Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 21 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΣΥ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ
  • [04] ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

    Την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού για να ξεπεραστούν προβλήματα όπως αυτά στην πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και στις σχέσεις της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, εξέφρασε την Τρίτη η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντηση στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Ερωτηθείσα πόσο συμβατή είναι η τουρκική κατοχή στην Κύπρο με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, η κ. Μέρκελ, μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε ότι ``έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν και για αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε βάλει πολλούς περιορισμούς στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις``.

    ``Ενόσω η Τουρκία δεν εφαρμόζει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας, δεν μπορεί να κλείσει κανένα κεφάλαιο και δεν έχει κλείσει μέχρι τώρα. Επίσης, υπάρχουν οκτώ κεφάλαια, τα οποία ούτε καν μπορούν να ανοίξουν``, ανέφερε.

    Σε ερώτηση εάν η Γερμανία, με την εμπειρία της ως μοιρασμένη χώρα, έχει εισηγήσεις όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, η κ. Μέρκελ είπε ότι ``συναισθηματικά καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τί σημαίνει διαίρεση, όμως στην πράξη υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι διαφορετικά``, σημειώνοντας ότι για τον λόγο αυτό αμφιβάλλει εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η γερμανική επανένωση ως μοντέλο.

    ``Ομως, όταν προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών, σίγουρα η δική μας εμπειρία θα είναι χρήσιμη``, είπε, προσθέτοντας ότι ``η Γερμανία, ως ομοσπονδιακό κράτος, μπορεί να συνεισφέρει στη δημιουργία του κυπριακού κράτους, όμως πρέπει να αναμένουμε να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες``.

    Σε ερώτηση αναφορικά με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``η Κύπρος είναι κράτος ανεξάρτητο, κράτος μέλος του ΟΗΕ και πλήρες μέλος της ΕΕ, και άλλων διεθνών οργανισμών``.

    ``Οι χώρες, στα πλαίσια του ΟΗΕ το 1982, έχουν υπογράψει τη Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας. Είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου, στη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη ή και σε ζώνες που γειτνιάζουν με άλλες χώρες, αφού συνυπογράψει με αυτές τις χώρες, να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η Τουρκία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα να μας πει `εσείς κύριε, επειδή υποφέρετε από την κατοχή, επειδή η χώρα σας είναι διαιρεμένη ένεκα στρατιωτικής εισβολής άλλης χώρας, δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε τέτοιες έρευνες`. Πρόκειται για λογική του παράλογου, την οποία δυστυχώς υλοποιεί η Τουρκία``, είπε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι ``ένα επιχείρημα της Τουρκίας είναι ότι δεν θα επωφεληθούν οι Τ/κ``.

    ``Εμείς λέμε ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια πρώτα από όλα για την έρευνα και την εξόρυξη και για την εκμετάλλευση. Εάν όλα αυτά τα χρόνια η Τουρκία θα είναι άτεγκτη και θα αρνείται λύση στο Κυπριακό, νομίζω ότι δεν μπορεί να κρατά αιχμάλωτη και την Κύπρο για να μην αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο που πιθανό να υπάρχει στο βυθό του θαλάσσιου χώρου``, είπε.

    Ανέφερε ότι, ``πέραν τούτου, δυστυχώς η Τουρκία μας ταλαιπωρεί και μας παρενοχλεί στην προσπάθεια μας`` με αεροπλάνα να υπερίπτανται και πολεμικά πλοία να παρενοχλούν ``και την ίδια ώρα θέλει να ανοίξει και το κεφάλαιο ενέργεια όσον αφορά την ενταξιακή της πορεία``.

    ``Αυτή είναι λογική του παράλογου. Αυτή η πολιτική των κανονιοφόρων και του χωροφύλακα πρέπει να τερματιστεί από την Τουρκία εάν θέλει να λογίζεται και να είναι ένα κράτος σύγχρονο, το οποίο θέλει να μπει στην οικογένεια της ΕΕ``, ανέφερε.

    Σε ερώτηση πώς μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, λόγω της στάσης της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, η κ. Μέρκελ είπε ότι ``πρέπει σίγουρα να επιλυθεί το Κυπριακό για να ξεμπερδέψουμε από το πρόβλημα`` στις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ.

    ``Πρέπει να υπάρξει επανένωση της Κύπρου, για αυτό πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χριστόφια διότι καταφέραμε να καταρτίσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του Ν Α Τ Ο και της ΚΕΠΠΑ. Φυσικά, ενόσω είναι άλυτο το Κυπριακό, προβλήματα θα υπάρχουν, για αυτό και δεν είναι μόνο τους Κύπριους που ενδιαφέρει η λύση του προβλήματος, ενδιαφέρει και τη Γερμανία και την ΕΕ και τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ``, επεσήμανε.

    Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχαρίστησε την Καγκελάριο ``γιατί στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όταν συζητούσαμε τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, και έχω κάνει μία πρόταση ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να στηρίζονται στην αυτονομία, να στηρίζονται στο Χάρτη του ΟΗΕ, να στηρίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, η κ. Μέρκελ ήταν η Καγκελάριος, η αρχηγός Κυβέρνησης, η οποία υποστήριξε αυτή μου την πρόταση και έχει περάσει``.

    Σε ερώτηση αναφορικά με το ευρώ και τα μέτρα που έχει λάβει η Πορτογαλία, η κ. Μέρκελ είπε ότι ``η Πορτογαλία έχει κάνει σημαντικές περικοπές και έχει λάβει αρκετά μέτρα, αλλά η εφαρμογή τους χρειάζεται χρόνο και ο χρόνος θα δείξει τα αποτελέσματα``.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απευθυνόμενος προς τον κυπριακό λαό, είπε ότι ``χώρες σημαντικές, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία, βρίσκονται κάτω από την πίεση της κρίσης και τους κινδύνους που δημιουργεί η κρίση για το ευρώ``, επισημαίνοντας ότι ``είναι κίνδυνοι για όλους μας``.

    ``Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα, η οποία σταδιακά, κατά τη δική μου την εκτίμηση, καταφέρνει να βγει από την κρίση, χωρίς σκληρά μέτρα, τα οποία είναι υποχρεωμένοι οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ελλαδίτες να πάρουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση``, είπε.

    Ανέφερε ότι ``δεν θα κρίνουμε την Πορτογαλία``, προσθέτοντας ότι ``δημιουργούμε τους μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων που σχετίζονται με το ευρώ και ειδικότερα με τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ``.

    ``Εύχομαι και ελπίζω το συντομότερο δυνατό, με τα μέτρα που λαμβάνονται, να ξεπεραστεί η κρίση, διότι βρισκόμαστε στο ίδιο χαράκωμα, είμαστε στην ίδια βάρκα, και σίγουρα θέλουμε να σωθούμε όλοι μαζί και να μην ναυαγήσει η βάρκα και άλλοι να επιζήσουν και άλλοι να πνιγούν``, είπε.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΣΥ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Την ενεργότερη εμπλοκή της ιδίας της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ όπως και της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, ώστε αυτή η Ομοσπονδιακή λύση να περιλαμβάνει τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, ζήτησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

    Ο κ. Αναστασιάδης και η κα Μέρκελ είχαν το απόγευμα της Τρίτης, σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη, συνάντηση, με την οποία η Καγκελάριος της Γερμανίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στην Κύπρο.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αφού χαρακτήρισε τη συνάντηση πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική είπε ότι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς, κυρίως για το Κυπριακό αλλά και για τα ευρύτερα θέματα που απασχολούν την ΕΕ και που προκύπτουν από την κοινή παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

    «Συζητήσαμε τα θέματα της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωζώνη, και οφείλω να πω ότι η πολιτική της Γερμανίας για δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και η προσήλωσή της στην κοινωνική οικονομία της αγοράς μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

    Για το Κυπριακό επεσήμανε ότι ζήτησε την εμπλοκή της ΕΕ γιατί όπως εξήγησε στην Καγκελάριο Μέρκελ μόνο έτσι μπορεί η Ομοσπονδιακή λύση να περιλαμβάνει τα βασικά συστατικά, τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

    «Εγείραμε επίσης το θέμα της άμεσης επιστροφής της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, είτε κάτω από ε/κ διοίκηση είτε τουλάχιστον για ένα διάστημα μέχρι την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, υπό τη διοίκηση των ΗΕ», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Όπως επίσης, συνέχισε, «εγείραμε το θέμα των βασικών θρησκευτικών ελευθεριών, αναπτύσσοντας της τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά και την ίδια ώρα την ανάγκη να διασώσουμε την θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά, που βεβαίως δεν είναι μόνο δικής μας αλλά είναι και Ευρωπαϊκή».

    Οσον αφορά στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε στην κα Μέρκελ ότι ο ΔΗΣΥ δεν είναι ενάντια, «πλην όμως», διευκρίνισε, «υπάρχει και προκύπτει η ανάγκη εκπλήρωσης του συνόλου των υποχρεώσεων της Τουρκίας σαν υποψήφια προς ένταξη χώρας, έναντι όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της ΕΕ. Υποχρεώσεων που βεβαίως προϋποθέτουν και τη συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος», συμπλήρωσε.

    Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση, επανέλαβε τη θέση του ΔΗΣΥ υπέρ της άμεσης υποβολής εκ μέρους της Κύπρου αίτησης για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη σε πρώτο στάδιο και αργότερα μέσα από διαβουλεύσεις, γιατί όχι, όπως ανέφερε, και την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

    Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου σήμερα «καταρράκωσε το κύρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ερχόμενη σε απευθείας ρήξη με όσα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι Αρχηγοί ή Εκπρόσωποι των Κομμάτων έχουν συμφωνήσει για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές στη βάση πάντα των Κανονισμών της Βουλής», τόνισαν το απόγευμα σε κοινή δημοσιογραφική τους διάσκεψη οι Υπουργοί Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Οι δυο Υπουργοί στην διάσκεψη Τύπου αναφορικά με την «Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για τα επιδόματα που δαπανώνται σε αιτητές πολιτικού ασύλου και πολιτικούς πρόσφυγες» σημείωσαν επίσης ότι η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής «ενήργησε με τρόπο που την φέρνει σε σύγκρουση με την εκτελεστική εξουσία, προκαλώντας θεσμικό ζήτημα».

    Ο Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πως ``όταν η συνάδελφος μου Υπουργός Εργασίας και εγώ προσκληθήκαμε να παρευρεθούμε στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για συζήτηση του θέματος `Τα ποσά που δαπανώνται για τους αιτητές πολιτικού ασύλου και τους πολιτικούς πρόσφυγες στην Κύπρο καθώς και τα επιδόματα που καταβάλλονται σε αυτούς` απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή μας, εξηγώντας πως για τη συζήτηση του ίδιου θέματος με τα ίδια ερωτήματα έχουμε ήδη παρευρεθεί και δώσαμε πλήρεις απαντήσεις σε πολλές και διαφορετικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές``.

    Οπως είπε ο κ. Συλικιώτης, αυτό έγινε, «συγκεκριμένα, σε δύο συνεδρίες της Επιτροπής Ελέγχου, στην Επιτροπή Θεσμών, όπως και στην Επιτροπή Οικονομικών, στο πλαίσιο της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς, πολύ περισσότερο, που η Επιτροπή Ελέγχου θα έχει την ευκαιρία να πάρει τις απαντήσεις που θέλει γι αυτό το θέμα πολύ σύντομα όταν θα βρισκόμαστε ενώπιον της για τη συζήτηση της Ετήσιας Εκθεσης της Γενικής Ελέγκτριας για το 2009».

    Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως «είναι η άποψη μας, πως επιτέλους θα πρέπει να πάψει αυτή η πρακτική της παράλληλης εξέτασης των ίδιων θεμάτων από διαφορετικές κοινοβουλευτικές επιτροπές που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην πραγματική παραγωγή της πολιτικής και που απλώς εξυπηρετεί όσους πλειοδοτώντας στο λαϊκισμό θέλουν να μετατρέψουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων άλλη μια αρένα στον προεκλογικό τους αγώνα για τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές».

    Από την πλευρά της η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «εμείς ως Εκτελεστική Εξουσία σεβόμαστε πλήρως τον θεσμό της Βουλής των Αντιπροσώπων και ουδέποτε αρνηθήκαμε να προσέλθουμε σε Επιτροπές της Βουλής και να καταθέσουμε τις θέσεις μας».

    Πρόσθεσε, ωστόσο ότι «δεν μπορεί να γίνεται παράλληλη και ταυτόχρονη συζήτηση του ιδίου θέματος στην Βουλή διότι αυτό παραβιάζει τους ίδιους τους κανόνες λειτουργίας της Βουλής».

    Η κ. Χαραλάμπους είπε ότι «αναφορικά με τα ποσά που δαπανώνται για τα θέματα των αιτητών πολιτικού ασύλου, των κατόχων επικουρικής προστασίας, των αναγνωρισμένων πολιτικών προσφύγων και των ατόμων στα οποία έχει αποδοθεί το καθεστώς της παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά τα οποία προβλέπει η Νομοθεσία».

    Εξήγησε ότι «το 2005 με βάση των περί προσφύγων Νόμο, στους κανονισμούς, είχε αποφασισθεί ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας διασφαλίζουν την κάλυψη των ειδικών συνθηκών υποδοχής των αιτητών ασύλου μέσα από την χορήγηση δημοσίου βοηθήματος και αυτό ήρθε να εξειδικευθεί με συγκεκριμένες τροπολογίες τις οποίες κατέθεσε η Κυβέρνηση και ψήφισε ομόφωνα η Βουλή των Αντιπροσώπων μέσα στον Νόμο Περί Δημοσίων Βοηθημάτων καθορίζοντας ότι οι ειδικές συνθήκες υποδοχής παρέχονται μέσα από τον Νόμο για το δημόσιο βοήθημα».

    Η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν μπορώ να αφήσω άνθρωπο να πεινά μόνο και μόνο γιατί η καταγωγή του είναι παλαιστινιακή και δεν είναι κυπριακή η καταγωγή του» ενώ για όλους όσοι αρνούνται να πάνε στον χώρο υποδοχής ή να απασχοληθούν σε εργασία που τους εξασφαλίστηκε από το Τμήμα Εργασίας το επίδομα τους διακόπτεται αυτόματα.

    [04] ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ

    Σε σχεδόν 50.000 ελέχους προέβη η Αστυνομία κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νομοθεσίας απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ανέφερε ότι το Σώμα προσδοκεί στην τροποποίηση του νόμου, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική η εφαρμογή του.

    Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2010 διενεργήθηκαν συνολικά 48.900 έλεγχοι.

    Εγιναν 6.449 εξώδικες καταγγελίες, ενώ σε 83 περιπτώσεις σχηματίστηκε ποινικό φάκελος για να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

    Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, ο συνολικός αριθμός των προσώπων που καταγγέλθηκαν ανέρχεται σε 6.540, εκ των οποίων οι 2.336 ήταν ιδιοκτήτες, διαχειριστές ή υπεύθυνοι του υποστατικού, οι 4.175 θαμώνες και 29 υπάλληλοι.

    Από τους καταγγελθέντες, οι 5.515 είναι Κύπριοι, οι 1.025 αλλοδαποί, ενώ οι άνδρες κατέχουν τα σκήπτρα με 5.104 καταγγελίες, οι γυναίκες με 1.436 και υπάρχουν έξι ανήλικοι.

    Σε σχέση με τα υποστατικά που έγιναν οι περισσότερες καταγγελίες, αυτά αφορούν μπυραρίες και μπαρ, πρακτορεία στοιχημάτων, μουσικοχορευτικά κέντρα, καφενεία, λέσχες και συλλόγους, δισκοθήκες και κλαμπ.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης τέσσερις καταγγελίες σε δημόσιο κτήριο και τέσσερις σε ιατρεία κλινικές ή νοσοκομείο.

    Τα σκήπτρα των καταγγελιών έχει η Λεμεσός με 2.965 εξώδικες καταγγελίες και 28 περιπτώσεις για τις οποίες σχηματίστηκε ποινικός φάκελος. Ο συνολικός αριθμός των προσώπων που καταγγέλθηκαν στην επαρχία Λεμεσού ανέρχεται σε 2.993.

    ``Εμείς ως Αστυνομία θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το νόμο που αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα εφαρμογής του πρώτου έτους. Ωστόσο υπάρχουν πάντοτε περιθώρια βελτίωσης``, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

    Οπως πρόσθεσε, ``προσδοκούμε ότι με την τροποποίηση του νόμου θα καταστεί πιο αποτελεσματική η εφαρμογή του με τη διεύρυνση των εξουσιών σε σχέση με τους λειτουργούς που μπορούν να εφαρμόζουν το νόμο με την έκδοση των εξωδίκων, ώστε να περιληφθούν σε αυτούς οι υπηρεσίες υγείας του Υπουργείου Υγείας και των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 11 January 2011 - 18:30:41 UTC