Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΟΥΒΕΙΤ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ
  • [03] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΟΖ
  • [04] MΑΣΤΕΡΣ BEACH VOLLEY ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΟΥΒΕΙΤ

    Δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι θα γίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Λίβανο, ο κ. Κυπριανού θα έχει επίσης συνάντηση με τον Λιβανέζο Υπουργό Εξωτερικών Αλί Αλ Σάμι.

    Εξάλλου, την Κυριακή, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ, έγινε δεκτός από τον Eμίρη της χώρας Sheikh Sabah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah.

    Ο κ. Κυπριανού διαβίβασε στον Εμίρη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο, η οποία έγινε αποδεκτή.

    Συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρωθυπουργό του Κουβέιτ Sheikh Nasser Al Mohammed Al Ahmed Al Jaber Al Sabah.

    Στη συνέχεια, είχε συνομιλίες με τον ομόλογο του Dr. Mohammad Αl Sabah Al Salem Al Sabah. Ο κ. Κυπριανού τον ενημέρωσε για την πορεία των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών έγινε ανασκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών και εξετάσθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

    Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες του Κόλπου. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κυβέρνησής του για τις προσπάθειες της Κύπρου για ενίσχυση αυτών των σχέσεων.

    Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, ακόμη, άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα με έμφαση στο Παλαιστινιακό.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

    Είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο της λύσης που θα τερματίζει την τουρκική κατοχή και τον εποικισμό, θα απαλλάσσει την Κύπρο από ξένες εξαρτήσεις και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σε επικήδειο λόγο την Κυριακή, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στην κηδεία των λειψάνων του Αργυρού Αχιλλέως, στην εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα στη Μακεδονίτισσα, ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «δεσμευτήκαμε ότι θα δώσουμε τον αγώνα αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

    «Παραμένουμε συνεπείς σ αυτή τη δέσμευση. Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τη βάση λύσης του Κυπριακού. Παραμένουμε σταθεροί στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Εθνη, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια», πρόσθεσε.

    Λύση λειτουργική και βιώσιμη, συνέχισε, στη βάση των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979.

    «Αυτός είναι ο στόχος μας και για την υλοποίηση του αγωνιζόμαστε με συνέπεια. Με συνέπεια σε αρχές, με επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού έτσι ώστε να φτάσουμε σε έντιμο συμβιβασμό», συμπλήρωσε.

    [03] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΟΖ

    Δεν υπάρχει οτιδήποτε που να συνδέει την παραγγελία νέων υποβρυχίων από την Τουρκία με τη μαρίνα για πολυτελή σκάφη που λειτουργεί στη Γιαλούσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Σίγμα» σύμφωνα με τις οποίες οι Τούρκοι θα ελλιμενίσουν υποβρύχιο του τουρκικού στρατού στη μαρίνα στην κατεχόμενη Γιαλούσα σε ένα χρόνο με προφανή σκοπό να αποτρέψουν την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της.

    Ο Εκπρόσωπος είπε πως όντως η Τουρκία έχει παραγγείλει νέα υποβρύχια και πως στη Γιαλούσα υπήρχε ένα καταφύγιο ψαράδων που μετατράπηκε σε μαρίνα για πολυτελή σκάφη.

    Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «δεν υπάρχει τίποτα που να σχετίζει αυτά τα γεγονότα με αυτό που έχει μεταδοθεί ότι ετοιμάζεται ένα καταφύγιο για υποβρύχιο που θα έχει να κάμει και με την ΑΟΖ. Αρα τίποτα δεν υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

    [04] MΑΣΤΕΡΣ BEACH VOLLEY ΚΥΠΡΟΣ

    Εξαιρετικά αποτελέσματα έφεραν οι κυπριακές ομάδες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Σιρκουΐ Masters 2010, που ολοκληρώθηκε στη Νάξο.

    Από τους πέντε αθλητές και αθλήτριές μας, οι τρεις έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, επιβεβαιώνοντας ότι το άθλημα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Οι πρωταθλήτριες Μαριώτα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου μπήκαν στην τρίτη θέση του κεντρικού ταμπλό γυναικών, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του πρωταθλητή Δημήτρη Αποστόλου, ο οποίος αγωνίστηκε με συμπαίκτη τον Ελληνα Φερνάντο Μπιλλήρη και πλασαρίστηκε στην τετράδα.

    Επίσης, οι Κωνσταντίνος Ευσταθίου και Ανδρέας Ζάνης αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες στη Νάξο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 28 June 2010 - 9:30:06 UTC