Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΗΕ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΑΝ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ
  • [03] ΓΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Διήμερη επίσκεψη στις 3 και 4 Απριλίου στην Αίγυπτο, πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο Κάιρο, ο κ. Κυπριανού θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας Essam Sharaf και θα συναντηθεί, επίσης, το νέο Αιγύπτιο ομόλογό του Nabil Abdalla El-Araby με τον οποίο θα συζητήσουν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου, καθώς και θέματα που αφορούν την Ενωση για τη Μεσόγειο.

    Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Κυπριανού θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Amr Moussa.

    [02] ΗΕ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΑΝ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κανένα τηλεφώνημα από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν προς τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    Ο κ. Στεφάνου είχε ρωτηθεί αναφορικά με σχετική πληροφόρηση από την έδρα του ΟΗΕ ότι είχαν γίνει τηλεφωνήματα τόσο στον Πρόεδρο Χριστόφια όσο και στον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, η οποία ωστόσο στη συνέχεια διορθώθηκε ως λανθασμένη, καθώς και για πληροφόρηση ότι ο ΓΓ θα επικοινωνήσει σύντομα με τον Πρόεδρο τηλεφωνικώς. «Οταν και εφόσον γίνει το τηλεφώνημα του ΓΓ του ΟΗΕ να είστε βέβαιοι ότι θα σας ενημερώσουμε», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

    Προηγουμένως, στην έδρα των ΗΕ, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ Φερχάν Χακ, ανακάλεσε δήλωσή του ότι ο Μπαν Γκι-μουν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, αποδίδοντάς την σε παραδρομή.

    Αξιωματούχος του ΟΗΕ αιτιολόγησε το λάθος με το ότι η επικοινωνία με τους ηγέτες είχε δρομολογηθεί για χθες, αλλά για κάποιο λόγο ο Γενικός Γραμματέας, που βρίσκεται στη Νιγηρία, τελικά δεν τους τηλεφώνησε. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες θα πραγματοποιηθούν σύντομα και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Εθνη.

    [03] ΓΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από την Κυριακή αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου στη Γαλλική Γερουσία.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου στη Γαλλική Γερουσία Marc Massion και δύο Αντιπρόεδροι της Ομάδας Φιλίας, Γερουσιαστές Jean-Patrick Courtois και Simon Sutour, συνοδευόμενοι από τον Διοικητικό Γραμματέα της Ομάδας Bruno Ferrant, φθάνουν αύριο βράδυ στην Κύπρο για επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Κατά την παραμονή τους, οι Γάλλοι Γερουσιαστές θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν και θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας στη Βουλή, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Αβέρωφ Νεοφύτου και μέλη της Επιτροπής, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

    Εξάλλου, προστίθεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, οι Γάλλοι Γερουσιαστές θα επισκεφθούν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσία, καθώς και το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο, όπου θα έχουν συνάντηση με το μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων Christophe Girod. Θα επισκεφθούν, επίσης, την ακριτική περιοχή της Δερύνειας και τα Λεύκαρα, όπου θα έχουν συναντήσεις με τον Αντιδημάρχους Αμμοχώστου και Λευκάρων Ανδρέα Σιοπαχά και Βύρωνα Αργυρίδη.

    [04] ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

    Για πρώτη φορά, ο έφηβος αθλητής της ξιφασκίας Κώστας Γιαννάκη, πέρασε στην τελική φάση των αγώνων, πετυχαίνοντας 2 νίκες-4 ήττες στον προκριματικό γύρο του «Dead Sea World Junior Fencing Championships 2011», που διεξάγεται στην Ιορδανία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, ο Κώστας Γιαννάκη Κατετάγη 56ος στην τελική κατάταξη ανάμεσα σε 81 αθλητές, χάνοντας από τον Ούγγρο Berta Daniel, o οποίος κατετάγη 3ος στην τελική κατάταξη, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

    Στη συνέχεια των αγώνων και οι τρεις αθλητές της κυπριακής αποστολής αγωνίζονται στην κατηγορία νέων ανδρών ανάμεσα σε άλλους 96 αθλητές. Ακολούθως, τη Δευτέρα αγωνίζονται στο ομαδικό ανάμεσα σε 30 ομάδες από 29 χώρες (οι ΗΠΑ δήλωσαν δυο ομάδες).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 2 April 2011 - 12:29:16 UTC