Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΕΕ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΕΕ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Η κυπριακή Προεδρία το β` εξάμηνο του 2012 είναι εξαιρετικά σημαντική διότι σε αυτή την περίοδο θα οδηγηθούν σε νομοθετική ωρίμανση τα κείμενα που αφορούν στις αλλαγές στην ενιαία αγορά της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισιέλ Μπαρνιέ.

    Ο κ. Μπαρνιέ βρίσκεται στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ενημέρωση για τις νέες ρυθμίσεις στην ενιαία αγορά.

    Σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπαρνιέ εξήγησε ότι ήδη έχουν υποβληθεί προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στην ενιαία αγορά, καθώς και για τον χρηματοοικονομικό τομέα, οι οποίες ήδη συζητούνται και θα εγκριθούν στο επόμενο διάστημα, ενώ κατά την περίοδο του τρίο Προεδρίας στο οποίο βρίσκεται η Κύπρος (Πολωνία και Δανία) αναμένεται να εγκριθούν οι δημοσιονομικές προοπτικές για την περίοδο 2013-2020.

    ``Για αυτό η κυπριακή Προεδρία το β` εξάμηνο του 2012 είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι η πλειονότητα των κειμένων θα οδηγηθούν σε νομοθετική ωρίμανση κατά τη διάρκεια του β` εξαμήνου του 2012``, ανέφερε μιλώντας μέσω μεταφραστή ο κ. Μπαρνιέ.

    Ο Γάλλος Επίτροπος επεσήμανε επίσης ότι η ανάληψη της προεδρίας από την Κύπρο είναι πάρα πολύ σημαντική, ``διότι η Κύπρος είναι προπύργιο της ΕΕ προς την Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική και εξετάζουμε πάρα πολύ στενά με πάρα πολλή ελπίδα και προσοχή αυτά τα οποία συμβαίνουν σε πάρα πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς επίσης σε χώρες της Βορείου Αφρικής και φρονώ ότι η Κύπρος, όταν θα προεδρεύσει της ΕΕ το β` εξάμηνο του 2012, θα έχει τον στόχο να ενδυναμώσει και να επιταχύνει το διάλογο με την άλλη πλευρά της Μεσογείου, προκειμένου να συμβάλει σε μια πραγματική στρατηγική συνεργασίας και εταιρικής σχέση με αυτές τις χώρες, προκειμένου να δημιουργηθεί σε αυτές τις χώρες η ανάπτυξη την οποία χρειάζονται οι νέοι αυτών των χωρών``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 12 May 2011 - 19:29:13 UTC