Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-07-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΙΚ - ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  • [02] ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [04] ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΛΗ ΥΠΟΠΤΟΙ

  • [01] ΥΠΟΙΚ - ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Τα αποτελέσματα για τις δύο κυπριακές τράπεζες που έλαβαν μέρος στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, δηλ. της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin Popular Bank, είναι θετικά, και αυτό καταδεικνύει την ικανότητα του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος να απορροφήσει ενδεχόμενους κλυδωνισμούς, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών.

    Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων για τον τραπεζικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    "Το Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει τη διενέργεια άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) για τον τραπεζικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα συμβάλει ουσιαστικά στη διασφάλιση διαφάνειας στο τραπεζικό σύστημα και στη βελτίωση της πληροφόρησης του πολίτη, επενεργώντας θετικά στην εμπέδωση συνθηκών χρηματοοικονομικής σταθερότητας", αναφέρει.

    Προσθέτει ότι «ο συγκεκριμένος στόχος της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, η οποία κάλυψε 91 πιστωτικά ιδρύματα απ΄ όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, είναι η εκτίμηση της ανθεκτικότητας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος ευρύτερα, και των τραπεζικών ιδρυμάτων ειδικότερα, να απορροφήσουν ενδεχόμενες δυσμενείς αναταράξεις την περίοδο 2010-2011, αναφέρει το Υπουργείο».

    Αναφέρει επίσης ότι «τα αποτελέσματα για τις δύο Κυπριακές τράπεζες που έλαβαν μέρος στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, δηλ. της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin Popular Bank, είναι θετικά, και αυτό καταδεικνύει την ικανότητα του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος να απορροφήσει ενδεχόμενους κλυδωνισμούς».

    Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δεν απεικονίζουν την σημερινή κατάσταση του Ευρωπαϊκού και του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος και τις σημερινές κεφαλαιακές του ανάγκες.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μια άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δεν συνιστά πρόβλεψη αναμενόμενων αποτελεσμάτων, αλλά δεικνύει τα αποτελέσματα σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα ακραία αυτά σενάρια και ως εκ τούτου, η πιθανότητα πραγματοποίησης τους παραμένει απομακρυσμένη».

    «Τα σενάρια αυτά, περιλαμβάνουν πτώση του ΑΕΠ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στην ΕΕ σε σχέση με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2010 και το 2011, καθώς και επιδείνωση στις αγορές Κυβερνητικών τίτλων, χειρότερη σε σύγκριση με την κατάσταση που παρατηρήθηκε στις αρχές του Μαΐου του 2010», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Σημαντικό βήμα στην αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό θεωρεί η Ρωσία τις νέες πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, όπως δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Πρέσβης Α. Νεστερένκο.

    Κληθείς να σχολιάσει τις νέες πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστόφια, είπε ότι η Μόσχα θεωρεί «τις προτάσεις του Κύπριου Προέδρου ως ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση της αμοιβαία αποδεκτής διευθέτησης μέσω των διακοινοτικών συνομιλιών που διεξάγονται τώρα».

    «Η Ρωσία με συνέπεια τάσσεται υπέρ μιας σταθερής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση της εθελούσιας συμφωνίας μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας», πρόσθεσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Θεωρούμε, συνέχισε, ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να συμβάλει στην επίτευξη συμβιβασμού.

    «Ομως, οι απόπειρες για τη λήψη αποφάσεων εξ ονόματος των Κυπρίων, όπως η επιβολή χρονοδιαγραμμάτων, καθώς και η εισαγωγή οποιασδήποτε μορφής έξωθεν επιδιαιτησίας, είναι αντιπαραγωγικές», τόνισε.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

    «Η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένει από τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών αλλά και από τη διεθνή κοινότητα να στρέψουν τις προσπάθειές τους προς την Τουρκία ώστε αυτή να περάσει, επιτέλους, από τα συνθήματα στην πράξη για να ανοίξει ο δρόμος προς μια βιώσιμη και λειτουργική λύση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία το βράδυ της Πέμπτης στην αντικατοχική εκδήλωση των κατεχόμενων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά στη Λευκωσία.

    Την ομιλία του προέδρου Χριστόφια ανέγνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με το στάτους κβο που υποθηκεύει την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας αίσια κατάληξη και ένα έντιμο συμβιβασμό».

    «Η παρέλευση του χρόνου`` τόνισε ο Πρόεδρος, βαθαίνει τα τετελεσμένα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να ολιγωρούμε.»

    [04] ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΛΗ ΥΠΟΠΤΟΙ

    Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον δυο στελεχών της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες βράδυ σε σχέση με την κλοπή 200 ράβδων εκρηκτικής ύλης PG2, από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς, στο στρατόπεδο Παλώδιας.

    Πρόκειται για τον 36χρόνο διαχειριστή, υπεύθυνο των αποθηκών του στρατοπέδου και τον 35χρονο πυροτεχνουργό οι οποίοι, όπως αναφέρθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης, θεωρούνται ύποπτοι για παραμέληση υπηρεσιακών καθηκόντων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη και κλοπή εκρηκτικών υλών και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

    Οι δράστες, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, φαίνεται να γνώριζαν ότι τα εκρηκτικά βρίσκονταν στην συγκεκριμένη αποθήκη, καθώς και τον τύπο των ειδικών κλειδαριών ασφαλείας, τις οποίες άλλαξαν με παρόμοιες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ώστε να μην εγερθούν υποψίες από τυχόν ελέγχους. Ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία εντόπισε τις τρεις σπασμένες κλειδαριές εντός του στρατοπέδου, σε κοντινό σημείο από την αποθήκη, ωστόσο οι επιστημονικές εξετάσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 23 July 2010 - 17:29:11 UTC