Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [02] ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΕΞ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [04] ΚΥΠΡΙΟΙ ΛΙΒΥΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ

    Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Η συνάντηση της Παρασκευής αναβλήθηκε ενώ η προηγούμενη είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου.

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ότι για τον ΟΗΕ η βάση των διαπραγματεύσεων παραμένει η ίδια, βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των συμφωνιών μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του τέως Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    [02] ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την ολόψυχη και απαρασάλευτη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας και του ελληνικού λαού, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, επαναβεβαίωσε ο Πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου.

    Σε ομιλία του σε συνέδριο της Χριστιανικής Ενωσης Κυπρίων Επιστημόνων (ΧΕΚΕ) ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε διαρκή συμπόρευση και συστράτευση στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης του προβλήματος.

    ``Το Συνέδριο σας λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό``, ανέφερε ο Ελληνας Πρέσβης, ο οποίος διαβεβαίωσε ``για την αταλάντευτη συστράτευση και τη διαρκή συμπόρευση Ελλάδος - Κύπρου στη προσπάθεια για την επίλυση του``.

    ``Η συμπόρευση αυτή, ο διαρκής και στενός συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου αποτελούν εχέγγυα για τη διασφάλιση μιας λύσης δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής``, πρόσθεσε.

    [03] ΥΠΕΞ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσκεψη στην Ινδονησία πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού από σήμερα μέχρι τις 2 Μαρτίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Κυπριανού «θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ομόλογό του δρα R. M. Marty Natalegawa, κατά τις οποίες θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξής τους».

    Θα συζητηθούν, επίσης, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης -Ινδονησίας και άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα όπως οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική καθώς και η κατάσταση στο Κόσοβο. Περαιτέρω, ο κ. Κυπριανού θα ενημερώσει τον ομόλογό του για την παρούσα φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

    [04] ΚΥΠΡΙΟΙ ΛΙΒΥΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ

    Διευθετήσεις για να επιστρέψουν κατά πάσα πιθανότητα μέσω Αθήνας από τη Σούδα της Κρήτης, όπου βρίσκονται από το Σάββατο βράδυ, οι 11 Κύπριοι που εργάζονταν σε εγκαταστάσεις εταιρείας κυπριακών συμφερόντων στη Λιβύη, κάνει η ίδια η εταιρεία.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ Ανδρέας Ζήνωνος, πρόκειται για τους τελευταίους 11 Κύπριους υπηκόους, οι οποίοι εργάζονται στην εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαϊδης (J&P) και είχαν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην Κύπρο.

    Αυτό έγινε κατορθωτό, ανέφερε, το Σάββατο και οι 11 Κύπριοι μαζί με οκτώ Ελληνες επιβιβάστηκαν σε ένα C 160 της Γερμανίας από την πόλη Ναφούρα της Λιβύης, 70 χλμ από την πόλη Τζιάλο, όπου βρίσκονταν επτά Κύπριοι, οι οποίοι μετέβησαν στη Ναφούρα που βρίσκονταν οι άλλοι 4 υπήκοοι της Δημοκρατίας. Το C 160 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη στις 9.30 χθες το βράδυ.

    Ο κ. Ζήνωνος ανέφερε ότι στη Λιβύη παραμένουν περίπου 35 Κύπριοι, οι οποίοι δεν εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι βρίσκονται στην Τρίπολη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 27 February 2011 - 12:29:19 UTC