Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • [03] ΥΠΑΜ - «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2011»
  • [04] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Στόχος και επιδίωξή του στην Προεδρία της Βουλής θα είναι μια αρμονική, ομαλή, θεσμική και πολιτειακή συνεργασία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού, των Κυπρίων πολιτών, της κυπριακής κοινωνίας, δήλωσε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου μετά τη συνάντησή του το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό.

    ``Προσβλέπω ότι αυτή η θεσμική και πολιτειακή σχέση θα διαφυλαχθεί και από μένα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και τη διαφύλαξη των αρμοδιοτήτων της κάθε μιας συντεταγμένης εξουσίας της πολιτείας και ευελπιστώ -και αυτό ήταν και το πνεύμα της σημερινής συνάντησης- ότι θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές``.

    Ερωτηθείς για την πρωινή συνάντηση του με τους αρχηγούς των κομμάτων στη Βουλή, ο κ. Ομήρου είπε ότι έγινε σε συναινετικό κλίμα σε ό,τι αφορά την κατανομή των προεδριών των Επιτροπών της Βουλής, τον αριθμό των Επιτροπών και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, ούτως ώστε το απόγευμα της Πέμπτης να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια η πλήρης σύνθεση των Επιτροπών.

    [02] ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

    Κατά την διάρκεια σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, αποφασίστηκε η σύσταση της Επιτροπής Επιλογής και συμφωνήθηκε η κατανομή των Προεδριών των 16 Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στα κόμματα.

    Οι Βουλευτές που θα αναλάβουν τις προεδρίες και η σύνθεση των Επιτροπών θα αποφασισθούν στη σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων και σε συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής στις 9.00 το πρωί της προσεχούς Πέμπτης, ώστε να επικυρωθούν από την Ολομέλεια της Βουλής, που θα συνεδριάσει το απόγευμα της ίδιας μέρας.

    Επίσης, την προσεχή Πέμπτη τα κόμματα που συνθέτουν κοινοβουλευτική ομάδα θα ενημερώσουν την Προεδρία της Βουλής για τον Κοινοβουλευτικό τους Εκπρόσωπο. Εκκρεμεί, επίσης, η υποβολή από πλευράς των κομμάτων των ονομάτων των Βουλευτών που θα αναλάβουν κοσμήτορες και γραμματείς της Βουλής, εκτός από το ΑΚΕΛ που δήλωσε ότι μία Γραμματέας της Βουλής θα είναι η Στέλλα Μισιαούλη.

    [03] ΥΠΑΜ - «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2011»

    Η Κυπριακή Δημοκρατία, παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της παράνομης κατοχής μεγάλου μέρους των εδαφών της από τις τουρκικές δυνάμεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο να συνεισφέρει στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, μιλώντας στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» κατά την τελική φάση της πολυεθνικής άσκησης «Αργοναύτης 2011».

    Κύριος σκοπός της άσκησης είναι η ανάπτυξη πνεύματος επικοινωνίας και συναντίληψης αλλά και η εφαρμογή ευέλικτων διαδικασιών, είπε, προκειμένου να υπάρξει αρμονική και αποτελεσματική πολιτικό-στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων στην άσκηση. ``Ο στόχος αυτός έχει και φέτος επιτευχθεί``.

    Ο κ. Παπακώστας σημείωσε ότι οι εξεγέρσεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής και του Αραβικού κόσμου, καθώς και η εσωτερική αστάθεια και αποδιοργάνωση που παρατηρείται σε διάφορα κράτη, επηρεάζει την παγκόσμια ασφάλεια και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη σύγχρονων μορφών του οργανωμένου εγκλήματος.

    Η ενεργός συμμετοχή της Κύπρου στις διάφορες δομές ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και ιδιαίτερα της ΕΕ, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για ενίσχυση της διεθνούς νομιμότητας και των διεθνών συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας, τόνισε. ``Συμμετέχουμε έμπρακτα σε όλες τις επιχειρήσεις της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο, κοινά αποδεκτό, σταθεροποιητικό παράγοντα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκακιέρα``.

    [04] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ

    Μεγάλη αύξηση 53,5% σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Απρίλιο του 2011, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2010, ενώ σημαντική αύξηση 23,7% παρουσίασαν τα έσοδα το πρώτο τετράμηνο του ίδιου έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Ταξιδιωτών τα έσοδα από τον τουρισμό τον Απρίλιο 2011 ανήλθαν σε 136,7 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 89,0 εκ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010, σημειώνοντας αύξηση 53,5%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 3 June 2011 - 13:29:15 UTC