Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
  • [02] ΣΕΡΒΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ - Γ.Σ. ΕΝ.Ε.ΞΥΛ.Κ. ΟΜΙΛΙΑ

  • [01] ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

    Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί από τους Βρετανούς στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, το πρώτο προσχέδιο ψηφίσματος, για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Ολες οι πληροφορίες συγκλείνουν πως «θα ακολουθηθεί η πεπατημένη» και δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις.

    Την Τετάρτη 8 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Σ.Α. με τις χώρες που συνεισφέρουν με στρατιώτες στη δύναμη, ενώ η προγραμματισμένη αρχικά για τις 10 Ιουνίου ενημέρωση των μελών από την ίδια την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα, Λίζα Μπάτενχαιμ, θα γίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

    Την ίδια μέρα, αμέσως μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσει ανοιχτή συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας το Σ.Α. θα υιοθετήσει το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    [02] ΣΕΡΒΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Μίρκο Σβέτκοβιτς από τις 5 μέχρι τις 7 Ιουνίου.

    Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Σβέτκοβιτς και της συνοδείας του από τον Πρόεδρο της Δημορκατάις Δημήτρη Χριστόφια. Στη συνέχεια Χριστόφιας και Σβέτκοβιτς θα έχουν κατ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσει οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

    Στη συνέχεια ο Σέρβος Πρωθυπουργός θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών. Ακολούθως Χριστόφιας και Σβέτκοβιτς να προβούν σε δηλώσεις. Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα προς τιμή τοη Σέρβου Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    Μετά το γεύμα ο κ. Σβέτκοβιτς θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ενώ το βράδυ θα παρευρεθεί σε δεξίωση που θα δώσει προς τιμή του ο Πρεσβευτής της Σερβίας στην Κϋπρο Σάβο Ντούριτσα.

    [03] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ - Γ.Σ. ΕΝ.Ε.ΞΥΛ.Κ. ΟΜΙΛΙΑ

    Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στα πλαίσια της πολιτικής του για ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα και τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις ΜμΕ και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συστάσεις και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προωθεί σειρά μέτρων και δράσεων, είπε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Αντώνης Πασχαλίδης.

    ``Στόχος μας, η ανακοπή της πτωτικής του πορείας και η επίλυση των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις μας``, πρόσθεσε.

    Σε χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Επιπλοποιών Ξυλουργών Κύπρου (ΕΝ.Ε.ΞΥΛ.Κ.), στη Λευκωσία, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι ως ένας από τους κυριότερους υποτομείς της μεταποιητικής μας βιομηχανίας, η επιπλοποιία και οι ξύλινες κατασκευές, αποτελούνται από 1.366 επιχειρήσεις, σχεδόν στην ολότητά τους πολύ μικρές, απασχολούν 4.934 εργαζόμενους και ενισχύουν και εξυπηρετούν άλλους τομείς της οικονομίας, ιδιαίτερα αυτόν της οικοδομικής βιομηχανίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 4 June 2011 - 11:29:12 UTC