Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΚΟΤ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Οι ενδείξεις είναι πως υπάρχει μια επιτάχυνση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας στο β΄ εξάμηνο του 2010, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, αναφέροντας παράλληλα ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία, είναι βελτιωμένο κατά 35 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρσι. Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία άρχισε τη συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους για το 2011, ο κ. Σταυράκης είπε ότι το πρώτο 9μηνο του 2010 ``το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι στα ίδια επίπεδα ή οριακά βελτιωμένο σε σχέση με αντίστοιχο περσινό 9μηνο και άρα ο στόχος`` για δημοσιονομικό έλλειμμα 6% το 2010 ``είναι εφικτός``.

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό για το 2011, ο κ. Σταυράκης είπε ότι αυτός ``έχει ως κυριότερο στόχο την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών στους στόχους πλαίσια που μας έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 6% φέτος στο 4,5% το 2011``, προσθέτοντας ότι ``καταρτίστηκε ένας σφικτός προϋπολογισμός, η συνολική αύξηση των δαπανών είναι μόλις 1,1% που είναι η χαμηλότερη αύξηση δαπανών εδώ και τριάντα χρόνια και παράλληλα συνεχίζεται η πολιτική μας για μείωση του προσωπικού της δημόσιας υπηρεσίας κατά 1.000 άτομα``.

    ``Αν η Βουλή εγκρίνει αυτό τον προϋπολογισμό με συνολικές δαπάνες αυξημένες μόνο κατά 1,1%, αυτόματα το έλλειμμα είναι 5,4% και με βάση το στόχο για έλλειμμα 4,5% που μας έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπολειπόμαστε 150 εκ. ευρώ μέτρα``, είπε ο κ. Σταυράκης, προσθέτοντας ότι ``για να αλλάξει αυτός ο αριθμός θα πρέπει και τα έσοδα του κράτους το 2011 να είναι λιγότερα από 4,7%`` ή να αυξηθούν οι δαπάνες είτε από την Βουλή είτε από ``εμάς με συμπληρωματικό προϋπολογισμό``. Ανέφερε ότι ``το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πριν δει τον προϋπολογισμό, έλλειμμα για το 2011 έλλειμμα 5,6% και λέει ότι χρειάζονται 180 εκ. ευρώ μέτρα``.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων της Κύπρου και της Αρμενίας, έφτασε στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Μάριου Καρογιάν, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας Hovik Abrahamyan.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, υποδεχόμενος στην Κύπρο τον κ. Abrahamyan, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «είναι με μεγάλη χαρά» που υποδέχεται «τον φίλο Πρόεδρο της Βουλής της Αρμενίας, τον αγαπητό Hovik Abrahamyan, ένα πολύ καλό φίλο της Κύπρου αλλά και έναν άνθρωπο ο οποίος πιστεύει, προωθεί και ενισχύει τις σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και την Αρμενία όπως επίσης και τις σχέσεις ανάμεσα στην Αρμενία, στο αρμενικό και το κυπριακό κοινοβούλιο».

    Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Abrahamyan «θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε περαιτέρω σκέψεις, απόψεις, ιδέες για τη διεύρυνση, την ενίσχυση και τη μεγαλύτερη προώθηση των σχέσεων ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια όπως επίσης και να ενισχύσουμε τις ευρύτερες προσπάθειες για να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότεροι οι ήδη άριστοι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας, τους δύο λαούς μας, τα δύο Κοινοβούλια».

    Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμα ότι ο Αρμένιος ομόλογος του θα έχει την ευκαιρία «να επισκεφθεί την αρμενική κοινότητα στην Κύπρο, να συζητήσει με τους αξιωματούχους της αρμενικής κοινότητας, την εκκλησία, το εκπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή, άλλους παράγοντες της αρμενικής κοινότητας και να πάρει μια γεύση ο ίδιος προσωπικά τι σημαίνει αρμενική κοινότητα στην Κύπρο, πόσο ανθηρή είναι και πόσο συμβάλει στις ευρύτερες προσπάθειες και για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου και για την πολιτιστική άνθηση της Κύπρου».

    [03] ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΚΟΤ

    Εγκαινιάστηκε το εθνικό τουριστικό περίπτερο της Κύπρου στη διεθνή έκθεση INWETEX της Αγίας Πετρούπολης, όπου συμμετέχουν περισσότερες από 40 κυπριακές τουριστικές εταιρείες, πράκτορες και ξενοδοχεία. Τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ Κλεοπάτρα Μυλωνά και ο διευθυντής του Γραφείου του σε Ρωσία και Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών Δημήτρης Δημητρίου, οι οποίοι είχαν από σήμερα και σειρά συναντήσεων με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής αγοράς, που εξειδικεύονται στην Κύπρο.

    «Είμαστε βέβαιοι ότι θα βοηθήσει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς το μνημόνιο συνεργασίας για τον τουρισμό, που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και τις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο Χριστόφια στην Κύπρο», δήλωσε η κα Μυλωνά, η οποία εξήγησε ότι «πρόθεση και αποστολή του ΚΟΤ είναι να βολιδοσκοπήσουμε τις προθέσεις των πρακτόρων για την επόμενη θερινή σεζόν και να βοηθήσουμε ώστε να διατηρηθούν κατά το δυνατό οι υπάρχουσες θέσεις και στην αγορά του χειμώνα».

    Οπως είπε η κ. Μυλωνά από την Αγία Πετρούπολη καταγράφεται ήδη μια αύξηση της τάξης του 14-15 % για τη φετινή περίοδο, που συμβάλει στη συνολική του τουλάχιστον 50 % μέχρι στιγμής, καθώς όπως υπολογίζεται οι αφίξεις Ρώσων τουριστών θα ξεπεράσουν τις 200.000 ως το τέλος της χρονιάς και το ποσοστό της αύξησης θα αγγίξει το 60 %, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 14 October 2010 - 15:30:25 UTC