Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-07-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΣΟΒΟ
  • [02] VITOL GROUP ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ
  • [03] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΣΟΒΟ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνει ότι η επιχειρηματολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου για το θέμα της Μονομερούς Ανακήρυξης Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου διαφοροποιεί την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου από την περίπτωση της Κύπρου.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το θέμα της Μονομερούς Ανακήρυξης Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει τη στάση της Κύπρου στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και επιβεβαιώνει την ακλόνητη θέση της υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας που περιλαμβάνει την επαρχία Κοσσυφοπεδίου και Μετόχιας.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, τη Δημοκρατία της Σερβίας και το «Κοσσυφοπέδιο, υπό το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», να επαναρχίσουν το διάλογο για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου, με στόχο την επικράτηση της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνει την ανακοίνωση της Γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου για το θέμα της Μονομερούς Ανακήρυξης Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, την οποία είχε ζητήσει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ βάσει του ψηφίσματος 63/3 της 8ης Οκτωβρίου 2008.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η μακρά αυτή νομική διαδικασία, σε όλα τα στάδια της οποίας η Κύπρος συμμετείχε, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση στον τομέα του διεθνούς δικαίου.

    Η Γνωμοδότηση μελετάται ενδελεχώς από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εξωτερικών.

    ``Η Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνει ότι η επιχειρηματολογία του δικαστηρίου διαφοροποιεί την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου από την περίπτωση της Κύπρου``, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [02] VITOL GROUP ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ

    Τα σχέδια για δημιουργία ενός μεγάλου τερματικού εισαγωγής και διανομής πετρελαίου στη βιομηχανική περιοχή Βασιλικού, ανακοινώθηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, με τον Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη να χαρακτηρίζει την ημέρα ``ξεχωριστή ημέρα για την κυπριακή οικονομία``.

    Το τερματικό στο Βασιλικό, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012 με επένδυση που ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ, θα διαθέτει 20 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 347.000 κυβικών μέτρων στην πρώτη φάση, καθώς και τέσσερεις με έξι προβλήτες.

    Θα χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή προϊόντων από τη διεθνή αγορά, τη διάθεση προϊόντων στην εγχώρια αγορά, και το εμπόριο με την περιφερειακή αγορά, και θα παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης της αποθήκευσης.

    Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Σταυράκης είπε ότι ``σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την κυπριακή οικονομία`` με την ανακοίνωση ``μιας πάρα πολύ μεγάλης επένδυσης, ύψους 100 εκ. ευρώ στην πρώτη φάση και, πιθανώς, επιπρόσθετα 100 εκ. ευρώ στη δεύτερη φάση, από έναν όμιλο κολοσσό, ίσως μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της ενέργειας``.

    [03] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle.

    Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών.

    Κατά την επίσκεψη θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου Γερμανίας, το Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 22 July 2010 - 19:29:15 UTC