Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
  • [02] ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [04] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ - ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

    Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών, υπό την προεδρία του Χέρμαν Βαν Ρόμπει.

    Ήταν μια πολύ σημαντική Σύνοδος, κατά την οποία λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το χρηματοδοτικό πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Αναγνωρίστηκε απ όλους, όπως είπε, ότι η κατάσταση που έχουμε ενώπιον μας είναι δύσκολη και χρειάζεται να ληφθούν μέτρα που θα καθησυχάζουν τις ανησυχίες της χρηματοπιστωτικής αγοράς και θα αποκαθιστούν το κλίμα εμπιστοσύνης των επενδυτών.

    Θεωρούμε θετική την απόφαση για τη βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας στο σχεδιασμό του νέου πακέτου αρωγής, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι νέοι όροι θα βοηθήσουν την Ελλάδα στη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους της και ταυτόχρονα θα αποτρέψουν την επιπλέον υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

    Επισημάνθηκε, επίσης, ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι έτοιμος να

    συνεισφέρει στη στήριξη της Ελλάδας σε εθελοντική βάση, είπε, προσθέτοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας θα έχει στη διάθεσή του μια σειρά

    επιλογών, οι οποίες μελετούνται, όσον αφορά τον τρόπο συμβολής του στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

    Λήφθηκαν, επίσης, σημαντικές αποφάσεις που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου μηχανισμού χρηματοδότησης, ενώ αποφασίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η διεύρυνση των εργαλείων παρέμβασης, με στόχο την αύξηση της ευελιξίας του εν λόγω μηχανισμού, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης χρέους σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

    [02] ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Μόνο η απαρέγκλιτη τήρηση από όλες τις χώρες των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σχολιάζοντας τις «εξαιρετικά σκληρές» όπως τις χαρακτήρισε δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

    «Η Ρωσική Ομοσπονδία τάσσεται υπέρ της αυστηρής από όλα χωρίς εξαίρεση τα κράτη τήρησης των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ για οποιοδήποτε πρόβλημα παγκόσμιου ή περιφερειακού μεγέθους, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Λουκασέβιτς.

    «Όπως είναι γνωστό τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ 541 (του 1983) και 550 (του 1984) υποδεικνύουν σε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας (παραθέτω επι λέξει) `να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας`, `να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και `να μην διευκολύνουν και να μην παρέχουν με ουδένα τρόπο βοήθεια στο αποσχιστικό μόρφωμα` στο βορρά της νήσου της Κύπρου», είπε ο κ. Λουκασέβιτς, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν.

    [03] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για να συνεχίσει την συζήτηση επί του θέματος των αποτελεσμάτων της συνάντησης του Προέδρου Χριστόφια στη Γενεύη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Η προηγούμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είχε γίνει στις 18 Ιουλίου και κατά τη διάρκειά της είχε γίνει συζήτηση και για την τραγωδία στη Ναυτική Βάση ``Ευάγγελος Φλωράκης`` στο Μαρί και τις συνέπειές της.

    Σήμερα εξάλλου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την οικονομία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή των αρχηγών των κομμάτων, σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου το απόγευμα.

    [04] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ - ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ

    Η ελληνοαμερικανική κοινότητα της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης τίμησε τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Κέντρο της Αστόριας. Η εκδήλωση με τίτλο «Δεν Ξεχνώ» - που επιμελήθηκε ο πολιτιστικός οργανισμός Cypreco τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και του Κυπριακού Γενικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη.

    Οι εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ολοκληρώνονται την Κυριακή με το μνημόσυνο που θα τελέσει για τους πεσόντες ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια. Την Τρίτη και την Τετάρτη η Ενιαία Συντονιστική Προσπάθεια κι η ΠΣΕΚΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις στο Κογκρέεσο, στις οποίες αναμένεται να παρευρεθούν αρκετοί βουλευτές και γερουσιαστές.

    Μιλώντας στην εκδήλωση της Νέας Υόρκης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος εξέφρασε την πεποίθηση ότι και στην Κύπρο το δίκαιο τελικά θα υπερισχύσει του ανθρώπινου παραλογισμού.

    Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται τις μέρες αυτές η Κύπρος καθώς και στο πρόσφατο ταξίδι του στη νήσο, συνοδεύοντας την Αρχιεπισκοπική Χορωδία Νέων. Αναλογιζόμενος την επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής είπε ότι διερωτάται κανείς για το μέγεθος του ανθρώπινου παραλογισμού, όταν ξοδεύονται χρήματα και γίνονται δίκες γιατί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός μόνο ατόμου, ενώ στην περίπτωση της Κύπρου παραβιάζονται τα δικαιώματα μιας ολόκληρης χώρας και ενός λαού και ούτε καν προσπάθειες καταβάλλονται από την παγκόσμια κοινότητα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων αυτών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 July 2011 - 9:29:39 UTC