Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΣΕΚΑ ΜΠAINTEN ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι του είναι δυνατό για να βοηθήσει στην πρόοδο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού , δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, William Hauge , χαιρετίζοντας τη πρώτη συνάντηση , στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων , του Προέδρου Χριστόφια με το νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

    Ο κ. Χεγκ , που απαντούσε σε ερώτηση του ΚΥΠΕ , στην πρώτη του δημοσιογραφική συνδιάσκεψη , ως υπουργός, για τους ξένους ανταποκριτές , είπε ότι το πιο σημαντικό τώρα είναι όπως τα δυο μέρη σημειώσουν πρόοδο, ότι θα υπάρχουν πολλοί τρόποι για το Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει και ότι σχετικές συζητήσεις άρχισε με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών , Μάρκο Κυπριανού , όταν συναντήθηκαν στη Μαδρίτη την περασμένη βδομάδα.

    Συγκεκριμένα ο κ. Χεγκ είπε:«Χαιρετίζουμε τη χθεσινή συνάντηση . Έχω ήδη συναντήσει τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών στη Μαδρίτη την περασμένη βδομάδα. Έτσι αρχίσαμε ήδη τις συζητήσεις . Νομίζω ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να βοηθήσει και μπορεί να υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμεόταν οι διαπραγματεύσεις προχωρήσουν όπως ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουν στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα . Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε ώστε να προωθηθεί αυτό. Το πιο σημαντικό απ όλα είναι όπως τα διμερώς εμπλεκόμενα μέρη σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο σε αυτή την προσπάθεια . Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι έτοιμο να βοηθήσει σε οποιοδήποτε στάδιο».

    Ο Βρετανός υπουργός, επίσης, τόνισε ότι ισχύει πλήρως και σήμερα δήλωση που είχε κάμει προς το ΚΥΠΕ κατά την προεκλογική περίοδο και η οποία έχει ως εξής: «Είναι αναγκαία η διευθέτηση του Κυπριακού αν πρόκειται να επιτύχει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Η Κύπρος έχει ένα καλό φίλο στο πρόσωπο της νέας κυβέρνησης, ένα φίλο που θα εργασθεί σκληρά υποστηρίζοντας τους Κυπρίους στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα μέλλον σε συνθήκες ελευθερίας, ενότητας και ευημερίας για όλη τη νήσο προς το συμφέρον όλου του λαού της».

    [02] ΠΣΕΚΑ ΜΠAINTEN ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τις θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι της Κύπρου, την Ελλάδας και θεμάτων που ενδιαφέρουν την Ομογένεια, θα έχουν σήμερα στις 10:30 βράδυ (ώρα Κύπρου) οι αντιπρόσωποι του 26ου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.

    Με τη συνάντηση αυτή στο Λευκό Οίκο ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου, στη διάρκεια του οποίου οι αντιπρόσωποι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων προσφύγων, εγκλωβισμένων και συγγενών αγνοουμένων, είχαν συναντήσεις με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και επιφανή μέλη σημαντικών επιτροπών του Κογκρέσου.

    Στη διάρκεια των χθεσινών επαφών, μέλη της Βουλής και της Γερουσίας επανέλαβαν την υποστήριξή τους σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ενώ αρκετοί εξέφρασαν την ανησυχία τους λόγω της «εκλογής» του Ντερβίς Ερογλου, του οποίου τις σκληρές θέσεις συνέκριναν με του Ραούφ Ντενκτάς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 May 2010 - 19:29:13 UTC