Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΗΡΟΥ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
  • [02] ΟΜΗΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

  • [01] ΟΜΗΡΟΥ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είναι ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς εξελέγη κατά την τρίτη ψηφοφορία με 28 ψήφους, έναντι 27 ψήφους υπέρ του ανθυποψηφίου του Μάριου Καρογιάν, Προέδρου του ΔΗΚΟ, και αποχή από το Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του κατά την τρίτη φάση της ψηφοφορίας.

    Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ομήρου ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΣ ΕΔΕΚ, του ΔΗΣΥ, του Ευρωπαϊκού Κόμματος και ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας.

    Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Καρογιάν ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ.

    [02] ΟΜΗΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ

    Με αίσθημα βαθιάς ευθύνης ανέλαβε το απόγευμα της Πέμπτης την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, δηλώνοντας ότι η ευθύνη αυτή αφορά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας, των πολιτών και της κυπριακής κοινωνίας.

    Πρόσθεσε ότι ύψιστη προτεραιότητα της λαϊκής αντιπροσωπείας εξακολουθεί να είναι ο τερματισμός της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού, και κάλεσε την Τουρκία και όσους την ενθαρρύνουν ή επιδεικνύουν ανοχή στη συνεχιζόμενη αδικοπραγία της, να κατανοήσουν ότι η διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας, ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, προϋποθέτει άρση της παρανομίας και λύση του Κυπριακού.

    Σε ομιλία μετά την εκλογή του στην προεδρία της Βουλής, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε θερμά όσους εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του και με την ψήφο τους τον εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Βουλής, καθώς και εκείνους που δεν έδωσαν θετική ψήφο, για τη συμβολή τους στην ομαλή διεκπεραίωση της δημοκρατικής διαδικασίας.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

    Χωριστές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, θα έχει τη Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, προκειμένου να παρουσιαστεί η αναλογιστική μελέτη για το συνταξιοδοτικό του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και να συζητηθούν τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική εξυγίανση.

    Μιλώντας στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Δημοσιών Εταιριών Κύπρου, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο Υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, καθώς και τα πολιτικά κόμματα.

    «Το κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης του αναλογιστή για το συνταξιοδοτικό σύστημα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα», είπε ο κ. Σταυράκης, προσθέτοντας ότι θα γίνει παράλληλα και μια εκτενής ενημέρωση για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, κυρίως προς τα πολιτικά κόμματα τα οποία ζητούν τακτική ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 June 2011 - 15:29:21 UTC