Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΜΕΤΡΑ
  • [02] ΥΠΠ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ
  • [03] ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΜΕΤΡΑ

    Στα πιθανά μέτρα για κάλυψη του ελλείμματος των 150 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2011, αναφέρθηκε με δηλώσεις του την Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της υπογραφής Πρωτοκόλλου Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι τα πιθανά μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση του εταιρικού φόρου στις κυπριακές εταιρείες, φορολογία στις τράπεζες, μια νέα αναθεώρηση των τελών ακίνητης ιδιοκτησίας που να αφορά τους μεγάλους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, την επιβολή 5% ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, φορολογία σε τσιγάρα και αλκοόλ, και μέτρα αυτοσυγκράτησης του κρατικού μισθολογίου.

    «Με το χθεσινό προϋπολογισμό έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη δημοσιονομική εξυγίανση», σημείωσε ο κ. Σταυράκης, αναφέροντας πως οι δαπάνες του κράτους μειώθηκαν στα πιο χαμηλά επίπεδα από το 1975.

    «Αυτό από μόνο του βοηθά στη μείωση του ελλείμματος», ωστόσο, πρόσθεσε, «υπολείπονται όμως ακόμη 150 εκ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με επιπρόσθετα μέτρα».

    Ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι το ποσό αυτό, «λόγω του νοικοκυρεμένου προϋπολογισμού, έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις διαφόρων βουλευτών, ότι το ποσό το οποίο χρειάζεται είναι της τάξης των 500 και 800 εκ. ευρώ».

    Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στη συνέχεια ότι έχει ξεκινήσει ένας εντατικός διάλογος με τα συνεργαζόμενα κόμματα στην προσπάθεια εξεύρεσης άμεσα εκείνου του ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων, το οποίο θα καλύψει το έλλειμμα.

    [02] ΥΠΠ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ

    Σε ρόλο καθηγητή και με αντικείμενο την ψυχολογία των μαθηματικών, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου μίλησε την Πέμπτη, για μιάμιση και πλέον ώρα σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε καθηγητές μαθηματικών που διδάσκουν στην Α Γυμνασίου για τα νέα αναλυτικά προγράμματα, άκουσε τα παράπονά τους και απάντησε σε ερωτήσεις.

    Ερωτήματα έχουν οι καθηγητές και όχι αντιδράσεις, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας αμέσως μετά, επισημαίνοντας ότι φέτος μπαίνουμε στα αναλυτικά προγράμματα των μαθηματικών στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται ενημέρωση ``και αυτό κάνουμε. Επομένως, είμαστε σε μια ενδιαφέρουσα, δυναμική συζήτηση μεταξύ ανθρώπων της εκπαίδευσης``. Εξέφρασε δε την ευαρέσκειά του γιατί η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και στη διάλεξη παρευρέθηκαν καθηγητές και από την ιδιωτική εκπαίδευση.

    Η δοκιμαστική εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων αρχίζει φέτος στα μαθηματικά στην πρώτη τάξη του Δημοτικού και στην πρώτη Γυμνασίου, ανέφερε ο κ. Δημητρίου σημειώνοντας ότι πρόκειται για χρονιά δοκιμαστικής εφαρμογής όπου όλοι θα μάθουμε από τη διαδικασία ως εκ του χρόνου να τα εφαρμόσουμε με τον καλύτερο τρόπο του χρόνου, που θα είναι η οριστική εφαρμογή.

    [03] ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ - ΚΥΠΡΟΣ

    Με εξήντα πέντε (65) αθλητές θα συμμετέχει η Κύπρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε παίδων/ανδρών/γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Λουτράκι της Ελλάδας από τις 24 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2010.

    Η αποστολή, η οποία αριθμεί 100 άτομα, θα αναχωρήσει για την Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου το πρωί και θα επιστρέψει στις 26 του μήνα, γύρω στις 17:30.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Ανδρέας Βασιλείου, είπε ότι η Κύπρος είναι τρίτη φορά που συμμετέχει σε Βαλκανικό πρωτάθλημα, όμως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει με παιδιά, ηλικίας 11-14 ετών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 16 September 2010 - 13:29:19 UTC