Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑ
  • [02] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
  • [03] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ- ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
  • [04] ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΦΙΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

  • [01] ΥΠΕΞ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑ

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή ``συγχαίρει τον Αραβικό Σύνδεσμο που έπεισε τη συριακή Κυβέρνηση να τερματίσει την επτάμηνη βία με την αποδοχή του σχεδίου του Συνδέσμου και με την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση μέσα σε δυο εβδομάδες.``

    Σε γραπτή δήλωσή της, η κ. Μαρκουλλή αναφέρει ότι ``αυτή η εξέλιξη είναι μια περαιτέρω απόδειξη ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή``, προσθέτοντας ότι ``ο Αραβικός Σύνδεσμος θα είναι παρών σε όλη τη διαδικασία που θα οδηγήσει σε λύση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.``

    ``Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά την υποστήριξή της στον Αραβικό Σύνδεσμο και καλεί τους Σύριους να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για την εφαρμογή της συμφωνίας, προς το συμφέρον της χώρας τους και ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των λαών της``, καταλήγει.

    [02] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

    Εκστρατεία καταπολέμησης του αναλφαβητισμού και προώθησης των βιβλίων, διεξάγει η Κύπρια Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Εκπαίδευσης, Πολυγλωσσίας, Νεολαίας και Πολιτισμού Ανδρούλλα Βασιλείου, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, μεταξύ άλλων, έχει διορίσει Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για το θέμα, τα πορίσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε συνέδριο στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Η κ. Βασιλείου επισκέφθηκε σήμερα το Λύκειο Κύκκου Β στη Λευκωσία και είχε συναντήσεις με μαθητές και καθηγητές του σχολείου, κατά τη διάρκεια των οποίων εξήγησε τους στόχους της ΕΕ για την παιδεία και τις διάφορες ευκαιρίες και προγράμματα που παρέχονται από την ΕΕ.

    «Ενα από τα βασικά προβλήματα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή είναι ο αναλφαβητισμός», δήλωσε στο ΚΥΠΕ μετά τις συναντήσεις, προσθέτοντας ότι «ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 15 χρονών δεν μπορεί να διαβάσει καλά ή δεν καταλαβαίνει αυτό που διαβάζει και πρέπει να προωθήσουμε πραγματικά το διάβασμα βιβλίων από μικρή ηλικία».

    Προς αυτό το σκοπό, όπως ανέφερε, έχει διορίσει μια Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου που αποτελείται από έντεκα εμπειρογνώμονες πάνω σε θέματα αναλφαβητισμού, της οποίας προεδρεύει η Πριγκίπισσα της Ολλανδίας Λορεντίν, η οποία έχει πολύ εμπειρία σε θέματα αντιμετώπισης του αναλφαβητισμού στη χώρα της. Η Επιτροπή, συμπλήρωσε, θα ετοιμάσει την έκθεσή της στα μέσα του 2012 με εισηγήσεις προς τα κράτη μέλη για το τι πρέπει να γίνει προς αντιμετώπιση του θέματος.

    [03] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ- ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

    Προκηρύχθηκαν την Παρασκευή, με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας σχετικών διαταγμάτων του Υπουργού Εσωτερικών, οι γενικές δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών των Σχολικών Εφορειών, οι οποίες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις 18 Δεκεμβρίου.

    Οπως ανακοίνωσε το Γραφείο Εφόρου Εκλογής, παράλληλα, με ανάλογες δημοσιεύσεις στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, έχουν διοριστεί Γενικός Εφορος Εκλογών και Εφοροι Εκλογής κατά εκλογική περιφέρεια και βοηθοί τους.

    Εχουν, επίσης, εκδοθεί Εντάλματα Εκλογής προς τους Εφόρους Εκλογής, βάσει των οποίων η υποβολή υποψηφιοτήτων για μεν τους δήμους θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου, για δε τις κοινότητες στις 21 Νοεμβρίου.

    [04] ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΦΙΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Την παραίτησή από τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου και Μέλους του ΔΣ της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Παρασκευή.

    Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι έχει προτείνει ως αντικαταστάτη του τον Κωνσταντίνο Μυλωνά, που μέχρι στιγμής εκτελούσε καθήκοντα μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ της Τράπεζας.

    Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η Μαρφίν Λαϊκή, το ΔΣ της Τράπεζας εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μυλωνά.

    Το ΔΣ εξέλεξε επίσης τον Peter Baltussen ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Abdulrazaq Al Jassim.

    Η Μαρφίν Λαϊκή αναφέρει ότι τόσο το παραιτηθέν μέλος όσο και το νέο μέλος που εξελέγη σε αντικατάσταση αυτού, υπεδείχθησαν από το Dubai Group.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 November 2011 - 16:29:13 UTC