Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΔΗΚΟ ΚΗΔΕΙΑ ΑΚΗ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Την πεποίθηση ότι το κυπριακό πρόβλημα θα λυθεί πολύ σύντομα, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Μπόρο Βούτσινιτς, σημειώνοντας ότι η χώρα του επιθυμεί τη λύση του προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ένα καλύτερο μέλλον για το νησί.

    Ο κ. Βούτσινιτς μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε στο ΓΕΕΦ με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστα, στο πλαίσιο της οποίας υπογράφηκε Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Αμέσως μετά τη τελετή υπογραφής της Συμφωνίας, ο κ. Παπακώστας είπε ότι κατά τη συνάντηση του με τον Μαυροβούνιο ομόλογο του είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο και την πορεία των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

    Ανέφερε επίσης ότι αντάλλαξαν απόψεις για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και για διάφορα άλλα διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Ο κ. Παπακώστας είπε ότι «οι σχέσεις Κύπρου και Μαυροβουνίου είναι άριστες» και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κύπρου «για τη συνεισφορά του Μαυροβουνίου στην Αστυνομική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο».

    «Υποστηρίζουμε και θα αποτελεί προτεραιότητα μας κατά τη διάρκεια της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012, η ένταξη των βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Μαυροβουνίου στην ΕΕ», είπε ο Υπουργός Άμυνας.

    Αναφερόμενος στη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα, ο κ. Παπακώστας είπε ότι αυτή περιλαμβάνει τα θέματα της Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, της Στρατιωτικής Συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης, στρατιωτικής ιατρικής και στρατιωτικού αθλητισμού και των ειρηνευτικών επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων.

    Ο Υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Μπόρο Βούτσινιτς, μιλώντας μέσω

    διερμηνέα, ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου για τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ως ένα

    μεγάλο βήμα στη περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Είπε ότι οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά και πολλές εμπειρίες να ανταλλάξουν προς όφελος και των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας για την υποστήριξη της Κύπρου στην ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ.

    Είπε, επίσης, ότι το Μαυροβούνιο έχει ακόμα ένα στρατηγικό στόχο που αφορά στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, κάτι που, όπως είπε, είναι σημαντικό τόσο για τη χώρα του όσο και τις βαλκανικές χώρες.

    Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι το κυπριακό πρόβλημα θα λυθεί πολύ σύντομα, σημειώνοντας ότι το Μαυροβούνιο επιθυμεί και υποστηρίζει να λυθεί αυτό το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ένα καλύτερο μέλλον για το νησί.

    Ανέφερε περαιτέρω ότι κατά τη συνάντηση τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διεθνή θέματα, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Μαυροβούνιο συμμετέχει σε στρατιωτικές ειρηνευτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, στη Λιβερία και στη Σομαλία καθώς επίσης και στην Αστυνομική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

    Καταλήγοντας, εξέφρασε την ανάγκη απλούστευσης της υφιστάμενης διαδικασίας έκδοσης θεώρησης εισόδου(βίζας)που ισχύει για τις δύο χώρες προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέψεις μεταξύ των πολιτών τους.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει αύριο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Ευρωπαίος επίσημος φθάνει σήμερα στην Κύπρο, και θα έχει αύριο στις 8 πμ. πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    [03] ΔΗΚΟ ΚΗΔΕΙΑ ΑΚΗ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

    Την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 12:00 μμ θα τελεστεί η κηδεία του Ακη Κλεάνθους, στην Εκκλησία Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Πάνω Λακατάμεια.

    Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές στον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, ενώ ανακοινώνεται ότι η οικογένεια δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια.

    Το ΔΗΚΟ, καταλήγει η ανακοίνωση, καλεί τα μέλη, στελέχη, φίλους και οπαδούς του να παραστούν στην κηδεία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 12 April 2011 - 11:29:18 UTC