Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
  • [02] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΟ - ΕΓΚΡΙΣΗ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΟΡΦΙΤΩΝ
  • [04] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΑΥΛΑΙΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Την ικανοποίησή της για την έγκριση του πρώτου πακέτου οικονομικών μέτρων που πρότεινε, έστω και με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει σε αυτό, εκφράζει η Κυβέρνηση.

    Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση εκφράζει επίσης την ικανοποίησή της γιατί τελικά επικράτησε η σύνεση και η συναίνεση, παρά τις πολλές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις που προηγήθηκαν».

    «Η Κυβέρνηση πάντοτε υπογράμμιζε τη μεγάλη σημασία της ύπαρξης κοινωνικού διαλόγου για τη διαμόρφωση του πακέτου οικονομικών μέτρων. Ο κοινωνικός διάλογος είναι παράγοντας σταθερότητας αλλά και δείχτης υπευθυνότητας. Διαχρονικά δε έχει αποδειχθεί παράγοντας κοινωνικής σταθερότητας και ειρήνης, αλλά και ανάπτυξης και προόδου. Η συναίνεση επιτρέπει την υλοποίηση μέτρων για επίλυση συσσωρευμένων για δεκαετίες διαρθρωτικών προβλημάτων, χωρίς κοινωνικές εντάσεις και αναταραχές που προκαλούν επιπρόσθετα προβλήματα στην οικονομία», αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

    Παράλληλα, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση με αποφασιστικότητα προχωρεί στη διαμόρφωση δεύτερου πακέτου οικονομικών μέτρων. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «για το περίγραμμα αυτού του πακέτου έχουν ενημερωθεί η Βουλή, τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και η κοινή γνώμη από τον Υπουργό Οικονομικών».

    Δηλώνει ακόμη πως για την τελική διαμόρφωση του δεύτερου πακέτου μέτρων, η Κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια οδό του διαλόγου και της διαβούλευσης. «Ο διάλογος θα συνεχιστεί τόσο με τα κόμματα όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο την εξεύρεση συναινέσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και σε αυτή την προσπάθεια θα βρούμε την απαραίτητη ανταπόκριση και όλες οι πλευρές θα λειτουργήσουν με σύνεση και δημιουργικό πνεύμα και σύντομα να μπορούμε να παρουσιάσουμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων το δεύτερο πακέτο προς έγκριση. Έτσι, τα μηνύματα που θα σταλούν στις διεθνείς αγορές θα είναι ισχυρά και πειστικά», προσθέτει.

    Ο κ. Στεφάνου επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Κυβέρνησης «για συνέχιση της συγκροτημένης προσπάθειας για εξορθολογισμό της κυπριακής οικονομίας και για επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Με την επιτυχία αυτής της προσπάθειας κερδισμένοι θα είναι όλοι και πάνω απ όλα η Κύπρος μας», καταλήγει.

    [02] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΟ - ΕΓΚΡΙΣΗ

    Με διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε επτά νομοσχέδια και προτάσεις νόμου, σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο βήμα για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

    Ειδικότερα με κοινή τροπολογία που κατατέθηκε από το ΔΗΚΟ και τον ΔΗΣΥ αυξάνεται η μόνιμη συνεισφοράς των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο 3% επί των ακαθάριστων απολαβών τους (από το 2,5% που συμφωνήθηκε μεταξύ Υπ. Οικονομικών με τις συντεχνίες), ενώ εγκρίθηκε τροπολογία του ΔΗΚΟ για μείωση της περιόδου της κλιμακωτής συνεισφοράς από τρία σε δύο χρόνια. Εξάλλου, το κυβερνητικό νομοσχέδιο για αύξηση του ΦΠΑ από 15% σε 17, που αναμενόταν να επιφέρει έσοδα στο κράτους 160 εκ. ευρώ, παραπέμφθηκε για ψήφιση σε κατοπινό στάδιο.

    Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο κυβερνητικό πακέτο θα παρουσιαστεί στη Βουλή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

    Ομόφωνα ψηφίστηκε ο περί φορολογίας του εισοδήματος, τροποιητικός νόμος του 2011, που αφορά την αύξηση του ποσοστού στο φορολογητέο εισόδημα που υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος για φυσικά πρόσωπα από 30% σε 35%. Με την εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να προκύψουν επιπρόσθετα έσοδα 5 εκ. ευρώ. Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης κατέθεσε τροπολογία για δημιουργία νέου φορολογικού συντελεστή 40% για μισθούς άνω των 80.000 ευρώ η οποία απορρίφθηκε.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΟΡΦΙΤΩΝ

    Οι κατά καιρούς διάφορες προτάσεις και προσεγγίσεις των Τούρκων στο Κυπριακό πρόβλημα προνοούν την αναγνώριση δύο κρατικών οντοτήτων με μια μορφή ισότιμης συγκυριαρχίας σε ολόκληρη την επικράτεια, πράγμα που ανοίγει το δρόμο για μελλοντική ολοκλήρωση της κατοχής, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

    Σε χαιρετισμό του που διάβασε ο Διευθυντής του Γραφείου του, Αντώνης Κουταλιανός, σε εκδήλωση του Δήμου Μόρφου την Παρασκευή, στα πλαίσια της οποίας τιμήθηκαν οι Μορφίτες άριστοι απόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου των Σχολών Μέσης Παιδείας και οι αφυπηρετούντες Μορφίτες εκπαιδευτικοί της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, ο κ. Ομήρου σημείωσε πως ``δεν είναι θέμα επιλογής ανάμεσα σε προσφερόμενες υπαλλακτικές πορείες η ανάγκη αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού``.

    ``Είναι ιστορική εθνική επιταγή και αδήριτη ανάγκη. Είναι θέμα επιβίωσης του λαού και της πατρίδας μας απέναντι σε ένα αδίστακτο κατακτητή που απειλεί το εθνικό μας μέλλον``, πρόσθεσε.

    Ο κ. Ομήρου είπε πως 37 χρόνια από το φοβερό δίδυμο έγκλημα του 1974 τα αποτελέσματα εξακολουθούν να υπάρχουν και να απειλούν με ολοκληρωτικό εθνικό αφανισμό την Κύπρο και το λαό της.

    [04] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΑΥΛΑΙΑ

    Ανοίγει το Σάββατο η αυλαία του 73ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Η πρώτη αγωνιστική ξεκινάει με τους αγώνες Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΛ στο Στάδιο Αμμόχωστος, Εθνικός Άχνας-Ανόρθωση στο Δασάκι της Αχνας και Απόλλωνας-Ερμής Αραδίππου στο Τσίρειο Στάδιο. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 07:00 μμ.

    Η 1η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τους αγώνες Ένωση Νέων Παραλιμνίου-Άρης στο Παραλίμνι και Ολυμπιακός-Αναγέννηση Δερύνειας στο ΓΣΠ. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΖ και τον αγώνα Ομόνοια-Αλκή στο ΓΣΠ. Ολοι οι αγώνες της αγωνιστικής αρχίζουν στις 7:00 μμ.

    Δεκατέσσερις ομάδες μπαίνουν στην κούρσα του Πρωταθλήματος με τις δύο τελευταίες (13η -14η ) ομάδες της κατάταξης της πρώτης φάσης να διαβαθμίζονται απευθείας. Οι υπόλοιπες δώδεκα συνεχίζουν σε ομίλους (ανάλογα με την κατάταξη τους στην α φάση) για τις έξι επιπρόσθετες αγωνιστικές της β φάσης.

    Η τρίτη ομάδα που θα διαβαθμιστεί θα ξεκαθαρίσει μέσα από τον τρίτο όμιλο (9-12) της β φάσης και υπενθυμίζουμε πως οι ομάδες μεταφέρουν μαζί τους τον βαθμολογικό απολογισμό της α φάσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 27 August 2011 - 11:29:10 UTC