Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-03-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ
  • [04] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  • [01] ΥΠΕΞ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

    Ταξιδιωτική Οδηγία για την Ιαπωνία και χώρες της ευρύτερης περιοχής, λόγω σεισμού υψηλής ισχύος και τσουνάμι που έπληξε την περιοχή και του ενδεχομένου για μετασεισμούς και νέο τσουνάμι, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

    Η ταξιδιωτική οδηγία, η οποία απευθύνεται προς τους πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν προς την Ιαπωνία και σε χώρες της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας, αναφέρει: ``Οι πολίτες της Δημοκρατίας που προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Ιαπωνία και σε χώρες της ευρύτερης περιοχής, συμβουλεύονται όπως πραγματοποιούν μόνο απαραίτητα ταξίδια, λόγω σεισμού υψηλής ισχύος και τσουνάμι που έπληξε την περιοχή και του ενδεχομένου για μετασεισμούς και νέο τσουνάμι``.

    Αναφέρει ότι για οποιαδήποτε προξενική συνδρομή και βοήθεια, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο 22801000 ή με τον Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο 99660129. Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι καλά στην υγεία τους είναι οι τέσσερεις Κύπριοι που βρίσκονται στο Τόκυο.

    Σημειώνεται ότι «από πληροφορίες που έχει συλλέξει το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του Προξένου της Δημοκρατίας στο Τόκυο και από συγγενείς τεσσάρων Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται στο Τόκυο, είναι όλοι καλά και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με την παραμονή τους στη χώρα».

    Το Υπουργείο Εξωτερικών, καταλήγει η ανακοίνωση, «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Πεκίνο και το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας στο Τόκυο».

    [02] ΥΠΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Η Κύπρος δεν έχει, προς το παρόν πρόβλημα κύματος μεταναστών λόγω της κατάστασης στη Λιβύη, ωστόσο θα πρέπει να επαγρυπνεί, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης. Μιλώντας μετά από συνάντηση με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι η ανακατάταξη είναι τέτοια που πρέπει συνεχώς να μας θέτει σε επαγρύπνηση.

    Ερωτηθείς αν ανησυχεί η Κύπρος για κύμα μεταναστών λόγω της κατάστασης στη Λιβύη, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν στη Ρώμη οι Υπουργοί Εσωτερικών των έξι μεσογειακών χωρών μελών της ΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου. Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι σήμερα η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει άμεσα αυτά τα προβλήματα. Θα έλεγα ότι περισσότερο αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτή τη στιγμή η Ιταλία και η Μάλτα, ενδεχομένως και σε κάποιο βαθμό και η Ελλάδα».

    Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι αυτό στο οποίο κατέληξαν και στη Ρώμη είναι ότι έχουμε να κάνουμε, ενδεχομένως, με μικτά μεταναστευτικά ρεύματα. Εξήγησε ότι «οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στη Λιβύη και είναι γύρω στα δύο εκατομμύρια, ένας αριθμός της τάξης του 10% θα κινηθεί προς την Ευρώπη. Η Κύπρος, άλλωστε δεν αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Ομως το ότι αρκετοί μετανάστες κινούνται προς την Αίγυπτο και τη Λιβύη είναι κάτι που μας θέτει σε επαγρύπνηση. Δεν ξέρουμε όμως πώς θα εξελιχθούν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής και από εκεί μπορεί να προκύψουν μικτά μεταναστευτικά ρεύματα», ανέφερε ο Υπουργός.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ

    Τη σύσταση τεχνικής επιτροπής που θα δημιουργήσει μια φόρμουλα η οποία θα καθορίζει τον τρόπο αυξομείωσης των τιμών των καυσίμων, αποφάσισαν Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης και Παγκύπριος Σύδεσμος Πρατηριούχων.

    Ο κ. Πασχαλίδης συναντήθηκε την Παρασκευή με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πρατηριούχων, στον απόηχο της αντιπαράθεσης που προκλήθηκε μετά την ενέργεια πρατηρίων καυσίμων να αυξήσουν τις λιανικές τιμές πώλησης πριν παραλάβουν τα ακριβότερα φορτία καυσίμων.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι Υπουργείο και Σύνδεσμος Πρατηριούχων μίλησαν με ``ανοιχτά χαρτιά``, προσθέτοντας ότι γυρίζουν σελίδα. ``Νομίζουμε ότι η εισήγηση δημιουργίας τεχνικής επιτροπής που θα αντιμετωπίσει πρακτικά και αποφασιστικά μέσα στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης οικονομίας τον τρόπο αυξομειώσεων των τιμών μας ικανοποιεί``, ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.

    Τόνισε ότι ``στόχος όλων πρέπει να είναι η ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού, η ελεύθερη οικονομία και σίγουρα η προστασία του καταναλωτή``.

    [04] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    Σε 2,5% υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, ενώ για ολόκληρο το έτος 2010, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 1,0%, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσίας της Κύπρου.

    Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010 υπολογίζεται στο 2,6%. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, η βελτίωση που παρατηρήθηκε στην οικονομία κατά το 2010 οφείλεται κατά κύριο λόγο στις βελτιωμένες επιδόσεις που σημείωσαν οι τομείς του Τουρισμού, Μεταφορών και Εμπορίου.

    Ο ευρύτερος τομέας των Υπηρεσιών μαζί με τους τομείς των Χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα, ενώ αρνητικές επιδόσεις σημείωσαν οι Κατασκευές και η Βιομηχανία, σημειώνει η Στατιστική Υπηρεσία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 March 2011 - 18:29:10 UTC