Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • [03] ΗΕ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟΝΑΡΚΟ-ΘΕΤΗΣΗ
  • [04] ΥΠΕΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΦΟΣ ΕΡΓΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Στόχος του Λιβάνου είναι να ολοκληρωθεί σύντομα η νομοθεσία για τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) με την Κύπρο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Σααντ Χαρίρι.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και αντιπροσωπείες των δύο χωρών, ο κ. Χαρίρι ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Κύπρο και ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας. Ευχαρίστησε ακόμα τον Πρόεδρο Χριστόφια για «το συμβολικό αλλά σημαντικό ρόλο της Κύπρου στη UNIFIL, που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στο νότιο Λίβανο».

    Επίσης, χαρακτήρισε την Κύπρο «πραγματικό εταίρο», λέγοντας ότι είναι μια χώρα που μπορεί να βοηθήσει στο να αναλάβει η ΕΕ ένα πιο ηγετικό ρόλο στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι οι δύο χώρες θα προχωρήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε ο Πρωθυπουργός Χαρίρι επαναβεβαίωσε τη θέση αρχής του Λιβάνου στο Κυπριακό για μια λύση που να είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Επίσης, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού «πολύ σημαντική, όχι μόνο επειδή αποτελεί τη συνέχεια της ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των χωρών μας στο ανώτατο επίπεδο, δείγμα του άριστου επιπέδου των σχέσεων μας με το Λίβανο, αλλά και για το λόγο ότι είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός του Λιβάνου που επισκέπτεται την Κύπρο».

    Ερωτηθείς στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης γιατί ο νόμος για την ΑΟΖ καθυστερεί, ο κ. Χαρίρι είπε ότι «μίλησα με τον Πρόεδρο για το θέμα αυτό. Ολοκληρώνουμε επίσης το θέμα της ΑΟΖ με τη Συρία και θα σταλεί για επικύρωση στο Κοινοβούλιο για όλη την περιοχή».

    Πρόσθεσε ότι «σε κάποιο σημείο είχαμε διαφορές με τη Συρία, τώρα έχουμε πολύ καλύτερη σχέση και διαπραγματευόμαστε τα οικονομικά αποτελέσματα» που θα ωφελήσουν το Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε αυτό το θέμα, είπε.

    Κληθείς στη συνέχεια να αναφέρει τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω οι διμερείς εμπορικές σχέσεις και ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Χαρίρι είπε ότι ο Υπουργός Ενέργειας του Λιβάνου θα επισκεφθεί την Κύπρο για ανταλλαγή απόψεων.

    Πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ανέκαθεν ήταν πολύ φιλικές» και πρόσθεσε ότι αυτές μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από τις διμερείς επαφές.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απαντώντας την ίδια ερώτηση, είπε ότι «συμφωνούμε απόλυτα. Πρόκειται για συναπόφαση να προωθήσουμε επί του εδάφους τις σχέσεις μας σε όλους τους τομείς».

    Κληθείς να δώσει την εκτίμησή του για τις συνομιλίες του με τον κ. Χαρίρι αλλά και για την κατάσταση στο Λίβανο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι υπάρχουν τα θεμέλια για τις σχέσεις των δύο χωρών και των λαών τους τόσο στο παρελθόν όσο και στις πρόσφατες ανταλλαγές καθώς και μεταξύ των ηγεσιών των δύο χωρών.

    ``Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση στο Λίβανο και δεν είναι τυχαία που εξέφρασα την ευχή ότι αυτή η εθνική ενότητα στην Κυβέρνηση θα επιτύχει μια πραγματική ενότητα για την ευημερία του λαού και της χώρας``, είπε, προσθέτοντας ότι ``για τις μελλοντικές μας σχέσεις, οικοδομούμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια.

    Ανέφερε ακόμη ότι λήφθηκε απόφαση αναφορικά με ανταλλαγές επισκέψεων Υπουργών και άλλων αξιωματούχων για ``να καταστήσουμε πιο πρακτικές τις ανταλλαγές μας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και άλλους που ενδιαφέρουν και τις δύο χώρες``.

    Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να ενεργοποιηθεί η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η κατάσταση επί του εδάφους είναι πιο περίπλοκη από μια απάντηση, σημειώνοντας πως ``η απάντηση πρέπει να δοθεί από το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, όπως η απάντηση πρέπει να δοθεί από την Τουρκία και την Κύπρο. Εννοώ τις χώρες που είναι ισχυρές``.

    ``Εκείνοι που δημιούργησαν τα προβλήματα πρέπει να πάρουν ειρηνικές πρωτοβουλίες και να επιδείξουν την καλύτερη θέληση ώστε να επιτευχθεί ειρηνική συμφωνία σε αυτά τα προβλήματα. Αυτές οι χώρες και οι Κυβερνήσεις πρέπει να αποφύγουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους διότι αυτά δημιουργούν περισσότερα και δύσκολα εμπόδια στις προσπάθειες για τελικές λύσεις``, συνέχισε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρόσθεσε ότι η λύση είναι δύσκολη λόγω των τετελεσμένων επί του εδάφους μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ότι νέα τετελεσμένα θα κάνουν την όλη προσπάθεια πιο περίπλοκη και πιο δύσκολη.

    ``Εμείς υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για λύση που θα είναι προς όφελος όλων των πλευρών και θα δικαίωνε τον παλαιστινιακό λαό, διότι έχει δικαίωμα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει - για δικό του κυρίαρχο κράτος με σταθερά σύνορα``, υπογράμμισε.

    Καλωσορίζοντας τον κ. Χαρίρι και την αποστολή που τον συνοδεύει, ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού «πολύ σημαντική, όχι μόνο επειδή αποτελεί τη συνέχεια της ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των χωρών μας στο ανώτατο επίπεδο, δείγμα του άριστου επιπέδου των σχέσεων μας με το Λίβανο, αλλά και για το λόγο ότι είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός του Λιβάνου που επισκέπτεται την Κύπρο».

    Ανέφερε ότι προηγήθηκε επίσκεψη του Προέδρου του Λιβάνου νωρίτερα φέτος, που αποδεικνύει, όπως είπε, «τη θετική πορεία αυτής της ανάπτυξης σχέσεων».

    Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «συνδέεται με διαχρονικούς δεσμούς και διατηρεί παραδοσιακές σχέσεις, σε βάθος χρόνου, με το Λίβανο». Αυτό, εξήγησε, οφείλεται στη γεωπολιτική εγγύτητα, την όμοια νοοτροπία των δύο λαών και το γεγονός ότι αμφότερες οι χώρες αντιμετωπίζουν προκλήσεις από την εγκαθίδρυσή τους.

    Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχαν, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι είχαν «μια εις βάθος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τις χώρες μας, την περιφέρεια που ζούμε - τη γειτονιά μας με άλλα λόγια - αλλά και διεθνή δρώμενα που επηρεάζουν τον πλανήτη».

    Σε σχέση με τις διμερείς σχέσεις, είπε, ανασκόπησαν την πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας και τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης και εμβάθυνσής της, μέσα από τις προοπτικές που προσφέρει η προώθηση πρόσθετων συμφωνιών, σε διάφορους τομείς.

    Επιπλέον, είπε, «ενημερώσαμε τον Υψηλό προσκεκλημένο μας για τις θέσεις μας στο Κυπριακό, τις τρέχουσες εξελίξεις και το τρίπτυχο των προτάσεων που υποβάλαμε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, το οποίο σκοπό έχει να δώσει ώθηση στην παρούσα φάση των συνομιλιών μας με την τουρκοκυπριακή πλευρά».

    Εκφράζω την ικανοποίησή μου, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, γιατί ο Πρωθυπουργός Χαρίρι «επαναβεβαίωσε στη σημερινή μας συνάντηση τη θέση αρχής του Λιβάνου στο Κυπριακό για μια λύση που να είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

    Παράλληλα, είπε, «εκτιμούμε ως σημαντική την επαναβεβαίωση της υποστήριξης του Λιβάνου ιδιαίτερα υπό την ιδιότητά του, αυτή την περίοδο, ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για «την κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο. Από πλευράς μας, εκφράσαμε την υποστήριξή μας και την ευχή, όπως η παρούσα Κυβέρνηση καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα και το λαό της σε μια νέα εποχή ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας». Μια τέτοια εξέλιξη, είπε, «θα έχει θετική επίδραση σε όλους τους λαούς της περιοχής».

    Σχετικά με την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή και ειδικά στο Μεσανατολικό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε «υποστηρίζουμε συνολική λύση. Δηλαδή δημιουργία δύο κρατών στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και προγενέστερων συμφωνιών και συνεννοήσεων, και επίτευξη συνθηκών ειρήνης με γείτονες όπως o Λίβανος και η Συρία».

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιβεβαίωσε τον κ. Χαρίρι ότι «θα εργαστούμε για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των χωρών και των λαών μας και προς την κατεύθυνση αυτή ευελπιστούμε να συνεχίσουμε τις ανταλλαγές επισκέψεων κρατικών αξιωματούχων με πιο εντατικό ρυθμό».

    Στη δική του εναρκτήρια ομιλία, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος Χριστόφιας και εγώ είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση κατά την οποίαν εξετάσαμε διάφορα κύρια θέματα που ενδιαφέρουν τόσο το Λίβανο όσο και την Κύπρο».

    «Τόνισα στον Πρόεδρο», είπε, «το κρίσιμο ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ως μέλος της ΕΕ που γειτνιάζει με τη Μέση Ανατολή και που αντιλαμβάνεται πραγματικά την περιοχή και τις ευαισθησίες της μια χώρα που πραγματικά καταλαβαίνει το κόστος της αστάθειας και της αναταραχής».

    Ο κ. Χαρίρι πρόσθεσε ότι τα τελευταία 62 χρόνια, η Κύπρος έχει καταστεί μάρτυρας της αραβο-ισραηλινής διένεξης και έχει έμμεσα επηρεαστεί από αυτή.

    «Εχει επίσης ενεργήσει ως πραγματικός φίλος στο Λίβανο. Ο λαός σας είναι πραγματικός φίλος στους Λιβάνιους και στους Αραβες γενικότερα. Πάντοτε έτοιμος να βοηθήσει και να μάς δεχθεί χωρίς δισταγμό κατά τη διάρκεια πολλών επεισοδίων αναταραχής στην ιστορία», συνέχισε.

    Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου σημείωσε ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί ώστε η ιστορία να μην επαναληφθεί, τονίζοντας ότι «σήμερα, η περιοχή βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε θα οδηγηθεί προς την ειρήνη ή θα αντιμετωπίσει περιφερειακό πόλεμο».

    Οπως είπε, «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η περιοχή χρειάζεται άτομα με πραγματικές ηγετικές ικανότητες που έχουν τη δυνατότητα να μάθουν από το παρελθόν και να παράσχουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής».

    Προς την επίτευξη όλων αυτών, υπογράμμισε, «βρίσκουμε ένα πραγματικό εταίρο στην Κύπρο, μια χώρα που μπορεί να βοηθήσει στο να αναλάβει η ΕΕ ένα πιο ηγετικό ρόλο στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή».

    Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον Νέλσον Μαντέλα, ως ηγετική προσωπικότητα, χαρακτηρίζοντάς τον «σύμβολο της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και του ανθρωπισμού».

    Ο κ. Χαρίρι παρατήρησε ότι ο κόσμος επικρότησε τον τερματισμό του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, ωστόσο εξακολουθεί να είναι σιωπηλός μάρτυρας ενός νέου στην Παλαιστίνη.

    Μίλησε στη συνέχεια για την ηθική ευθύνη της ΕΕ να αποτρέψει το Ισραήλ από το να κλιμακώσει τις «ρατσιστικές πολιτικές του και τις πολιτικές διάκρισης, με τους νέους νόμους υπηκοότητας».

    «Εχει επίσης έννομο συμφέρον σε μια δίκαιη και διαρκή λύση βασισμένη στους όρους της Διάσκεψης της Μαδρίτης και στην αραβική πρωτοβουλία ειρήνευσης του 2002», πρόσθεσε.

    Ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για «το συμβολικό αλλά σημαντικό ρόλο της Κύπρου στη UNIFIL, που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στο νότιο Λίβανο.

    «Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο για τη σταθερή του στήριξη προς το Λίβανο. Συζητήσαμε τις στενές διμερείς σχέσεις μας περιλαμβανομένων και των οικονομικών σχέσεων. Προσβλέπουμε στη διατήρηση αυτών των δεσμών και στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, ιδιαίτερα στον τομέα της εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», είπε.

    Καταλήγοντας, εξέφρασε την ετοιμότητα του Λιβάνου να συμμετάσχει ενεργά στη Μεσογειακή Ενωση και είπε «προσβλέπουμε στη στήριξη της Κύπρου στις πρωτοβουλίες του Λιβάνου προς το σκοπό αυτό».

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Να αναθεωρήσει τη θέση της για τον Κανονισμό για το απευθείας εμπόριο και να αποσύρει την πρόταση, καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω επιστολής που έστειλε στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σχετικά με τον Κανονισμό για το απευθείας εμπόριο. Υπό το φως της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία καταλήγει σε παρόμοια συμπεράσματα με αυτά της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Αυγούστου 2004, καθώς και της απόφασης της Επιτροπής Νομικών του Κοινοβουλίου της Ένωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσει τη θέση της για τον Κανονισμό και να αποσύρει την πρόταση».

    Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι στην επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ο προτεινόμενος Κανονισμός εκθέτει σε κίνδυνο την προοπτική της επίτευξης συνολικής λύσης στο Κυπριακό σύντομα. «Επισημαίνει επίσης ότι η απόσυρση της πρότασης θα επιτρέψει στις δύο πλευρές απερίσπαστα να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίτευξη λύσης», πρόσθεσε.

    Οπως τόνισε ο κ. Στεφάνου, η επιστολή του Προέδρου Χριστόφια προς τον κ. Μπαρόζο αποτελεί συνέχεια προηγούμενης επιστολής που ο Πρόεδρος απέστειλε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο σχετικά με τον Κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα υπερασπιστεί τα έννομα συμφέροντά της με όλους τους διαθέσιμους πολιτικούς και νομικούς τρόπους.

    [03] ΗΕ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟΝΑΡΚΟ-ΘΕΤΗΣΗ

    Το σημαντικό όριο των 25.000 ναρκών ξεπέρασε η ομάδα των πυροτεχνουργών του ΟΗΕ, υπεύθυνη για την αποναρκοθέτηση και καταστροφή ναρκών στην Κύπρο, αναφέρει ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την αποναρκοθέτηση της νεκρής ζώνης και της Κύπρου ολόκληρης.

    «Από τα τέλη του 2004, ομάδες πυροτεχνουργών δουλεύουν στο νησί με σκοπό τον καθαρισμό της νεκρής ζώνης, μήκους 180 χιλιομέτρων, από νάρκες που είχαν τοποθετηθεί το 1974 με το ξέσπασμα της βίαιων γεγονότων», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυπριακή Κυβέρνηση, μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος των ΗΕ και υλοποιείται από τη UNOPS με την υποστήριξη της ειρηνευτικής δύναμης. Μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί 14,3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    [04] ΥΠΕΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΦΟΣ ΕΡΓΑ

    Αρχές του 2011 αρχίζουν στην Πάφο τέσσερα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία αναμένεται να βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ πολλά άλλα έργα είναι υπό εξέλιξη ή οδεύουν προς υλοποίησή τους. Η Κυβέρνηση αναμένει ότι οι προσφορές των τεσσάρων έργων θα είναι έτοιμες τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου, ενώ σε δύο χρόνια περίπου τα έργα θα ολοκληρωθούν. Επίσης, η έναρξη των εργασιών αναμένεται στις αρχές του 2011.

    Σε σχέση με τα έργα, το πρώτο αφορά τη Λεωφόρο «Τάφοι των Βασιλέων» και το κόστος εκτιμάται περίπου στα 15 εκατομμύρια, το δεύτερο αφορά τη σύνδεση του Βόρειου Παρακαμπτήριου Δρόμου Πάφου με τη Γεροσκήπου και θα κοστίσει 4,5 εκατομμύρια, το τρίτο έργο αφορά τον κόμβο παρά το «Βιοφώς» και εκτιμάται πως θα κοστίσει 2,5 εκατομμύρια, ενώ το τέταρτο έργο αφορά το Δρόμο Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου με σύνδεση την τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου και εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 19 εκατομμύρια.

    Σε ό,τι αφορά στο Δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, προκύπτουν θετικά μηνύματα ότι μπορούν να υπερπηδηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και σύντομα να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

    Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος παρακάθισε σε σύσκεψη με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και το Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, είπε πως έγινε κατορθωτό να ξεπεραστούν όλα εκείνα τα προβλήματα που υπήρχαν και να τεθούν σήμερα ενώπιον του Δημάρχου Πάφου οι συγκεκριμένες ημερομηνίες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 21 October 2010 - 21:21:25 UTC