».

    «Που θα είναι αμερόληπτη και αξιόπιστη, πρόθυμη, ικανή και αποτελεσματική στην αποστολή της», πρόσθεσε, «ώστε να κερδίζει επάξια την υποστήριξη και τη βοήθεια όλων στο έργο της».

    «Η Κυβέρνηση μας δίνει μεγάλη προτεραιότητα στη συνεχή αναβάθμιση του Αστυνομικού Σώματος», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι για την επίτευξη του στόχου αυτού οι προσπάθειες της επικεντρώνονται στο έμψυχο δυναμικό, στον εκσυγχρονισμό του Σώματος και στη βελτίωση των σχέσεων της Αστυνομίας με το κοινό.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «η ημικατοχή της πατρίδας μας, οι εξελίξεις στις γειτονικές χώρες και οι επιπτώσεις τους στη δική μας χώρα, το τεράστιο τουριστικό ρεύμα που κατακλύζει κάθε χρόνο το νησί μας, το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το πρόβλημα λαθρομετανάστευσης σίγουρα επιβαρύνουν τις προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου της διατήρησης συνθηκών ευταξίας και κοινωνικής γαλήνης».

    «Παρόλα αυτά, η Αστυνομία συνεχίζει να επιτελεί ένα σημαντικό και αξιοπρόσεκτο έργο και έχει σε πίστη της ουσιαστικές επιτυχίες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών μας ενάντια σε κάθε μορφής ανομία, στην πάταξη της διαφθοράς, της εγκληματικότητας και κάθε μη επιτρεπτής εκδήλωσης που διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη και γαλήνη».

    Την ίδια στιγμή, τόνισε, «απαίτησή μας είναι η μη κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του Αστυνομικού σώματος, η επίδειξη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό του ανθρώπινου προσώπου του σώματος».

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη «όλους τους αξιωματικούς και μέλη του σώματος που με το ζήλο την αφοσίωση και το ψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει υπηρετούν τη νομιμότητα, το λαό μας και σε τελευταία ανάλυση την πατρίδα μας».

    Αναφερόμενος στο πρόσωπο του νέου Υπαρχηγού του σώματος ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Πολιτεία «τον εμπιστεύεται ότι θα φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του με σωφροσύνη, αντικειμενικότητα, ανεπηρέαστα και χωρίς φόβο».

    «Ο διορισμός αυτός με τιμά ιδιαίτερα, αλλά ταυτόχρονα μου δημιουργεί επιπρόσθετες ευθύνες και την υποχρέωση να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που δείξατε στο πρόσωπό μου», ανέφερε ο κ. Ιατρόπουλος.

    Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι «θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις σε πλήρη συνεργασία με τον Αρχηγό και την υπόλοιπη ηγεσία της Αστυνομίας για την εφαρμογή του νόμου και της τάξης σε ολόκληρη την Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

    Θα εργαστεί, είπε, επίσης, για να γίνει η Αστυνομία πιο τίμια, πιο αξιόμαχη και περισσότερο ανθρώπινη, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τόσο του κοινού, όσο και του κράτους.

    Στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού παρέστησαν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ακης Παπασάββας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Χριστόφια, Χρίστος Χριστοφίδης.

    [02] ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

    Πραγματοποιείται το Σάββατο η εκλογική διαδικασία, με βάση τον νέον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Κυρηνείας στον χηρεύοντα θρόνο μετά το θάνατο του τέως Μητροπολίτη Παύλου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών Ιωάννη Χαριλάου, Διευθυντή του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου, οι εκλογές προς καταρτισμό ``του τριπροσώπου`` διεξάγονται σήμερα διά καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, μεταξύ των ωρών 08:00 και 13:00 και μεταξύ 14:00 και 16:00.

    Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι προερχόμενοι από τη μητροπολιτική περιφέρεια Κυρηνείας ορθόδοξοι χριστιανοί, ηλικίας άνω των 18 ετών, οι διαμένοντες μονίμως εις την Κύπρο κατά το προηγούμενο έτος.

    Το θρόνο διεκδικούν οι Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης και Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Ιωάννου. Αυτοί που έχουν δικαιώμα να ψηφίσουν, σύμφωνα με τους καταλόγους της Εκκλησίας, ανέρχονται στις 26 περίπου χιλιάδες.

    Συνολικά θα λειτουργήσουν 43 εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο και οι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν προσκομίζοντας την πολιτική τους ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

    [03] ΠΑΙΔΟΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ

    Οι απόψεις των παιδιών είναι σημαντικές για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας δήλωσε σήμερα ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων Σοφοκλής Φυττής σε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της συνεδρίας της Κυπριακής Παιδοβουλής κατά την οποία συζητήθηκαν οι διακρίσεις, ο ρατσισμός και οι επιπτώσεις που έχουν στα παιδιά.

    «Η καθιέρωση του σημαντικού αυτού θεσμού της Παιδοβουλής λειτούργησε μέχρι τώρα με επιτυχία και μέσα από αυτόν μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε για διάφορα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη νεολαία μας», ανέφερε ο κ. Φυττής.

    Εξέφρασε παράλληλα τη θέση ότι «μέσα από την ανταλλαγή των απόψεων θα εξαχθούν τα αναγκαία μηνύματα προς την πολιτεία και την κοινωνία».

    «Ο λόγος σήμερα ανήκει στα παιδιά», είπε, «που με την αυθεντικότητα της σκέψης τους θα προωθήσουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις, αλλά και τα οράματά τους για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία όπου όλοι απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα».

    Πρόσθεσε ότι «οι απόψεις των παιδιών είναι σημαντικές για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας».

    [04] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

    Κακοήθης είναι ο όγκος που εντοπίσθηκε στο παχύ έντερο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και Επιτίμου Προέδρου του ΔΗΣΥ, Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος θα χειρουργηθεί τη Δευτέρα το πρωί για αφαίρεση του προσβληθέντος οργάνου του σώματός του.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των θεραπόντων του ιατρών Ιωσήφ Κάσιου, Πάμπη Νικολαΐδη, Γιώργου Ποταμίτη και Ανδρέα Κωνσταντινίδη, ``μετά την συμπλήρωση των παρακλινικών και ιστοπαθολογικών διαγνωστικών εξετάσεων, διεγνώσθη κακοήθης όγκος του παχέος εντέρου και, ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος Κληρίδης επανεισήχθη στην κλινική Ευαγγελίστρια``


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 19 November 2011 - 10:29:12 UTC