Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ EASO
  • [03] ΓΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

  • [01] ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο για την έκρηξη στο Μαρί θα εκφράσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σήμερα.

    Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Γαλλικής Προεδρίας, ο Γάλλος Πρόεδρος θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα, Τρίτη στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Κύπρου) στο Παλάτι των Ηλυσίων.

    Αναφέρεται ότι η συνάντηση θα επικεντρωθεί στη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ θα συζητηθούν και τα κύρια ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

    Τέλος, προστίθεται ότι αυτή η συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία στο Γάλλο Πρόεδρο να εκφράσει στον Πρόεδρο Χριστόφια την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο μετά την καταστροφή στο Μαρί.

    Στις δύο ώρα Κύπρου ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με Γάλλους αξιωματούχους μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου Γαλλίας στη Γερουσία Μαρκ Μανσιον.

    Αργότερα, στις έξι ώρα Κύπρου ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Γαλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

    Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο Γάλλος Υπουργός Επικρατείας.

    Η επίσκεψη του Προέδρου, σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπου του γαλλικού ΥΠΕΞ, εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ιδιαίτερα στο πλαίσιο της προηγούμενης επίσκεψης στο Παρίσι του Προέδρου στις 2 Σεπτεμβρίου 2009.

    [02] ΥΠΕΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ EASO

    Η Κυπριακή Προεδρία θα έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει πάνω στο θέμα της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου, τόνισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της νεοσύστατης Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης για το Ασυλο (EASO) Robert Visser, ευχαριστώντας παράλληλα την Κύπρο για τη σθεναρή, όπως τη χαρακτήρισε, υποστήριξή της.

    Ο κ. Visser μιλούσε κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου με τον Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη μετά από τη συνάντηση τους. Από πλευράς του, ο κ. Συλικιώτης ενημέρωσε ως προς το περιεχόμενο της συνάντησης και τις θέσεις της Κύπρου, η οποία, όπως ανέφερε, στηρίζει αποφασιστικά την ανάγκη ύπαρξης ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

    «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που βρίσκομαι εδώ στην Κύπρο γιατί η Κύπρος είναι ένα από τα κράτη μέλη, όχι το μοναδικό αλλά ένα από τα κράτη μέλη που δέχεται πάρα πολλούς παράνομους μετανάστες και αιτούντες άσυλο και έχει ένα συγκεκριμένο και ειδικό ρόλο να διαδραματίσει ως κράτος πρώτης γραμμής,» είπε ο κ. Visser.

    «Οπως γνωρίζετε στην ΕΕ εργαζόμαστε για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου», ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «το καινούριο πακέτο για το άσυλο μόλις έχει λανσαριστεί και η Κύπρος και η Κυπριακή Προεδρία του χρόνου θα έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει πάνω σ αυτό».

    Εξέφρασε την άποψη ότι «την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης για το Ασυλο πρέπει να τη βλέπουμε στα πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο», εξηγώντας ότι «ο ρόλος της Υπηρεσίας μας είναι κυρίως πρακτικός, δηλαδή ως εργαλείο αλληλεγγύης, ως εργαλείο ευρωπαϊκής συνεργασίας, μεταφράζει και εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία σε καθημερινές πρακτικές».

    [03] ΓΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Πλήρως ικανοποιημένος από την πορεία της τελικής έρευνας και τη δουλειά των ανακριτών της Αστυνομίας, που διερευνούν την υπόθεση της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης.

    Σε δηλώσεις του, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τους ανακριτές της υπόθεσης, ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η αστυνομία έχει προχωρήσει τάχιστα στις αναγκαίες ανακρίσεις και εξετάσεις.

    Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση είπε ότι συζητήθηκαν σοβαρά θέματα, για τα οποία θα υπάρξουν εξελίξεις εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

    «Με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τους ανακριτές της υπόθεσης έχουμε μελετήσει το υλικό, το οποίο λήφθηκε μέχρι σήμερα. Μας έχουν προβληματίσει ορισμένα θέματα. Δεν λήφθηκαν ακόμη αποφάσεις οριστικές, αλλά αναμένεται να ληφθούν εντός των αμέσως λίγων ωρών ή ημερών», είπε ο Γενικός Εισαγγελέας.

    Όπως πρόσθεσε «οι ανακριτές έχουν μαζέψει όλο το υλικό το οποίο χρειαζόταν να μαζευτεί σε έγγραφα και επιπλέον έχει ληφθεί ένας τεράστιος αριθμός από καταθέσεις, οι οποίες αξιοποιούνται και μελετούνται».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 26 July 2011 - 13:29:25 UTC