Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ Ε/Κ & Τ/Κ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΥΠΕΞ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΑΦΕΣ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού θα πραγματοποιήσει στις 23-24 Νοεμβρίου επίσκεψη στο Λονδίνο, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του William Hague. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου- Ηνωμένου Βασιλείου, το Κυπριακό και τα ευρωτουρκικά.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού θα προσφωνήσει την πρώτη συνάντηση της Βρετανικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

    Ο Κύπριος ΥΠΕΞ θα ενημερώσει τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.

    Θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.

    Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού θα παραστεί σε τελετή, στην οποία θα τιμηθεί ο βραβευμένος με Νόμπελ Κύπριος οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Στη Νέα Υόρκη αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων μέσα στα πλαίσια της υφιστάμενης διαδικασίας, κυπριακής ιδιοκτησίας, χωρίς επιδιαιτησία και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς διαφοροποίηση του ρόλου και της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, όπως αυτή καθορίζεται από σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνάντηση ζήτησε τη διασύνδεση των τριών κεφαλαίων, περιουσιακού, εδαφικών αναπροσαρμογών και εποίκων και εξήγησε τη σημασία τους για τη συνολική λύση του Κυπριακού, πράγμα που έγινε πλήρως κατανοητό από τον ΓΓ και την αντιπροσωπεία του, πρόσθεσε. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είπε ο κ. Στεφάνου, θα ενημερώσει και θα συζητήσει με την πολιτική ηγεσία τα αποτελέσματα της συνάντησης στη Νέα Υόρκη.

    Παράλληλα, είπε, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συνεχίσει να εργάζεται για την εκπλήρωση του πάγιου στόχου της λύσης του Κυπριακού στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ, στη βάση των αρχών του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου 1977 και 1979 για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφουν τα ΗΕ στα ψηφίσματά τους, για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.

    [03] ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ Ε/Κ & Τ/Κ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τα ε/κ και τα τ/κ κόμματα θα συναντηθούν την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, στο Λήδρα Πάλας στο πλαίσιο των τακτικών τους συναντήσεων, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στη Λευκωσία.

    Ανακοίνωση της πρεσβείας της Σλοβακίας αναφέρει ότι η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 1030 το πρωί. Στις 1215 θα εκδοθεί ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση.

    Στην τελευταία συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου, οι ηγέτες κατέληξαν στη θέση ότι μια συμφωνημένη λύση μέσα στο πλαίσιο της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή συμφωνήθηκε από τους δύο ηγέτες στις 23 Μαΐου και την 1η Ιουλίου 2008, θα διασφάλιζε την ταυτότητα όλων των Κυπρίων και θα έφερνε μεγαλύτερη ευημερία και ένα πιο σταθερό μέλλον στην Ευρώπη στους κατοίκους του νησιού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 November 2010 - 10:29:14 UTC