Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-03-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ
  • [02] ΝΕΠΑΛ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
  • [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΡΩΣΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

  • [01] ΥΠΕΞ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ

    Οι πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν προς την Ιαπωνία, συμβουλεύονται όπως αποφύγουν να ταξιδεύσουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Στην οδηγία αναφέρεται, επίσης, ότι για οποιαδήποτε προξενική συνδρομή και βοήθεια, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο 22801000 ή με το Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο 99660129.

    [02] ΝΕΠΑΛ ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας του Νεπάλ, Α.Ε Dr Ram Baran Yadav, τόνισε την υποστήριξη της χώρας του για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο Κυπριακό, βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Η θέση αυτή διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κατμαντού, όπου η Υπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία Ναυσικά Χρ. Κρούστη επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο του Νεπάλ ως η νέα Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου, με έδρα το Νέο Δελχί.

    Σημερινή επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η Υπατος Αρμοστής, αφού διαβίβασε τις σχετικές φιλοφρονήσεις, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαχρονικά καλές σχέσεις που συνενώνουν τις δύο χώρες, παρά τη μεγάλη μεταξύ τους γεωγραφική απόσταση. Στη συνέχεια προέβη σε μία επισκόπηση των διμερών σχέσεων και ακολούθως ενημέρωσε ενδελεχώς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας του Νεπάλ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας του Νεπάλ, αναφερόμενος στη θέση του Νεπάλ στο Κυπριακό, τόνισε την υποστήριξη της χώρας του για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

    Ισχυρή πράξη προς την κατεύθυνση της ωρίμανσης και της ποιοτικής αναβάθμισης της Δημοκρατίας στον τόπο, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το διορισμό της Ελίζας Σαββίδου στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

    Η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Επιτρόπου πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του Πρόεδρου της Βουλής Μάριου Καρογιάν και αξιωματούχων της Κυβέρνησης.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, κατά την ομιλία του, είπε ότι το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως προσέφερε στον πολίτη όλα τα νόμιμα εχέγγυα εξωδικαστικού ελέγχου των πράξεων των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, ισχυροποιώντας το αναγκαίο αίσθημα διακαίου στην κοινωνία.

    Επίσης, δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος ότι η νέα Επίτροπος Διοικήσεως, με αφετηρία όσα έχουν ήδη επιτευχθεί και έχοντας συμμάχους «το εγνωσμένο ήθος, ακεραιότητα, γνώση, πείρα, ικανότητες» και την ανιδιοτελή διάθεση υπεράσπισης του θεσμού, θα φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης της Πολιτείας.

    Η κ. Σαββίδου, κατά τη διάρκεια σύντομής ομιλίας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιλογή του προσώπου της για μια «τόσο νευραλγική και ευαίσθητη θέση, όπως είναι αυτή του Επιτρόπου Διοικήσεως». Είπε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά της κατά τρόπο ακριβοδίκαιο, αμερόληπτο και με προσήλωση στην αρχή της νομιμότητας.

    [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΡΩΣΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

    Συνάντηση με οικογένειες από τη Ρωσία, οι οποίες πλήγηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές τους το καλοκαίρι του 2010, είχε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ΙΙ.

    Η ομάδα από πυρόπληκτους της Ρωσίας είναι η δεύτερη ομάδα που φιλοξενεί στην Κύπρο η Τράπεζα Κύπρου, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της.

    Καλωσορίζοντας τις οικογένειες, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι «η Κύπρος και η Ρωσία έχουν πολύ αδελφικές σχέσεις προ πολλών αιώνων λόγω βέβαια και της χριστιανικής θρησκείας που μας συνδέει πιο στενά. Πολλά ιστορικά γεγονότα τα ξέρουμε από Ρώσους μοναχούς περιηγητές, όπως είναι ο Μοναχός Βασίλιεφ Μπάσκικ, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο, γύρισε όλα τα μοναστήρια της Κύπρου και τα είχε περιγράψει με πολύ σχολαστικότητα».

    Ανέφερε ότι ο ίδιος γνώρισε πολύ μικρός τη Ρωσία από ένα χωριανό που ζούσε στη Ρωσία και έφερε ένα ευαγγέλιο και ένα ζευγάρι δισκοπότηρα από τη Ρωσία και οι χωριανοί τα είχαν καμάρι αυτά τα ιερά σκεύη και το ευαγγέλιο μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούν την ημέρα της Αναστάσεως.

    Αυτές τις αδελφικές σχέσεις, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, «τις συνεχίζουμε μέχρι σήμερα και τον Ιανουάριο εγώ είχα πάει στη Μόσχα και μάλιστα η Εκκλησία εκεί με τίμησε σε μια εορταστική εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρα Χριστού».

    «Είμεθα αποφασισμένοι να τις συνεχίσουμε στο διηνεκές αυτές τις ωραίες αδελφικές σχέσεις με την αδελφή Εκκλησία της Ρωσίας. Η Εκκλησία της Κύπρου είναι Εκκλησία του πρώτου αιώνος και την έχουν ιδρύσει τρεις Απόστολοι, ο Βαρνάβας, ο Παύλος και ο Μάρκος. Και έχουμε μια συνέχεια αδιάλειπτη από τον πρώτο αιώνα μέχρι σήμερα. Μετείχε η Εκκλησία μας σε όλες τις Οικουμενικές Συνόδους με Επισκόπους, παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι ο Αγιος Σπυρίδωνας που ήτο στην Α Οικουμενική Σύνοδο και στη στάση του εκεί άφησε εποχή με ένα θαύμα που είχε κάνει μέσα στην Σύνοδο», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 16 March 2011 - 12:29:26 UTC