Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΚΥΠΕ ΔΕΞΙΩΣΗ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού από τις 14 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Ahmed Aboul Gheit, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα διμερών σχέσεων, τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου, την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό.

    Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β, τον Μεγάλο Ιμάμη Σεΐχη του Αλ Αζάρ, τον Επίσκοπο Μούσσα της Εκκλησίας των Κοπτών καθώς και με τα Προεδρεία της Ελληνικής Κοινότητας και της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου.

    [02] ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Το πολιτικό ζήτημα του Κυπριακού έθεσε ως το σημαντικότερο αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

    «Αν είναι πραγματικά να έχουμε μια σχέση, όπως έχουμε δεσμευτεί με την Τουρκία, που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη ένταξη, τότε πρέπει και εμείς να μιλάμε ξεκάθαρα», είπε, αναφέροντας ότι «το τελευταίο ζήτημα και το πιο σημαντικό είναι το Κυπριακό, το πολιτικό ζήτημα του Κυπριακού. Αυτό πρέπει να λυθεί, δεν νοείται η Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν μπορεί να θεωρεί ότι θα συμβεί αυτό ποτέ, χωρίς λύση του Κυπριακού, χωρίς λήξη της κατοχής».

    Γι αυτόν το λόγο, «πρέπει να μαζευτούμε και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αντί να γίνονται μονομερείς δηλώσεις δεξιά και αριστερά για το πώς διαφωνούμε, πρέπει να κάτσουμε κάτω και να δούμε εάν υπάρχει κοινός τόπος να συμφωνήσουμε ή αν διαφωνούμε, να το πούμε ξεκάθαρα».

    [03] ΚΥΠΕ ΔΕΞΙΩΣΗ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

    Στα 35 χρόνια λειτουργίας του ΚΥΠΕ έχουν γίνει μεγάλα άλματα, αλλά ``οι προκλήσεις είναι πολλές και θα πρέπει με συνετή πολιτική και σωστή στρατηγική ανάπτυξης να προχωρήσουμε μπροστά, και αυτό θα επιτευχθεί με την υποστήριξη όλων, της Κυβέρνησης, της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων``, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Κωστάκης Κωνσταντίνου.

    Μιλώντας στην Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του ΚΥΠΕ στη Δημοσιογραφική Εστία, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι η υποστήριξη ``τα τελευταία χρόνια είναι καθολική τόσο από τις Κυβερνήσεις όσο και από το Κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα, για αυτό εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας``.

    Οπως ανέφερε, το 2011 το ΚΥΠΕ γιορτάζει τα 35χρονά του και στόχος είναι η περαιτέρω ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του και η διεύρυνση των θεμάτων ελεύθερης πρόσβασης από όλους τους πολίτες, γιατί οι πληροφορίες, η ενημέρωση είναι σημαντική πηγή γνώσης``, είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 13 January 2011 - 20:29:18 UTC